Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

10.02.2014.

Представљање студије о процени у Републици Србији

У организацији Ambero Consultingа на Грађевинском факултету је 07. Фебруара 2014. Године представљена студија о процени у Републици Србији.

У организацији Ambero Consultingа на Грађевинском факултету је 07. Фебруара 2014. Године представљена студија о процени у Републици Србији

Ambero Consulting је у оквиру пројекта који изводи у Републици Србији „Унапређење управљања земљишном администрацијом на нивоу локалних самоуправа“ у сарадњи са Грађевинским факултетом Универзитета у Београду финансирао израду студије „Анализа постојећег стања и потреба развоја инфраструктуре за државну процену вредности непокретности у Републици Србији“. Представљање студије је обављено 07.02.2014. године на Грађевинском факултету, Универзитета у Београду од стране Професора Геодетског одсека, Грађевинског факултета у Београду, који су били ангажовани на изради студије.

Студија обухвата преглед постојеће ситуације са правном регулативом, укљученим субјектима и процедурама; преглед интернационалне праксе и стандарда масовне процене; а затим и предлог могућег развоја у области прецене.

На скупу су изнети и детаљи који се односе на тренутан статус развоја масовне процене у Републичком геодетском заводу, са специјалним освртом на Регистар промета непокретности у коме се води Евиденција тржишних цена непокретности. Организација за унос у апликацију Регистра промета броји око 35 службеника, тренутан статус уноса је око 24.000 уговора о промету, у припреми је јавна објава података Регистра промета, као и процес верификације унетих података. Детаљи се могу погледати на страници Евуиденције тржишних цена и масовне процене којој се приступа са званичног сајта Завода (http://katastar.rgz.gov.rs/masovna-procena/).

Сектор за стручни и управни надзор

Штампа стране Слање web стране
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења