ВЕСТИ
од 614 слогова
10.01.2020.

B92: РГЗ уштедео 48 милиона

Медији пренели вест о парничним поступцима који су вођени против Републичког геодетског завода. Више можете погледати у наставку.
10.01.2020.

О најзначајнијим догађајима у Републичком геодетском заводу током 2019. године

У емисији „Београде, добро јутро“ на ТВ Студио Б и „Свитање“ на ТВ Пинк, о догађајима који су обележили годину за нама говорила је Маја Радовић и Немања Човић. Том приликом подсетили су на запошљавање младих људи, сарадњу са Заводом за трансфузију крви, дигиталну трансформацију Републичког геодетског завода и израду Адресног регистра. Више о плановима за наредну годину погледајте у наставку.
09.01.2020.

О ажурирању адресног регистра на РТС 1

У јутарњем програму о пројекту ажурирања адресног регистра и његовој реализацији говорила је Весна Протулипац. Том приликом она је показала тематску карту која приказује напредак реализације пројекта и представила централну базу просторних јединица која представља обједињену базу података у којој се врше измене у оквиру адресног регистра. Циљ овог пројекта је да сваки објекат има своју адресу.
31.12.2019.

Одлука о престанку коришћења аналогних катастарских планова

Учињен је велики искорак тиме што је превазиђен деценијски начин одржавања катастра непокретности и методологије примене аналогних система.
26.12.2019.

Потписан споразум о пресељењу Службе за катастар непокретности у просторије Општине Раковица

Представници Републичког геодетског завода и београдске општине Раковица потписали су данас уговор о сарадњи којим се уређује начин коришћења просторија те општине у које ће се преселити део Републичког геодетског завода - Служба за катастар непокретности Раковица.
24.12.2019.

О студијској посети у новинама Напред Ваљево

Почетком децембра у студијској посети шведској агенцији за катастар и картографију - Лантматеријет (Лантмäтериет) били су учесници пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Опширније можете прочитати у наставку.
24.12.2019.

О развоју новог информационог система катастра непокретности

На ТВ Студио Б у емисији „Јутро са Сањом“ о дигиталној трансформацији Републичког геодетског завода говорила је Данка Гарић, помоћница директора у Сектору за информатику и комуникационе технологије. Оно што је специфично у Сектору за информатику и комуникационе технологије РГЗ-а је да у њему раде геоинформатичари који раде на развијању информационог система катастра непокретности, адресног регистра, еШалтера, итд. У наставку можете погледати видео прилог.