Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

21.11.2014.

Радионица Масовна процена вредности непокретности

У оквиру шведског донаторског пројекта ИМПУЛС у Приштини је 18. и 19. новембра одржана радионица на тему „Масовна процена вредности непокретности“.

Радионици су присуствовали представници катастарско-картографских институција из региона западног Балкана. Радионицу су водили шведски експерти Ханс Содерблом и Олоф Франквист. Након уводног представљања учесника из региона, одржано је предавање о бенефитима масовне процене вредности непокретности. У оквиру првог дана радионице било је речи и о принципима масовне процене, методама валуације, правном оквиру масовне процене, сарадњи између државних институција, развоју пореског регистра непокретности, класификацији непокретности, итд.

Другог дана радионице, активности и достигнућа у области масовне процене представили су експерти из региона. Потом је одржана дискусија током које се разговарало о потреби за масовном проценом вредности у свакој од земаља западног Балкана, стратегијама за развој, потребама за успостављање правног оквира и компетенција за развој различитих процеса у оквиру масовне процене.

Дводневну радионицу затворио је шведски експерт Ханс Содерблом презентацијом о закључцима групне дискусије и потребама за даље унапређење и развој масовне процене вредности непокретности у земљама у региону. На радионици су учествовала два представника РГЗ који су презентовали стање масовне процене вредности непокретности у Србији, са посебним освртом на Регистар промета непокретности и Правилник о процени вредности непокретности. Један од закључака на радионици био је да је до сада највише резултата у овој области остварио Републички геодетски завод.

Сектор за информатику и комуникације

Штампа стране Слање web стране

 Галерија фотографија

gallery/20141121_1mm_sm.jpg gallery/20141121_2mm_sm.jpg
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења