МЕДИЈИ О РГЗ-у

Потписан Споразум о сарадњи између ФОН-а и РГЗ-а

17-11-2017
Данас је у просторијама Факултета потписан Споразум о сарадњи између Факултета организационих наука Универзитета у Београду (ФОН) и Републичког геодетског завода (РГЗ).

Милош Бјелановић говорио је о упису у катастар непокретности

14-11-2017
Милош Бјелановић, начелник одељења за другостепени поступак у Републичком геодетском заводу говорио је о упису у катастар непокретности на ТВ Студио Б и ТВ Коперникус

О документ менаџмент систему говорила је Маја Радовић

13-11-2017
Маја Радовић, ПР Републичког геодетског завода говорила за ТВ Коперникус и ТВ Пинк о новом документ менаџмент систему и дигиталној платформи Националне инфраструктуре геопросторних података

Митар Трбовић био је гост на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк

09-11-2017
Митар Трбовић, начелник у Сектору за правне послове, говорио је на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк о документацији која је неопходна за упис непокретности у катастар непокретности. Он је такође навео колики је рок за упис у катастар и колике су висине такси за упис непокретности у катастар непокретности и такси за упис хипотеке на непокретност.

Директор РГЗ-а гостовао на РТС-у

03-11-2017
Борко Драшковић, директор Републичког геодетског завода, говорио је за Јутарњи програм РТС-а о новој дигиталној платформи Националне инфраструктуре геопросторних података.

Новинар измислио рупе у сателитском снимку

26-10-2017
Сателитски снимци врло високе резолуције садрже мноштво квалитетних и ажурних информација о физичким појавама на површи Земље. Сателитски снимци имају широку примену у свим друштвеним делатностима везаним за просторну компоненту: масовна процена вредности непокретности, заштита животне средине, пољопривреда, шумарство, водопривреда, рударство, енергетика, просторно планирање.

Наталија Пилиповић на ТВ Пинк говорила о важности уписа непокретности у катастар

20-10-2017
Она је том прилоком говорила Наталија Пилиповић, шеф одсека за управне послове била је гост емисије Свитање на ТВ Пинк. о важности уписа имовине у катастар непокретности код куповине или наслеђивања непокретности, јер се имовина стиче тек уписом у катастар непокретности а не закључивањем уговора. Пилиповићева је навела да је приликом куповине веома важно прибавити теретни лист (Г лист) који је јасно означен у листу непокретности, у коме се налазе све забележбе, сви терети и ограничења која се односе на непокретност или самог власника. Такође, она је истакла да се у катастар не може извршити ни један упис након уписа забележбе о постојању решења о извршењу.

Гостовање Весне Протулипац

12-10-2017
Гошћа емисије "Србија он лине" била је Весна Протулипац, из Републичког геодетског завода, која је говорила о новоформираном Координационом телу за унапређење адресног регистра, чији је задатак унапређење података адресног регистра. Циљ пројекта је да све улице у којима је изграђено више од 10 кућа, добију називе улица и да се утврде кућни бројеви.

Наталија Пилиповић говорила је о новом документ менаџмент систему

07-09-2017
На ТВ Студио Б и ТВ Хепи гост је била Наталија Пилиповић, дипл. правник у Републичком геодетском заводу. Говорила је о процесу унапређења рада писарнице и радних процеса у оквиру РГЗ-а, који се реализује уз подршку пројекта Светске банке. Пилиповићева је објаснила шта представља и како функционише нови документ менаџмент ситем из угла практичне примене.

Марија Рашковић на ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорила о тржишту непокретности

07-09-2017
Марија Рашковић, шеф Одсека масовне процене вредности непокретности у РГЗ-у, говорила је о кретањима на тржишту непокретности и регистру цена непокретности.

Маја Радовић на РТВ говорила је о еКатастру

25-08-2017
Маја Радовић је на РТВ говорила о значају еКатастра и могућностима које овај сервис пружа грађанима. Радовићева је такође том приликом објаснила у чему се огледа разлика између еКатастра и еШалтера.

Директор РГЗ-а у интервјуу за Српску економију „Улазимо у дигиталну еру корацима од седам миља“

20-07-2017
Коришћењем сателитских снимака, савремених технологија и вештачке интелигенције у оквиру ТЗВ. „машинског учења“, РГЗ ће направити регистар свих објеката у Србији који ће бити представљени на плановима у дигиталном облику, изавио је директор РГЗ-а Борко Драшковић. Цео интервју, прочитајте овде.

Славиша Томовић на Првој телевизији говорио је о поступку комасације

17-07-2017
Славиша Томовић, помоћник директора из сектора за стручни и инспекцијски надзор, говорио је на ТВ Прва о значају комасације.

Гостовање Василије Живановић на ТВ Happy, ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк

14-07-2017
Василија Живановић, дипл. правник РГЗ-а, говорила је на Happy, ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк о потписивању Протокола са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије.

РГЗ у Дневнику РТС-а

14-07-2017
Упис у катастар непокретности, нови закон о поступању пред катастром и услуге особама са инвалидитетом биле су теме о којима се говорило у јутарњем Дневнику и Дневнику у 19.30 на РТС-у у четвртак, 13. јула 2017.

Сања Сабљић представила основни топографски модел на ТВ Коперникус ТВ Пинк, ТВ Студио Б и ТВ Happy

09-06-2017
Сања Сабљић из Сектора за топографију и картографију, говорила је о основном топографском моделу, о томе шта он представља, које су му намене и где се све примењује.

Катастар на време, потврдио лист непокретности

27-04-2017
РГЗ је медијима доставио страницу листа непокретности са подацима о теретима и ограничењима где је јасно видљива уписана Забележба о поднетом захтеву за упис хипотеке у Улици војводе Степе 105, дана 31.8.2012.

Вечерње новости - Случај Војводе Степе 105

25-04-2017
Хипотека на време уписана у катастар

Упис у катастар непокретности

Дипл. правник Митар Трбовић, начелник у Сектору за правне послове говорио је за ТВ Пинк, ТВ Студио Б и ТВ Коперникус о важности уписа у катастар.