Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

23.12.2011.

Osnovan katastar nepokretnosti za područje gradske opštine Palilula

Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Beograd 1 je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za katastarske opštine sa područja gradske opštine Palilula, osim za deo KO Borča koji će biti završen u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Gradska opština Palilula je po veličini najveća opština Grada Beograda - prostire sa na 44.661 hektara, od čega uži gradski deo zauzima 4.536 ha.

Teritorija opštine Palilula sastoji se od tri kompleksne celine - gradske (smeštene skoro u samom centru Beograda), prigradske i seoske, po čemu se razlikuje od ostalih beogradskih opština. Čine je područja 11 katastarskih opština: Palilula, Višnjica, Veliko Selo, Slanci, Krnjača, Borča, Besni Fok, Kovilovo, Ovča, Komareva Humka i Lepušnica. Zauzima levu i desnu stranu reke Dunav, a ove dve obale spojene su Pančevačkim mostom. Od prigradskih naselja najpoznatija su: Borča, Ovča, Crvenka, Dunavac, Padinska skela, a od gradskih – četvrti: Tašmajdan, Karaburma, Deponija, Mika Alas. U prigradskim naseljima najrazvijenija grana je poljoprivreda, dok se uz Dunav nalaze brojni lovni i ribolovni tereni.

Za područje gradske opštine Palilula u službenoj upotrebi su podaci digitalnog katastarskog plana, koji je urađen iz originalnih podataka premera, a u bazu podataka katastra nepokretnosti upisano je ukupno: 52672 katastarske parcele, 20579 listova nepokretnosti, 30313 objekata, 7625 hipoteka, 27742 ostala tereta, 32334 stana, 1266 poslovnih prostora i 210 garaža.

SKN Beograd 1

Štampa strane Slanje web strane
Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja