ВЕСТИ
од 565 слогова
01.09.2019.

Српско тржиште непокретности у првој половини 2019. тешко 1,8 милијарди евра

Нове власнике у Србији има око 47.000 непокретности. Толико је у првој половини 2019. године склопљено купопродајних уговора који је обрадио Републички геодетски завод, а њихова укупна новчана вредност износи чак 1,8 милијарди евра, што је 12% више у односу на исти период лане када је то било 1,6 милијарди.
27.08.2019.

О резултатима имплементације аутоматске секретарице

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б, о аутоматској секретарици Инфо центра која пружа информације о најтраженијим услугама говорила је Милица Малешић. Поред рада Инфо центра тема разговора биле су и интернет апликације помоћу којих се могу заказати састанци са службеницима катастра или проверити статус предмета. Опширније о овој теми можете погледти у наставку.
20.08.2019.

Како до информација у вези уписа непокретности у катастар

У емисији „Београде, добро јутро!“ о првом кораку у процесу уписа непокретности у катастар говорила је Маја Радовић. Она је рекла да би грађани требало пре свега да се обрате лиценцираним геодетским организацијама које ће им дати тачне информације везане за упис непокретности. Опширније погледајте у видео прилогу.
15.08.2019.

Републички геодетски завод организује међународну конференцију „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“

У периоду од 18.09. – 20.09.2019. године у Републици Србији, у Врднику, одржаће се међународна конференција под називом „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи".
15.08.2019.

Дневни лист Блиц пренео обраћање РГЗ-а председнику и премијерки

Руководство Републичког геодетског завода обратило се писмом председнику и премијерки Србије, Александру Вучићу и Ани Брнабић. Опширније погледајте у наставку.
15.08.2019.

Медији пренели вест о организацији међународне конференције од стране Републичког геодетског завода

Због изузетних резултата на пољу дигитализације у области управљања геопросторним подацима, Републички геодетски завод изабран је од стране најзначајнијих међународних организација за домаћина и партнера у организацији овог важног интернационалног догађаја, који ће се одржати од 18. до 20. 09. 2019. године у Врднику. Опширније прочитајте у наставку.
13.08.2019.

Најтраженије услуге у катастру

У емисији „Београде, добро јутро!“ о најтаженијим услугама које пружа катастар непокретности говорили су Николина Зиројевић и Немања Човић. Том приликом показали су грађанима како да на најбржи начин сазнају која документација им је потребна за подношење захтева у катастру и како се користи WЕБ апликација еКатастар. Опширније погледајте у видео прилогу.
09.08.2019.

Обавештење за учеснике јавног конкурса

Обавештавамо учеснике јавног кокурса за попуњавање извршилачких радних места да се наставља процес селекције кандидата за оне који су положили тест знања.
06.08.2019.

О WEB апликацији еЗаказивање на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о коришћењу апликације еЗаказивање на сајту Републичког геодетског звода говорили су Лана Ђокић и Немања Човић. Том приликом су показали како се заказује састанак са службеником катастра уколико се њихов предмет већ налази у катастру и како се заказује термин за предају захтева на шалтеру. Опширније погледајте у видео прилогу.