ВЕСТИ
од 573 слогова
24.09.2019.

Тема јутарњег програма Студиа Б била је Међународна конференција у организацији РГЗ-а

У емисији „Београде, добро јутро“ о конференцији „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ говорила је Маја Радовић. Том приликом Маја је направила кратак осврт на најзначајније догађаје у току конференције међу којима је и потписивање Споразума о сарадњи између 10 локалних самоуправа и Републичког геодетског завода. Споразум се односи на спровођење пројекта „Унапређење пословне климе у Србији" чији ће резултат бити инвесиционе мапе. Опширније о дешавањима са конференције можете погледати у наставнку.
23.09.2019.

Потписан Споразум о сарадњи између РГЗ-а и локалних самоуправа

У оквиру међународне конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ у  Врднику је од 18. до 20. септембра потписан Споразум о сарадњи закључен између Републичког геодетског завода и локалних самоуправа. Споразум се односи на пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ чији је носилац Републички геодетски завод, а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта -  Lantmäteriet.
23.09.2019.

Закључци конференције

У наставку можете прочитати заједнички закључак организатора конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“.
20.09.2019.

У току је велика међународна конференција „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“

У Врднику се одржава Међународна конференција о дигитализацији на којој учествује велики број страних и домаћих експерата у области дигиталних технологија. Част да отвори овај значајан догађај за Србију и Републички геодетски завод имао је Министар за иновације и технолошки развој Републике Србије Ненад Поповић који је рекао да је будућност у сервисима, апликацијама и ИТ знању.
19.09.2019.

Интегрисани оквир геопросторних информација и INSPIRE

У четвртак 19.09.2019. године на међународној конференцији „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“, од 9:00 до 11:00 часова одржана је сесија Интегрисани оквир геопросторних информација и INSPIRE.
19.09.2019.

Дигитална трансформација у Републици Србији

У четвртак 19.09.2019. године на међународној конференцији „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“, у периоду од 11:30 до 13:00 часова одржана је сесија Дигитална трансформација у Републици Србији.
19.09.2019.

Дигитална трансформација - Добра пракса у Источној Европи

Другог дана конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ одржана је сесија Дигитална трансформација - Добра пракса у Источној Европи током које су представници међународних институција представили своја сикуства у пракси.
19.09.2019.

Дигитална трансформација - Добра пракса у Источној Европи

Трећег дана конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“ наставила се сесија Дигитална трансформација - Добра пракса у Источној Европи.