ВЕСТИ
од 605 слогова
21.08.2017.

Одржан састанак са ИТ стручњацима РГЗ-а

У петак, 18. августа 2017. године, у седишту Републичког геодетског завода, директор РГЗ-а Борко Драшковић одржао је састанак са ИТ стручњацима који су ангажовани у службама за катастар непокретности.
21.08.2017.

У дигиталном облику доступне београдске збирке јавних исправа

Масовно скенирање београдске збирке јавних исправа кренуло је у априлу 2016. године. Након непуне две године рада, прозведено је око 7 милиона слика скенираних докумената збирке јавних исправа.
09.08.2017.

Дарко Вучетић на ТВ Студио Б и ТВ Хаппy говорио је о значају Националне инфраструктуре геопросторних података

Дарко Вучетић, шеф Одсека за успостављање и развој Националне инфраструктуре геопросторних података Републичког геодетског завода, био је гост у емисији “Београде добар дан” и јутарњег програма TV Happy.
04.08.2017.

Ранг листа успешности за јул 2017. године

Сектор за катастар непокретности је у поступку контроле и праћења решавања предмета у службама за катастар непокретности извршио анализу података за јул 2017. године. Анализирани подаци се односе на управне предмете, спискове аката (копија плана, уверење, лист непокретности), водове, масовну процену и вануправне предмете.
31.07.2017.

Јелена Николић говорила је о дигиталном ортофотоу

Јелена Николић из сектора за топографију и картографију била је гост ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк и представила је дигитални ортофото и дигитални модел терена.Она је објаснила шта је дигитални ортофото, у чему се састоји његова примена и које су његове предности.
24.07.2017.

Бројни медији пренели интервју директора РГЗ-а

Интервју који је за Српску економију дао директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић пренели су Танјуг, Вечерње новости и бројни други медији.
20.07.2017.

Директор РГЗ-а у интервјуу за Српску економију „Улазимо у дигиталну еру корацима од седам миља“

Коришћењем сателитских снимака, савремених технологија и вештачке интелигенције у оквиру ТЗВ. „машинског учења“, РГЗ ће направити регистар свих објеката у Србији који ће бити представљени на плановима у дигиталном облику, изавио је директор РГЗ-а Борко Драшковић. Цео интервју, прочитајте овде.
20.07.2017.

Унапређена АГРОС мрежа за пријем сателитских сигнала

Кроз пројекат са Светском банком РГЗ је набавио 20 савремених пријемника за пријем сателитских сигнала за унапређење рада перманентних станица АГРОС мреже.