ВЕСТИ
од 614 слогова
20.12.2019.

Почетак сарадње са колегама из Гвајане

Медији у Гвајани пренели су интервјуе представника Републичког геодетског завода и Комесаријата за земљиште и премер Гвајане и најавили почетак сарадње две институције као резултат студијске посете Србији и РГЗ-у. Колеге из Гвајане боравиле су у Београду у јулу 2019. године. Испод штампаног и електронског издања можете прочитати превод на српски језик.
18.12.2019.

У Палати Србија одржан проширени колегијум РГЗ-а

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић одржао је уводни говор у коме је начелнике служби за катастар непокретности и одељења Републичког геодетског завода упознао са плановима развоја за наредни период, са посебним акцентом на развој у домену људских ресурса.
18.12.2019.

Обилазак изложбе „Ништа више није далеко“

У току колегијума Републичког геодетског завода који је одржан у Палати Србија 18. децембра 2019. године, организован је обилазак изложбе „Ништа више није далеко“ у организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. У наставку можете погледати фотографије обиласка пет тематских сала, у којима су представљени објекти, фотографије и филмови о инвестицијама у свим областима грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја.
18.12.2019.

Додела новогодишњих пакетића Геосиндиката

У Дечијем културном центру одржана је прва додела новогодишњих пакетића од стране Геосиндиката. Свечаној додели пакетића претходила је представа ,,Од љубави злоћа онемоћа" која је одушевила све присутне малишане, али и родитеље. У наставку можете погледати галерију слика са ове свечаности.
17.12.2019.

Обука из области заштите података о личности

У седишту Републичког геодетског завода организоавана је обука у сарадњи са Националном академијом за јавну управу, током које је анализиран нови Закон о заштити података о личности.
17.12.2019.

О оснивању радне групе која ће се бавити доношењем закона о комасацији

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о томе шта је комасација и шта ће закон о комасацији донети говорила је Маја Радовић. Циљ овог закона је да се процес комасације прати на централном нивоу у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде уз помоћ дигиталне платформе Геосрбија. Више о овој теми можете погледати у наставку.
13.12.2019.

Представници Европске асоцијације геодета у посети РГЗ-у

Председник асоцијације Морис Барбиери, потпредседник Томас Јакубау, генерални директор Јан-Јивес Пирлот, потпредседник групе приватних геодетских организација Дитрих Коленпрат и представници Словеније и Француске, Матијаж Грилц и Николас Смит представили су активности Европске асоцијације геодета.
12.12.2019.

Медији пренели вест о припреми новог закона о комасацији

Опширније можете погледати у наставку.
11.12.2019.

Почеле припреме за нови закон о комасацији

Радна група коју је формирао Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, а у којој су, између осталих, заступљени представници Управе за пољопривредно земљиште и Републичког геодетског завода, активно ради на изради новог закона којим ће се на модеран, ефикасан и транспарентан начин уредити поступак комасације земљишта.
10.12.2019.

Студијска посета Краљевини Шведској учесника пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

Студијска посета Краљевини Шведској је организована од 01.12. до 7.12.2019. године у општини Јевле (Gävle). У радној посети учествовали су представници јединица локалних самоуправа који учествују у пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ (Ариље, Бор, Ваљево, Ћуприја, Књажевац, Сомбор, Врање, Зрењанин, Пирот, Пожаревац) и део имплементационог тима Републичког геодетског завода.