МЕДИЈИ О РГЗ-у
26-09-2023

О извештају Републичког геодетског завода за тржиште непокретности у првом полугодишту 2023. године

Гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б, Душица Лакић је говорила о новом извештају РГЗ-а са тржишта непокретности. Она је истакла да је настављен тренд стабилизације и смиривања након двогодишњег, изразито динамичног раста, који је уследио после избијања пандемије корона вируса.
12-09-2023

Интензивирање регионалне сарадње међу катастарским организацијама

Гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Маја Радовић је говорила о недавно завршеној 15. регионалној конференцији о катастру и НИГП. Овом приликом је истакла да националне катастарске институције имају веома важну улогу у подршци тржишту непокретности, еПланирању и стварању друштва отпорног на климатске промене.
05-09-2023

Почела XV регионална конференција о катастру и НИГП

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Милош Николић је говорио о 15. регионалној конференцији о катастру и НИГП која се одржава у Београду од 4. до 6. септембра.
30-08-2023

СРБИЈА ПРИВЛАЧНИЈА ЗА ИНВЕСТИТОРЕ - БИС УВРСТИО РГЗ ИНДЕКС ЦЕНА У СВОЈ ГЛОБАЛНИ ИЗВЕШТАЈ

Банка за међународна поравнања (БИС), угледна и најстарија међународна финансијска институција, званично је уврстила Индекс цена непокретности Републичког геодетског завода у показатеље које користи као део глобалног извештавања из области непокретности. То је одлична вест за Србију јер тако постаје атрактивнија и привлачнија за улагање инвеститора у тржиште непокретности. 
18-08-2023

О расту вредности делимично регулисаног тржишта непокретности у Србији

У емисији „Ново јутро" на ТВ Пинк, Маја Радовић је говорила о расту вредности делимично регулисаног тржишта непокретности у Србији. Опширније погледајте у наставку.
15-08-2023

О Регионалној конференцији о катастру и Националној инфраструктури геопросторних података

У емисији "Београде добро јутро" на ТВ Студио Б, Маја Радовић је најавила XV Регионалну конференцију о катастру и Националној инфраструктури геопросторних података, која се оджава од 4. до 6. септембра у Београду у организацији Републичког геодетског завода.
01-08-2023

О раду служби за катастар непокретности и модернизацији процеса рада у Републичком геодетском заводу

У емисији "Јутро са Сањом" на ТВ Студио Б Марина Кањо је рекла да су службе за катастар непокретности у другом кварталу 2023. године решиле 47.000 више предмета у односу на исти период претходне године. Она је такође говорила о модернизацији информационог система Републичког геодетског завода реализованог уз подршку Владе Републике Србије и Светске банке.
15-07-2023

Решавање проблема старе документације о власништву

Гостујући у емисијама "Под лупом" на ТВ Танјуг, "Ново јутро" на ТВ Пинк и "Београде добро јутро" на ТВ Студио Б, помоћник директора Сектора за развој и иновације, Дарко Вучетић говорио је о заједничкој иницијативи РГЗ-а и Коморе јавних извршитеља за промену законске регулативе, која би омогућила коначно решавање проблема старе и неподобне документације за упис у катастар. Он је такође говорио о новом конкурсу за запошљавање у РГЗ-у, као и о трендовима на тржишту непокретности.
29-06-2023

Прелиминарни подаци о тржишту непокретности за април и мај 2023. године

Тренд смиривања тржишта непокрености који је започет у првом кварталу 2023. године, наставља се и у другом кварталу судећи по резултатима прелиминарне обраде података о промету непокретности из априла и маја, објаснила је Ивана Штрбац у емисијама „Ново јутро" на ТВ Пинк и "Београде добро јутро" на ТВ Студио Б.
27-06-2023

РГЗ развио и имплементирао најмодернију технолошку платформу за катастар непокретности у Београду

Гостујући у емисији „Београде добро јутро" на ТВ Студио Б, Душица Лакић је рекла да је Републички геодетски завод јуче, након успешне имплементације у Служби за катастар непокретности Вождовац, званично увео нови Централни информациони систем за катастар непокретности за територију целог града Београда. Нови систем је интегрисан са свим осталим системима Републичког геодетског завода и системима других државних органа, са високим степеном аутоматизације процеса и протока информација. Више о овој теми погледајте у наставку.
30-05-2023

О улози РГЗ-а у реализацији инфраструктурних пројеката

Гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б, Дијана Обровић је објаснила да инфраструктурни пројекти почињу и завршавају се у Републичком геодетском заводу, почев од поступка прибављања локацијских услова и дозвола, све до уписа у катастар по завршетку пројекта. Она је рекла да у оквиру Сектора за катастар непокретности РГЗ-а постоји Одељење за праћење и реализацију пројеката које има задатак да испрати сваки од инфраструктурних пројеката од почетка па до краја реализације.
17-05-2023

Одржана акција добровољног давања крви

Републички геодетски завод у сарадњи са Институтом за трансфузију крви успешно је организовао традиционалну акцију добровољног давања крви у просторијама Геосиндиката 17. маја 2023. године. Ова акција, која се организује два пута годишње, има за циљ промовисање хуманости и солидарности међу запосленима у РГЗ-у.
27-04-2023

О стабилизацији тржишта непокретности

У емисијама на ТВ Пинк, ТВ Хепи, ТВ Курир, ТВ К1 и ТВ Прва Маја Радовић је рекла да према подацима из извештаја о стању на тржишту непокретности први квартал 2023. године доноси полако стабилизацију тржишта непокретности. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
25-04-2023

Кретање тржишта непокретности у Србији у првом кварталу 2023. године

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Ивана Штрбац говорила је о кретањима на тржишту непокретности за први квартал 2023. године. Она је рекла да је у првом кварталу 2023. забележено 1,6 милијарди еура у промету непокретностима што представља повећање од 2,6 % у односу на исти период претходне године. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
21-03-2023

Процес потпуног регулисања тржишта непокретности

Гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б, Маја Радовић је истакла да су све непокретности које су уписане у катастар регулисане што значи да садрже сву потребну документацију. Насупрот томе постоји нерегулисано тржиште које обухвата некретнине у процесу регулације и незаконите непокретности.
14-03-2023

КБФ/РГЗ: Преко 4,5 милиона објеката на нерегулисаном тржишту непокретности

Гостујући у емисији "Београде добро јутро" на ТВ Студио Б, Маја Радовић је истакла да је РГЗ на Копаоник бизнис форуму представио Регистар нерегулисаних објеката у катастру непокретности који приказује да постоји скоро 4,8 милиона нерегулисаних објеката у Србији, од којих око 3 милиона има неку врсту документације која, из различитих разлога, није подобна за упис у катастар. Проналажење решења да ови објекти пређу из нерегулисаног у регулисани статус један је од приоритета на којем РГЗ ради заједно са Министарством правде.
01-03-2023

О извештају са тржишта непокретности за 2022. годину

У емисијама на ТВ К1, Euronews, TV Happy, ТВ Пинк и ТВ Студио Б о извештају са тржишта непокретности за 2022. годину говорила је Ивана Штрбац која је рекла да је вредност тржишта непокретности у Србији у претходној години износио 7,5 милијарди евра што је 22 посто више у поређењу са 2021. годином. Она је истакла да је потписано више од 140.000 купопродајних уговора.
28-02-2023

О недоумицама грађана приликом уписа у катастар непокретности

Реформе катастарског система, спроведене од 2015. године, значајно су промениле и унапредиле систем уписа у катастар и знатно скратиле процедуру уписа према новим исправама – рекла је Сузана Протић гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б. Она је говорила и о најчешћим недоумицама које грађани имају приликом подношења захтева и функционисању Одељења за другостепени поступак РГЗ-а.
21-02-2023

О унапређењу катастарског система

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Милош Николић је рекао да је захваљујући дигитализацији РГЗ допринео већој ефикасности и транспарентности у раду, што је за грађане веома битно, јер на тај начин могу бити сигурни у поузданост података и безбедност своје имовине. Он је истакао да потпуно сређивање земљишне администрације доприноси повећању БДП-а за чак 7 одсто.
14-02-2023

Заказивање и предаја захтева у катастру

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Душица Лакић рекла је да је РГЗ прихватањем начела електронског пословања и дигитализацијом катастра непокретности увео ред у процес предавања захтева на шалтерима служби за катастар. Она је истакла да је Републички геодетски завод управо стављајући акценат на дигитализацији процеса рада омогућио грађанима да комуницирају са РГЗ-ом дигиталним путем и да се на тај начин штеде и новац и време.
31-01-2023

Кретање тржишта непокретности у Србији у четвртом кварталу 2022. године

У емисији „Ново јутро“ на ТВ Пинк и „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б и „Уранак“ на К1 Ивана Штрбац говорила је о кретањима на тржишту непокретности за четврти квартал 2022. године. Она је рекла да је вредност тржишта непокретности у четвртом кварталу 2022. износио 2,3 милијарди еура, што представља повећање од 27,3 % у односу на исти период претходне године.
26-01-2023

Дигитализацијом до транспарентности против корупције

Поводом одобрења за повећање броја запослених у РГЗ-у у вестима ТВ Танјуга гостовала је Маја Радовић и представила новине у раду Републичког геодетског завода.
10-01-2023

О процесу дигитализације у области планирања људских ресурса

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Марина Јовановић из Републичког геодетског завода причала је о процесу дигитализације у области планирања људских ресурса у РГЗ-у. Она је том приликом истакла да је РГЗ кренуо у реализацију пројекта и увођења ERP (Enterprise Resource Planning) система, односно планирања ресурса у предузећу, као важан корак у погледу аутоматизације пословних процеса.
04-01-2023

О унапређењу рада Републичког геодетског завода у претходној години

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Маја Радовић се осврнула на рад РГЗ-а у 2022. години. Она је рекла да је година за нама била година јубилеја 185 година геодетске делатности у Србији, али и великих изазова након хакерског напада на систем РГЗ-а, који су показали значај инжењера за информатичку безбедност. Такође је истакла да ће Републички геодетски завод и у овој години наставити да унапређује своје услуге за грађане и привредне субјекте.
27-12-2022

О упису непокретности у катастар

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Сузана Протић из Републичког геодетског завода причала је о упису непокретности у катастар и која су предности новог система подношења захтева за упис који је на снази од 1. јула 2018. године. Она је том приликом истакла да су принципи официјелности и законитости значајно променили и унапредили систем уписа у катастар, као и да је процедура уписа према новим исправама знатно скраћена. Грађани, осим што могу лично да предају своје захтеве у службама за катастар то могу учинити и код геодетских организација и регистрованих адвокатских канцеларија које имају дигитални начин комуникације са РГЗ-ом путем еШалтера.
20-12-2022

Две године рада дигиталне услуге „РГЗ Онлајн подршка“

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Милица Малешић је говорила о апликацији „РГЗ Онлајн подршка“ која је почела са радом пре две године и за то време се показала као најчешће коришћен канал комуникације грађана са РГЗ-ом. У протеклом периоду, преко овог сервиса, размењено је више од 850.000 порука са више од 340.000 грађана, од којих је сваки трећи стални посетилац који редовно користи овај канал комуникације.
07-12-2022

Влада Републике Србије препознаје значај Републичког геодетског завода

Народни посланик Верољуб Матић, у свом обраћању у Народној скупштини Републике Србије, поручио је да му је веома драго што је Влада Републике Србије препознала напоре Републичког геодетског завода на одржавању важних државних регистара – катастара непокретности и катастра водова, као и допринос успостављању система праведнијег опорезивања кроз израду модела масовне процене вредности непокретности.
15-11-2022

Упис у катастар непокретности гарантује правну сигурност власништва над непокретностима

Уписом у катастар држава гарантује правну сигурност власништва над непокретностима - рекла је Маја Радовић у емисији „Београде, добро јутро“ на ТВ Студио Б и додала да је по новом закону о упису у катастар непокретности ова процедура аутоматизована и да су јавни бележници дужни да дигиталним путем доставе РГЗ-у све оверене уговоре о купопродаји непокретности, на основу којих службе за катастар врше упис. Она је позвала грађане, који су прометовали непокретности пре ступања на снагу новог закона 1. јула 2018. године, у који још увек нису поднели захтев за упис, да то учине у најкраћем року.
09-11-2022

Индекс цена станова показатељ је њихове вредности

„Осим што могућава грађанима бесплатан увид у податке на основих којих могу да прате цене станова на тржишту, Индекс цена станова омогућава прецизно и кредибилно праћење трендова на тржишту непокретности које је неопходно како би сви друштвени и привредни сегменти могли да што ефикасније функционишу.“ - изјавио је Дарко Вучетић гостујући у емисији „Ново јутро“ на ТВ Пинк. Он је нагласио да је вишегодишњи процес реформе и дигитализације РГЗ-а, који се спроводи у сарадњи са Светском банком кроз пројекат „Унапређење земљишне администрације у Србији“, омогућио имплементацију савремених решења за кредибилно праћење трендова на тржишту непокретности у складу са најбољом светском праксом.
04-11-2022

О индексу цена станова

Гостујући у јутарњем програму РТС-а, TV Happy и ТВ Студио Б Ивана Штрбац је представила индекс цена станова, који је израдио РГЗ, а који омогућава грађанима и привреди бесплатан, транспарентан и прецизан увид у податке на основу којих могу да прате кретања на тржишту непокретности.
25-10-2022

О кретањима на тржишту непокретности у Србији у трећем кварталу 2022. године

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б о кретањима на тржишту непокретности говорила је Ивана Штрбац. Она је рекла да је укупан обим новчаних средстава на тржишту непокретности у Републици Србији у трећем кварталу 2022. године износио 1,7 милијарди евра, што представља повећање од 10,6% у односу на исти период претходне године.
18-10-2022

О Националном регистру ризика од катастрофа

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б о Националном регистру ризика од катастрофа говорила је Вања Шимунић. Она је рекла да је Регистар ризика од катастрофа потпуно нова услуга коју је РГЗ омогућио у виду интерактивне мапе која садржи све релевантне податке за управљање ризицима.
17-10-2022

Интервју директора РГЗ-а о Националном регистру ризика од катастрофа

Регистар ризика од катастрофа представљен је на конференцији „Смањење ризика од катастрофа – модели и праксе на међународном и националном нивоу“ организованој у оквиру пројекта „ЕУ за Србију отпорну на катастрофе“ који, уз финансијску подршку Европске уније, спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП). Више информација о функционисања Регистра ризика од катастрофа можете прочитати у интервјуу директора РГЗ-а мр Борка Драшковића Куриру.
20-09-2022

О надлежностима Сектора за надзор и контролу

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о надлежностима Сектора за надзор и контролу РГЗ-а и контроли рада геодетских организација говорио је Далибор Бабић. Он је објаснио да је безбедност и доступност података грађанима и корисницима на највишем нивоу, што се осигурава активностима у оквиру овог сектора.
13-09-2022

О кретањима на тржишту непокретности у првих шест месеци 2022. године

Гошћа емисије „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б и „Ново јутро“ на ТВ Пинк била је Ивана Штрбац из РГЗ. Она је говорила о кретањима на тржишту непокретности током првих шест месеци 2022. године и укупном броју трансакција. Током разговора Ивана Штрбац је истакла и да се најскупљи стан који је продат налазио на Београду на води.
06-09-2022

Нова антикоруптивна акција РГЗ-а

Републички геодетски завод је покренуо још једну антикоруптивну акцију која има за циљ подизање нивоа јавне свести о штетности корупције и елиминисање злоупотребе рада институција - изјавио је Милош Николић гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б. Он је истакао и да РГЗ охрабрује и позива грађане да слањем поруке на prijavikorupciju@rgz.gov.rs, пријаве све сумњиве радње и потенцијалне покушаје злоупотребе.
23-08-2022

О кретању на тржишту пољопривредног земљишта

О кретању на тржишту пољопривредног земљишта у емисији „150 минута“ на ТВ Прва говорила је Ивана Штрбац из РГЗ-а. Она је истакла да је најскупље пољопривредно земљиште у Србији ове године продато за милион евра у општини Рума.
09-08-2022

О дигиталним сервисима и услугама

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б, Немања Човић је говорио о дигиталним сервисима и услугама Републичког геодетског завода, као и о томе на који начин РГЗ „ослушкује“ потребе грађана.
21-07-2022

Повереник потврдио да су подаци РГЗ-а сигурни

Повереник за информације од јавног значаја Милан Мариновић потврдио је, гостујући у емисији „Дан уживо“ на ТВ Н1, да је током инспекцијског надзора у РГЗ-у утврђено да су лични подаци грађана и подаци о власништву над непокретностима безбедни.
08-07-2022

Курир преноси: UNGGIM донео одлуку - Међународно признање за РГЗ

Дневне новине Курир преносе да је организација Уједињених нација за глобално управљање геопросторним информацијама за Европу (UNGGIM) изабрала представника Републике Србије, в.д. помоћника директора Републичког геодетског завода Дарка Вучетића за члана извршног одбора за Европу на деветом заседању комитета овог тела.
05-07-2022

Треба одати признање запосленима и генералном директору РГЗ-а Борку Драшковићу на трезвеном решавању проблема

Марио Спасић, генерални секретар Савета за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност гостујући на ТВ Пинк је изјавио: „Најсуровије је нападнута инфраструктура геопросторних података и власништва Републике Србије, које према стандардима УН представљају део суверенитета једне државе. Такође, закључујемо да је РГЗ једна од ретких установа која у континуитету уводи нове смернице са циљем суштинске, а не декларативне борбе против корупције у катастру.“
05-07-2022

