Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Интернет сервис за подношење захтева
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

28.3.2017.

Размена експертског искуства у области масовне процене

У периоду од 20. до 23. марта 2017. године представници Националне катастарске агенције из Белорусије посетили су Републички геодетски завод са циљем да се размене искустава у области масовне процене. Поред тога, колеге из Белорусије занимао је и катастарски систем у Републици Србији.

Током четвородневне посете међусобно су представљени системи, начини рада, организација и решења коришћена на пољу масовне процене вредности непокретности и катастра. Такође, разговарало се и о коришћењу доступних алата за специфичне задатке у анализама које се користе у масовној процени.

Током радних сесија закључено је да су задаци и проблеми у раду заједнички. Тржишна логика се користи у обе земље у складу са расположивим подацима и ресурсима. Нека решења су другачија што је довело до новог начина сагледавања проблема и идеја за њихово решавање.

Посета је била од велике користи и гостима и домаћинима, па је закључено да треба радити на учвршћивању сарадње у овој области као и у другим областима надлежности националних геодетских институција.

Штампа стране Слање web стране

 Галерија фотографија

gallery/20170328_nk1_sm.jpg gallery/20170328_nk2_sm.jpg gallery/20170328_nk3_sm.jpg gallery/20170328_nk4_sm.jpg gallery/20170328_nk5_sm.jpg
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења