Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

25.12.2013.

Објављена страница Евиденција тржишних цена и масовна процена вредности непокретности

Дана 25.12.2013. године објављена је страница Евиденција тржишних цена и масовна процена вредности непокретности на сајту РГЗ-а.

Законом о државном премеру и катастру ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 18/10 и 65/13) Републички геодетски завод је од 2011. године, надлежан за процену вредности непокретности по принципама и методама масовне процене вредности непокретности. За потребе масове процене вредности непокретности Завод води евиденцију тржишних цена.

У развоју је систем масовне процене вредности непокретности у складу са мађународно признатим стандардима. Израђен је ИТ систем за вођење евиденције тржишних цена "Регистар промета непокретности". То је први подсистем система масовне процене вредности непокретности који прикупља податке са тржишта непокретности.

Због велике заитересованости јавности за ову област објављена је страница Евиденција тржишних цена и масовна процена вредности непокретности, чија је сврха најава јавног приступа подацима са тржишта непокретности. Јавни приступ подацима са тржишта непокретности ће бити омогућен путем ове странице у пролеће 2014. године. Објавом податка евиденције цена ће бити обезбеђена транспарентност тржишта непокретности у Републици Србији.

Сектори за стручни и управни надзор

Штампа стране Слање web стране
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења