Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

26.04.2012.

Osnovan katastar nepokretnosti za područje opštine Inđija

Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Inđija je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za teritoriju opštine Inđija.

Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Inđija, u skladu sa Planom radova Republičkog geodetskog zavoda, uspešno je završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za teritoriju opštine Inđija, prijemom izlaganja za katastarsku opštinu Beška, dana 26.04.2012. godine.

Opština Inđija se nalazi na severozapadu Srbije, u centralnom delu Srema u podnožju Fruške gore i velikim delom izlazi na obalu Dunava. Pripada Sremskomitrovačkom upravnom okrugu. U sastavu opštine Inđija je 11 naseljenih mesta. U Opština Inđija se nalazi banjsko lečilište Stari Slankamen i mnogobrojna izletnička mesta od Čortanovaca, Krčedina, Starog i Novog Slankamena do Maradika.

Površina političke opštine Inđija iznosi 38458ha 53a 85m² i obuhvata 9 katastarskih opština sa 80777 parcela. U postupku osnivanja katastra nepokretnosti formirano je 34435 listova nepokretnosti i upisano je 28082 objekta, 2961 poseban deo, 18463 hipoteke, 9554 zabeležbe plodouživanja i 28017 drugih tereta i zabeležbi. U postupku osnivanja katastra nepokretnosti urađen je i digitalni katastarski plan za KO Inđija.

Danom osnivanja katastra nepokretnosti za područje opštine Inđija prestaje da važi katastar zemljišta i zemljišna knjiga. Osnivanjem katastra nepokretnosti, kao jedinstvene evidencije o nepokretnostima i stvarnim pravima na njima, okončan je dugotrajan i veoma važan posao, kako za Republički geodetski zavod, tako i za građane, institucije i lokalnu zajednicu u celini.

U narednom periodu Službi za katastar nepokretnosti Inđija predstoje važni poslovi: održavanje katastra nepokretnosti i digitalnog katastarskog plana, izrada digitalnog katastarskog plana za ostale katastarske opštine, kao i svi poslovi predviđeni Zakonom.

SKN Inđija

Štampa strane Slanje web strane
Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja