ВЕСТИ
од 489 слогова
08.05.2019.

Дигитализација културног наслеђа Србије уз подршку РГЗ-а

РГЗ ће својим искуством, знањем и развијеним новим технолошким решењима као што су „краудсорсинг“ и геопросторна платформа Геосрбија учествовати у изради мапе археолошких локалитета и развоја софтвера за обједињену археолошку документацију.
08.05.2019.

Медији пренели изјаву директора Борка Драшковића

Драшковић: "Изменом и допуном Закона спречава се рекетирање, РГЗ пружа правну сигурност"
07.05.2019.

О различитим аспектима делатности РГЗ-а на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о тимовима и секторима који постоје у Републичком геодетском заводу говорио је Раде Гољовић. Он је указао на занимљивости које су откривене уз помоћ колега који се баве геомагнетизмом, као што су скелет мамута у Виминацијуму и јадарит код Лознице. Опширније можете погледати у видеу који следи.
06.05.2019.

Медији о Геосиндикату

Опширније у наставку.
30.04.2019.

Говор потпредседника народне скупштине и народног посланика Верољуба Арсића о РГЗ-у

Током четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије Арсић је пред народним посланицима говорио о штрајку у Републичком геодетском заводу.
30.04.2019.

РГЗ на конференцији FIG-a у Вијетнаму по позиву Светске банке и Уједињених нација

На конференцији Интернационалне федерације геодета (FIG), Дарко Вучетић из РГЗ-а представио је резултате на дигитализацији пословних процеса, унапређењу транспарентности и ефикасности рада и примени нових технологија у креирању нових и ажурирању постојећих података.
30.04.2019.

Посланик Верољуб Матић о РГЗ-у у Народној скупштини

Цео видео погледајте у наставку.
30.04.2019.

ПРОЦЕС РЕФОРМИ У РЕПУБЛИЧКОМ ГЕОДЕТСКОМ ЗАВОДУ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ

Упркос томе што Републички геодетски завод никада није закључио уговор са четири професора Грађевинског факултета у Београду, Апелациони суд у Београду је у спору који су четири професора покренула против Републичког геодетског завода донео пресуду којом се налаже Републичком геодетском заводу да професорима исплати износ од скоро 2 милиона евра, на име накнаде штете због повреде ауторског права над програмским системом “Мап Софт 2000.” Поступак је покренут пре скоро 10 година.