Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Медији о нама
Контакт

Услуге Републичког геодетског завода особама са инвалидитетом

Републички геодетски завод као друштвено одговорна институција оријентисана ка грађанима један је од пионира међу органима државне управе који је иницирао побољшање доступности својих услуга особама са инвалидитетом са циљем да им се омогући олакшан приступ услугама и зградама служби за катастар непокретности.

Пројекат „Унапређење земљишне администрације“ који се реализује уз подршку Светске банке иницирао је промоцију и унапређење земљишне администрације доступне свима. Један од механизама је успостављање мобилних сервиса за 5 служби за катастар непокретности и изградња приступних рампи. Мобилни сервиси обезбеђују излазак на терен и пружање услуга Републичког геодетског завода лицима која нису у могућности да дођу до просторија Служби за катастар непокретности. Информације о почетку рада мобилних сервиса за пилот подручја биће благовремено објављена.

Републички геодетски завод позива особе са инвалидитетом да, користећи формулар испод, упуте питања, коментаре, сугестије и предлоге, а који су у вези са приступом и пружањем услуга катастра и других сервиса Републичког геодетског завода:Прегледна карта анализе стања приступачности (постојања приступних рампи) Служби за катастар непокретности особама са инвалидитетом.

Активностима у процесу прилагођавања услуга Републичког геодетског завода особама са инвалидитетом, подршку и партнерство су поред Светске банке пружили и Влада Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Повереник за заштиту равноправности и Национална организација особа са инвалидитетом. Линк

Поступак јавне набавке о изради и монтажи приступне рампе за особе са инвалидитетом, за зграду седишта Републичког геодетског завода у Булевару војводе Мишића 39 у Београду, спроведен је 02. 12. 2016. године. Линк

Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења