Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

26.09.2013.

Семинар о процени вредности непокретности

Републички геодетски завод је подржао Ambero Consulting у организацији другог округлог стола о процени вредности непокретности, који је одржан 23. септембра 2013. године.

Ambero Consulting у оквиру пројекта који изводи у Републици Србији "Унапређење управљања земљишном администрацијом на нивоу локалних самоуправа" организује низ активности са темом процене вредности непокретности. Округли столови са истом темом су организовани поводом постављеног задатка да се изради студија "Анализа постојећег стања и потреба развоја инфраструктуре за државну процену вредности непокретности у Републици Србији". Израда студије је задатак постављен професорима Грађевинског факултета у Београду, Одсека за геодезију, док се од Републичког геодетског завода очекује подршка и стручна помоћ.

На скупу, одржаном 23. септембра 2013. године у Заводу, су осим запослених у Заводу били присутни представници Ambero Consultingа, Одсека за геодезију Грађевинског факултета, Пореске Управе, Сталне конференције градова и општина, као и Националног удружења проценитеља. После сваке презентације одвијала се дискусија. Сви учесници скупа су били сагласни да подаци са тржишта непокретности и други подаци потребни за процену морају бити доступни свим актерима. Да ове податке треба да обезбеђује државна институција, да је сарадња свих учесника на тржишту непокретности и државној управи неопходна, и да треба избећи дуплирање података а обезбедити комплетне и ажурне податке. Учесници скупа су се сагласили и да је потребан дужи временски период да би сви подаци били расположиви, али су изразили спремност да ће свако у свом делокругу предузети активности у том циљу.

Републички геодетски завод је виђен као институција која има могућност да обезбеђује и одржава већи број потребних података за процену непокретности, и као институција која ће у складу са законом успоставити систем масовне процене и обезбедити вредности непокретности првенствено за фискалне потребе.

Сектор за стручни и управни надзор

Штампа стране Слање web стране

 Галерија фотографија

gallery/20130926_3md_sm.jpg gallery/20130926_1md_sm.jpg gallery/20130926_2md_sm.jpg
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења