Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

25.12.2014.

Представљање нових услуга Завода у Удружењу банака Србије

Због великог интересовања у банкарском сектору у Удружењу банака Србије је 17.12.2014. године организовано представљање нових услуга Завода из Регистра промета непокретности

Због великог интересовања, превасходно у банкарском сектору, а на иницијативу Удружења банака Србије организовано је додатно представљање нових услуга Републичког геодетског завода које су везане за Регистар промета непокретности. Представљање је одржано у просторијама Удружења банака Србије 17.12.2014. године. Посетиоци скупа су били из самог удружења, Народне банке Србије, пословних банака и то из одељења која се баве контролом и управљањем ризицима, из редова проценитеља, јавних бележника и извршитеља.

Након презентације основа организације и IT решења Регистра промета непокретности, јавног увида у податке, издавања података из регистра, и кварталних извештаја са тржишта непокретности уследила су питања и сугестије. Генерална оцена је да је рад Завода у области економије непокретности од велике важности за само тржиште непокретности па и за професије које своје пословање везују за њега. Учесници скупа су били заинтересовани за следеће кораке Завода на путу ка масовној процени вредности непокретности, пре свега за верификацију али и за анализе тржишта и коначан припис тржишних вредности свим непокретностима уписаним у катастру непокретности. Било је и различитих корисних сугестија по питању форме упитника за прикупљање додатних података о прометованим непокретностима, терминологије, доступности дигиталне збирке уговора и друго. Са нестрпљењем се очекује и развој професионалног увида, односно могућности on-line преузимања података за професионалне кориснике од којих су на првом месту банке и проценитељи.

Завод је позван да са презентацијом учествује на саветовању у организацији Удружења банака Србије у марту 2015. године како би се омогућило праћење напредка у овој области за банкарски сектор.

Сектор за стручни и управни надзор

Штампа стране Слање web стране
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења