Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

Usluge Republičkog geodetskog zavoda za osobe sa invaliditetom

Republički geodetski zavod kao društveno odgovorna institucija orijentisana ka građanima jedan je od pionira među organima državne uprave koji je inicirao poboljšanje dostupnosti svojih usluga osobama sa invaliditetom sa ciljem da im se omogući olakšan pristup uslugama i zgradama službi za katastar nepokretnosti.

Projekat „Unapređenje zemljišne administracije“ koji se realizuje uz podršku Svetske banke inicirao je promociju i unapređenje zemljišne administracije dostupne svima. Jedan od mehanizama je uspostavljanje mobilnih servisa za 5 službi za katastar nepokretnosti i izgradnja pristupnih rampi. Mobilni servisi obezbeđuju izlazak na teren i pružanje usluga Republičkog geodetskog zavoda licima koja nisu u mogućnosti da dođu do prostorija Službi za katastar nepokretnosti. Informacije o početku rada mobilnih servisa za pilot područja biće blagovremeno objavljena.

Republički geodetski zavod poziva osobe sa invaliditetom da, koristeći formular ispod, upute pitanja, komentare, sugestije i predloge, a koji su u vezi sa pristupom i pružanjem usluga katastra i drugih servisa Republičkog geodetskog zavoda:Aktuelno

  • V.D. direktora Republičkog geodetskog zavoda doneo je Uputstvo o postupanju zaposlenih prilikom pružanja usluga osobama sa invaliditetom br. 110-1/2017 od 21.02.2017. godine, koje stupa na snagu od 07.03.2017. godine. Navedenim Uputstvom zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu obavezuju se da postupaju na određen način prilikom pružanja usluga osobama sa invaliditetom. Donošenjem ovog Uputstva Republički geodetski zavod, kao društveno odgovorna institucija poboljšava dostupnosti svojih usluga osobama sa invaliditetom sa ciljem da im omogući olakšan pristup uslugama i zgradama službi za katastar nepokretnosti.

    Uputstvo u PDF formatu može se preuzeti na ovom linku.

  • 07.01.2017. godine stupio je na snagu Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o visini takse za pružanje usluga Republičkog geodetskog zavoda (Sl. Glasnik RS br. 110/16). Tarifnim brojem 9. tačka 6) propisano da taksa za upis objekta ili posebnog dela objekta sa upisom prava u korist osobe sa invaliditetom, umesto dosadašnjih 10.839, iznosi 300 dinara. Tarifnim brojem 9. tačka 12a) propisano da taksa za promenu imaoca prava na nepokretnosti i upis prava u korist osobe sa invaliditetom, umesto dosadašnjih 8.671 dinara, iznosi 300 dinara. Pravilnik, Raspis.

Pregledna karta analize stanja pristupačnosti (postojanja pristupnih rampi) Službi za katastar nepokretnosti osobama sa invaliditetom.

Aktivnostima u procesu prilagođavanja usluga Republičkog geodetskog zavoda osobama sa invaliditetom, podršku i partnerstvo su pored Svetske banke pružili i Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom. Link

Postupak javne nabavke o izradi i montaži pristupne rampe za osobe sa invaliditetom, za zgradu sedišta Republičkog geodetskog zavoda u Bulevaru vojvode Mišića 39 u Beogradu, sproveden je 02. 12. 2016. godine. Link

Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja