Srpski ćirilica  English
Republički geodetski zavod
O nama
Zakoni, propisi i dokumenta
Aktuelni dokumenti
EuroGeographics - Nedeljni pregled novosti
Međunarodni projekti
Izdanja RGZ-a
Informator o radu RGZ-a
Informacije od javnog značaja
Inspekcijski nadzor
Registar izdatih saglasnosti za izdavanje i stavljanje u promet kartografskih publikacija
Finansijski plan
Javne nabavke, tenderi i oglasi za posao
Geodetsko obrazovanje
Jedinstvena evidencija stambenih zajednica
Mediji o nama
Uživo iz RGZ-a
Linkovi
Kontakt
Za medije

Satelitski snimci

U cilju realizacije projekta Masovne procene vrednosti nepokretnosti izvršena je nabavka satelitskih snimaka, a koji će se koristiti i za potrebe državne uprave i organa lokalne samouprave u postupku ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata.

Snimci su prvenstveno nabavljeni za nadležne stručne službe, a građani će moći da izvrše uvid u službama za katastar nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda i u organizacionim jedinicama lokalne samouprave koje sprovode postupak ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata.

Trenutno su dostupni snimci koji pokrivaju određeni deo teritorije Republike Srbije. Satelitski snimci će se za preostali deo teritorije Republike Srbije sukcesivno objavljivati na portalu nakon njihove obrade.

Pristup portalu predviđen je za registrovane korisnike koji su angažovani na poslovima građevinske inspekcije i ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata. Registracija korisnika se vrši dostavljanjem popunjenih i elektronski potpisanih formulara na adresu elektronske pošte satelitskisnimci@rgz.gov.rs (Zahtev za pristup portalu i Izjava o prihvatanju uslova) koje možete preuzeti ako sledite linkove prikazane na dnu stranice.

Građani mogu izvršiti uvid u satelitske snimke na šalterima službi za katastar nepokretnosti. O terminima za uvid u satelitske snimke građani se mogu informisati na šalterima službi ili na zvanične telefone službi.

Uputstvo za upotrebu portala za prikaz satelitskih snimaka registrovani korisnici mogu preuzeti praćenjem linka prikazanog na dnu stranice.

Republički geodetski zavod će korisnicima servisa pružiti neophodnu pomoć za korišćenje aplikacije putem korisničke podrške (radnim danima od 7.30 č do 15.30 č) na telefon 063 278371 ili odgovorima na postavljena pitanja na adresu elektronske pošte satelitskisnimci@rgz.gov.rs.


Štampa strane Slanje web strane
Gore
Republički geodetski zavod 2000-2017 | Uslovi korišćenja