Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

01.08.2011.

Osnovan katastar nepokretnosti za opštinu Prijepolje

Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Prijepolje je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za celokupno područje opštine Prijepolje.

Služba za katastar nepokretnosti Prijepolje je u skladu sa Planom radova Republičkog geodetskog zavoda, završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti na teritoriji opštine Prijepolje. Ovim je na celoj teritoriji SKN Prijepolje završen postupak osnivanje katastra nepokretnosti, i to za sledeće opštine: Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Opština Prijepolje ima 75 katastarskih opština i površinu od 82.748,4569 hektara, a prema podacima popisa iz 2002. godine ima 41188 stanovnika. Prvi premer u svim katastarskim opštinama seoskog tipa urađen je u Gaus-Krigerovoj projekciji aerofotogrametrijskom metodom snimanja detalja, u periodu od 1968. do 1972. godine, a premer gradske opštine polarnom i ortogonalnom metodom u periodu od 1951. do 1954. godine.

U postupku osnivanja katastra nepokretnosti formirano je 18483 listova nepokretnosti sa 128946 parcela, 24762 objekata , 1152 posebnih delova objekta i 9102 tereta

Digitalni katastarski plan urađen je za 60 katastarskih opština, a za 15 preostalih katastarski opština je izrada pri kraju. Izrada digitalnog katastarskog plana biće završena do kraja 2011. godine za celu teritoriju opštine Prijepolje.

Danom osnivanja katastra nepokretnosti za celokupnu teritoriju opštine Prijepolje, prestaju da važe intabulacione knjige i katastar zemljišta. Osnivaljem katastra nepokretnosti, kao jedinstvene evidencije o nepokretnostima i pravima na njima, okončan je dugotrajan i važan posao, kako za Republički geodetski zavod, tako i za građane, institucije i lokalnu zajednicu u celini.

U narednom periodu Služba za katastar nepokretnosti Prijepolje angažovaće se na poslovima održavanja katastra nepokretnosti, osnivanju katastra vodova i završetku radova na uspostavljanju adresnog registra i izradi digitalnog katastarskog plana.

SKN Prijepolje

Štampa strane Slanje web strane
Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja