УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ У СРБИЈИ

08-05-2020

Online радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ 07.05.2020. године одржана је оnline радионица на тему: „Комуникација у тешким временима“, везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.
02-03-2020

Подизање капацитета запослених у РГЗ-у у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У просторијама Републичког геодетског завода кренула је са реализацијом мисија која ће трајати пет радних дана, од 02.03.-06.03.2020. године.
06-02-2020

Одржана радионица пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У седишту Републичког геодетског завода 05.02.2020. године окупили су се представници локалних самоуправа које су учеснице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“.
13-01-2020

Медији о пројекту Унапређење пословне климе у Србији

У наставку можете прочитати изјаве директора Републичког геодетског завода мр Борка Драшковића и амбасадора Краљевине Шведске Јана Лундина.
10-01-2020

Одржана је радионица пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У седишту Републичког геодетског завода окупили су се представници локалних самоуправа које су учеснице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Радионици је присуствовао директор мр Борко Драшковић и том приликом поручио да би изабране локалне самоуправе требало да поставе стандард у погледу управљања геопросторним подацима и инвестиционим локацијама.
24-12-2019

О студијској посети у новинама Напред Ваљево

Почетком децембра у студијској посети шведској агенцији за катастар и картографију - Лантматеријет (Лантмäтериет) били су учесници пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Опширније можете прочитати у наставку.
10-12-2019

Студијска посета Краљевини Шведској учесника пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

Студијска посета Краљевини Шведској је организована од 01.12. до 7.12.2019. године у општини Јевле (Gävle). У радној посети учествовали су представници јединица локалних самоуправа који учествују у пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ (Ариље, Бор, Ваљево, Ћуприја, Књажевац, Сомбор, Врање, Зрењанин, Пирот, Пожаревац) и део имплементационог тима Републичког геодетског завода.
03-12-2019

Сарадња града Сомбора и Републичког геодетског завода

У листу „Сомборске новине“ објављен је чланак о изради Националног регистра инвестиционих мапа. Опширније можете прочитати у наставку.
25-11-2019

О пројекту Унапређење пословне климе у Србији

У емисији „Свитање“ на ТВ Пинк, о заједничком пројекту РГЗ-а и Шведске управе за картографију говорила је Марина Јовановић Миленковић. Том приликом Марина је истакла да је циљ пројекта успостављање модела Националног регистра инвестиционих мапа.
15-11-2019

Обилазак пилот јединица локалане самоуправе Врање, Пирот и Књажевац

У наставку можете погледати видео прилог о посети чланова тима пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ локалним самоуправама.
04-11-2019

О пројекту Унапређење пословне климе у Републици Србији

У научном часопису „Нова Галаксија” било је речи о успостављању Националног регистра инвестиционих локација, путем кога ће потенцијални инвеститори претраживати локације по параметарима како би сагледали у потпуности све локације од интереса. Пројекат су подржале Шведска агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА) и Шведска агенција за картографију, катастар и регистрацију земљишта – Лантматериет. Читав текст можете погледати у наставку.
22-10-2019

О бенефиту и циљу Шведског пројекта

Гости јутарњег програма Студија Б били су Зоиа Фарај, менаџер пројектног тима Шведске агенције за мапирање и упис земљишта и Бојан Теодосијевић из РГЗ-а који су говорили о сарадњи ове две институције на пројектовању инвестиционих мапа у Србији. Циљ мисије је да уочимо каквим подацима располажемо и како да их искористимо. Бенефит пројекта је повезивање потенцијалних инвеститора са погодним локацијама и локалним самоуправама.
08-10-2019

Промоција пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ у локалним самоуправама

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о првим посетама локалним самоуправама говорио је Давор Ђуран. Он је приказао како су изгледале посете Чачку и Ариљу, две од десет локалних самоуправа које су укључене у пилот пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“. Опширније о посетама али и будућим плановима пројектног тима можете погледати у наставку.
01-10-2019

О шведском пројекту на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ гост Републичког геодетског завода Бени Андерсон и Бојан Теодосијевић говорили су о почетку реализације шведског пројекта у 10 локалних самоуправа. Бени Андерсон је нагласио да је веома битно имати увид у стварно стање на терену како би резултати пројекта били што бољи, и да ће се у наредном периоду организовати посете локалним самоуправама у Шведској како би се на конкретном примеру видели резултати.
24-09-2019

Потписан Споразум о сарадњи између РГЗ-а и локалних самоуправа

У оквиру међународне конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ у  Врднику је од 18. до 20. септембра потписан Споразум о сарадњи закључен између Републичког геодетског завода и локалних самоуправа. Споразум се односи на пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ чији је носилац Републички геодетски завод, а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта -  Lantmäteriet.
03-07-2019

Републички геодетски завод и Унија послодаваца Србије потписали Меморандум о сарадњи

Меморандумом који су 03.06.2019. године, у седишту Републичког геодетског завода, потписали директор РГЗ-а мр Борко Драшковић и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић ће бити утврђене основе за међусобну сарадњу.
02-07-2019

На ТВ Студио Б представљен шведски пројекат

У емисији „Београде, добро јутро!“ чланови тима пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“, др Марина Јовановић Миленковић и Бојан Теодосијевић, представили су будуће активности пројектног тима и најавили посету делегације Републике Гвајане. Опширније о овој теми погледајте у видео прилогу.
05-06-2019

У магазину CorD о сарадњи Републичког геодетског завода и Краљевине Шведске

Опширније о сарадњи на пројекту Унапређење пословне климе у Србији прочитајте у наставку.
03-06-2019

О пројекту Инвестиционе мапе на РТС 2

У емисији „Српска економија“ о Браунфилд (Brownfield), Гринфилд (Greenfield) и Грејфилд (Greyfield) локацијама говорила је Милена Ивановић. Шта ће све обухватати регистар инвестиционих мапа погледајте у наставку.
09-04-2019

Гостовање Милене Ивановић на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о пројекту израде инвестиционих мапа у Републици Србији говорила је Милена Ивановић. Том приликом појаснила је термине Браунфилд (Brownfield), Гринфилд (Greenfield) и Грејфилд (Greyfield) локације, као и које информације ће се налазити у опису сваке локације у регистру. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
05-04-2019

Реализована иницијална мисија за пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“

Успостављање Националног регистра инвестиционих локација био је тема прве, иницијалне мисије са стручњацима из Лантматеријета (Lantmäteriet) у Републичком геодетском заводу у периоду од 01.04. до 05.04..
02-04-2019

Гостовање Милене Ивановић на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новом сету података на порталу геоСрбија и пројекту „Инвестиционе мапе" говорила је Милена Ивановић. Шта садржи први историјски сет података на порталу геоСрбија и ко су партнери РГЗ-а у поменутом пројекту погледајте у наставку.
25-02-2019

Директор Републичког геодетског завода о унапређењу пословне климе

У интервјуу за емисију „Предузетник“ на ТВ Студио Б, директор РГЗ-а Борко Драшковић говорио је о досадашњим резултатима рада дигиталне платформе ГеоСрбија и њеном значају за унапређење привреде и пословног амбијента у Србији. Истакао је и да је истраживањем јавног мњења утврђен висок степен поверења грађана у рад РГЗ-а и катастра.
06-02-2019

Амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић потписали споразум вредан 2 милиона евра

Споразум се односи на реализацију пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ који ће финансирати Краљевина Шведска, а стручну подршку пружиће Лантматериет - шведска агенција за картографију, катастар и регистрацију земљишта.