ВЕСТИ
од 605 слогова
04.09.2017.

Најава соларне и геомагнетске буре

Интензивна соларно геомагнетска бура најављена је за период 06 - 07. септембар 2017. године. Када се успоставе такви поремећени услови у Геопростору, може доћи до нерегуларности у раду сателитских и комуникационих система, електро мреже и дистрибутивних система, мобилне телефоније, ГПС технологија, радарских система, система за навигацију.
01.09.2017.

Подршка надлежним институцијама у увођењу просторних и урбанистичких планова у Централни регистар планских докумената

У организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, дана 30. августа 2017. године у Београду одржан је састанак / радионица у циљу унапређења Централног регистра планских докумената, као и пружања подршке корисницима система у уношењу планске документације из њихове надлежности. Радионица је одржана у просторијама Сталне конференције градова и општина за представнике градова и општина из четири управна округа и то Мачванског, Колубарског, Подунавског и Браничевског и града Београда.
01.09.2017.

Ауторитативни подаци РГЗ-а о ценама непокретности у Србији за 2017.

РГЗ је унапредио Регистар цена непокретности који је део система Масовне процене вредности непокретности са циљем да омогући грађанима и привреди брз и једноставан увид у просечне цене некретнина на територији целе Србије како би им послужиле као оријентир при купвини и инвестирању.
01.09.2017.

Татјана Тасић из Сектора за катастар непокретности била је гост ТВ Пинк

Татјана Тасић на ТВ Пинк говорила је о новом документ менаџмент систему. Она је том приликом објаснила шта он подразумева и које су његове погодности.
25.08.2017.

Маја Радовић на РТВ говорила је о еКатастру

Маја Радовић је на РТВ говорила о значају еКатастра и могућностима које овај сервис пружа грађанима. Радовићева је такође том приликом објаснила у чему се огледа разлика између еКатастра и еШалтера.
24.08.2017.

Гостовање Данила Радуновића на ТВ Коперникус,ТВ Пинк,ТВ Happy и ТВ Студио Б

Данило Радуновић, начелник Одељења архива Републичког геодетског завода говорио је о процесу дигитализације београдске збирке јавних исправа и значају дигитализације ДН решења за грађане.
23.08.2017.

РТВ пренела вест да је еШалтер почео са радом и у Новом Саду

"Након Београда, сада је и у Новом Саду, Краљеву и Панчеву услуге катастра водова могуће обавити помоћу еШалтера", пренела је РТВ. Од сада ће геодетске фирме које израђују пројектну документацију моћи да је предају катастру без одласка на шалтер.
22.08.2017.

Прва услуга мобилног сервиса СКН Земун

Мобилни сервис Службе за катастар непокретности Земун на захтев странке, у петак, 18. августа 2017. године обавио је прву теренску услугу.
21.08.2017.

еШалтер од данас у Новом Саду, Краљеву и Панчеву

Услуге катастра водова од 21. августа 2017. године осим за 17 београдских општина омогућене су и за Нови Сад, Краљево и Панчево.
21.08.2017.

Најављен нови извештај РГЗ-а о кретањима цена на тржишту непокретности

Марија Рашковић, шеф Одсека масовне процене вредности непокретности говорила је за ТВ Коперникус и ТВ Пинк о Регистру цена непокретности у коме се прикупљају све остварене цене у купопродајама на територији Србије.