Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

Услуге Републичког геодетског завода за особе са инвалидитетом

Републички геодетски завод као друштвено одговорна институција оријентисана ка грађанима један је од пионира међу органима државне управе који је иницирао побољшање доступности својих услуга особама са инвалидитетом са циљем да им се омогући олакшан приступ услугама и зградама служби за катастар непокретности.

Пројекат „Унапређење земљишне администрације“ који се реализује уз подршку Светске банке иницирао је промоцију и унапређење земљишне администрације доступне свима. Један од механизама је успостављање мобилних сервиса за 5 служби за катастар непокретности и изградња приступних рампи. Мобилни сервиси обезбеђују излазак на терен и пружање услуга Републичког геодетског завода лицима која нису у могућности да дођу до просторија Служби за катастар непокретности. Информације о почетку рада мобилних сервиса за пилот подручја биће благовремено објављена.

Републички геодетски завод позива особе са инвалидитетом да, користећи формулар испод, упуте питања, коментаре, сугестије и предлоге, а који су у вези са приступом и пружањем услуга катастра и других сервиса Републичког геодетског завода:Актуелно

  • В.Д. директора Републичког геодетског завода донео је Упутство о поступању запослених приликом пружања услуга особама са инвалидитетом бр. 110-1/2017 од 21.02.2017. године, које ступа на снагу од 07.03.2017. године. Наведеним Упутством запослени у Републичком геодетском заводу обавезују се да поступају на одређен начин приликом пружања услуга особама са инвалидитетом. Доношењем овог Упутства Републички геодетски завод, као друштвено одговорна институција побољшава доступности својих услуга особама са инвалидитетом са циљем да им омогући олакшан приступ услугама и зградама служби за катастар непокретности.

    Упутство у PDF формату може се преузети на овом линку.

  • 07.01.2017. године ступио је на снагу Правилник о изменама и допунама Правилника о висини таксе за пружање услуга Републичког геодетског завода (Сл. Гласник РС бр. 110/16). Тарифним бројем 9. тачка 6) прописано да такса за упис објекта или посебног дела објекта са уписом права у корист особе са инвалидитетом, уместо досадашњих 10.839, износи 300 динара. Тарифним бројем 9. тачка 12а) прописано да такса за промену имаоца права на непокретности и упис права у корист особе са инвалидитетом, уместо досадашњих 8.671 динара, износи 300 динара. Правилник, Распис.

Прегледна карта анализе стања приступачности (постојања приступних рампи) Служби за катастар непокретности особама са инвалидитетом.

Активностима у процесу прилагођавања услуга Републичког геодетског завода особама са инвалидитетом, подршку и партнерство су поред Светске банке пружили и Влада Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Повереник за заштиту равноправности и Национална организација особа са инвалидитетом. Линк

Поступак јавне набавке о изради и монтажи приступне рампе за особе са инвалидитетом, за зграду седишта Републичког геодетског завода у Булевару војводе Мишића 39 у Београду, спроведен је 02. 12. 2016. године. Линк

Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења