Srpski latinica  English
Републички геодетски завод
О нама
Закони, прописи и документа
Актуелни документи
EuroGeographics - Недељни преглед новости
Међународни пројекти
Издања РГЗ-а
Информатор о раду РГЗ-а
Информације од јавног значаја
Интернет сервис за подношење захтева
Инспекцијски надзор
Регистар издатих сагласности за издавање и стављање у промет картографских публикација
Финансијски план
Јавне набавке, тендери и огласи за посао
Геодетско образовање
Јединствена евиденција стамбених заједница
Медији о нама
Уживо из РГЗ-а
Линкови
Контакт
За медије

19.6.2017.

еШалтер - први пут у РГЗ-у

Први пут од свог оснивања РГЗ 1. јула добија еШалтер. У оквиру пилот пројекта прве ће, електронским путем, бити у понуди услуге катастра водова и то за свих 17 београдских општина.

У седишту РГЗ-а биће организована обука за коришћење еШалтера намењена свим заинтересованим корисницима, првенствено приватним геодетским организацијама. Обука је планирана за 26. јун 2017. године, а заинтересовани корисници могу се пријавити на бројеве телефона 011 715 2737 и 063 508 629.

Нова електронска услуга представља резултат реформи које се спроводе у Републичком геодетском заводу уз подршку Светске банке и кроз пројекат „Унапређење земљишне администрације у Србији“.

Након евалуације резултата за катастар водова – Београд, у плану је покретање еШалтера за катастар водова за целу територију Републике Србије. Осим услуга катастра водова еШалтер ће у краћем року обухватити и услуге катастра непокретности. Овај пилот пројекат ће послужити да се што боље обликују пословни процеси у електронском систему који је у изградњи у Републичком геодетском заводу.

Постојеће електронско подношење захтева се кроз пројекат еШалтера замењује двосмерном дигиталном комуникацијом која подразумева размену електронски потписаних докумената. На тај начин је омогућено савремено, електронско пословање које за кориснике услуга Завода пружа комфор рада из канцеларије, перманентно праћење статуса поднетих захтева и једноставан пријем тражених података и докумената. Ово је само први корак ка електронском систему који ће повезати све пословне процесе у Заводу и омогућити предности брзог и ефикасног рада и пружања услуга за грађане, као и приватне и јавне институције.

Штампа стране Слање web стране
Горе
Републички геодетски завод 2000-2017 | Услови коришћења