Доступна већина сервиса РГЗ-а

У емисији „Добро јутро ТАНЈУГ“ на ТВ К1 говорила је Маја Радовић из Републичког геодетског завода. Она је том приликом истакла да је већина сервиса РГЗ-а доступна грађанима, као што је сервис еЗаказивање, помоћу кога грађани могу да закажу предају својих захтева на шалтерима служби за катастар непокретности.
05-07-2022

Најновије информације о раду РГЗ-а након сајбер напада

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Маја радовић је говорила о најновијим информацијама о раду РГЗ-а након сајбер напада.
20-06-2022

Поједини сервиси РГЗ-а од данас поново доступни

Почело је постепено прикључивање државних органа у базу података Републичког геодетског завода. Приступ подацима је најпре отворен путем магистрале државних органа и могу им приступити министарства, јединице локалне самоуправе и јавни бележници преко система Министарства правде.
16-06-2022

Катастар на удару сајбер напада

Гост емисије „Уранак“ на ТВ К1 била је Маја Радовић из Републичког геодетског завода, која је говорила о хакерским нападима на портале РГЗ. Она је истакла да је због напада систем неприступачан за раднике и да није дошло до угрожавања података. Због тога се не раде купопродајни уговори, а стопиран је и процес издавања грађевинских дозвола.
15-06-2022

Након интензивних хакерских напада сервиси РГЗ-а неће бити доступни спољним корисницима у циљу очувања безбедности података

Како би се спречила угроженост система и података, сервиси Републичког геодетског завода неће бити доступни спољним корисницима све док се не отклони хакерска претња - изјавила је Маја Радовић у директном укључењу у емисију Београдска хроника на РТС 1 и Радио Београд 1.
14-06-2022

О упису у катастар непокретности

Гост емисије „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б била је Сузана Протић из Републичког геодетског завода, која је говорила о упису у катастар непокретности.
03-06-2022

О Регистру инвестиционих локација

Гост емисије „У средишту пажње“ на Радио Београду 1 био је Дарко Вучетић, помоћник директора сектора за развој Републичког геодетског завода. Републички геодетски завод формирао је нови Регистар инвестиционих локација које ће омогућити бољу идентификацију земљишних парцела за власнике, већу информисаност инвеститора а тако и бржи развој привреде Србије. Циљ је стварање српског модерног катастра у коме ће на свакој парцели бити видљиви власништво, вредност и могућност изградње. Овај систем ће омогућити да инвестиционе локације буду доступне јавности, домаћим и страним инвеститорима са свим информацијама неопходним за улагање. Цело гостовање послушајте у наставку.
30-05-2022

О обележавању 185 година геодетске делатности у Србији

Гошћа јутарњег програма „Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи била је Маја Радовић, ПР Републичког геодетског завода која је говорила о обележавању 185 година геодетске делатности као и дигитализацији катастра и новим сервисима за грађане.
24-05-2022

О обележавању јубилеја 185 година геодетске делатности у Србији

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о обележавању јубилеја 185 година геодетске делатности у Србији и активностима које је прате говорила је Душица Лакић. О конференцији „Регистар инвестиционих локација“ и могућностима које регистар пружа у процесу повезивања јединица локалне самоуправе и потенцијалних инвеститора говорио је Милош Николић.
21-05-2022

Завршена Летња школа урбанизма 2022.

У организацији Удружења урбаниста Србије и Републичког геодетског завода, уз подршку Инжењерске коморе Србије, а под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржана је 18. по реду међународна научно-стручна конференција „Летња школа урбанизма“ од 19. до 21. маја 2022. године у Врњачкој бањи.
19-05-2022

Поводом обележавања 185 година геодетске делатности у Србији најављена конференције Регистар инвестиционих локација

У вестима ТВ Вести Марина Јовановић Миленковић је истакла значај успостављеног Регистра инвестиционих локација који ће бити представљен на конференцији у Народној скупштини Републике Србије у понедељак 23. маја, у склопу низа догађаја којима се обележава 185 година геодетске делатности у Србији. Регистар је формиран на 11 пилот општина у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ који РГЗ реализује у партнерству са и уз финансијску подршку СИДА-е. После завршне конференције пројекта очекује се укључење и осталих јединица локалне самоуправе у Србији.
17-05-2022

Најава конференције Регистар инвестиционих локација

О конференцији „Регистар инвестиционих локација“, у емисији „Београде добро јутро“ на Студију Б, говорили су Бени Андерсон из Lantmäteriet-a (Шведска управа за картографију, катастар и упис земљишта) и Бојан Теодосијевић из РГЗ-а. Ова конференција се реализује у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ уз финансијску подршку СИДА-е. У оквиру пројектних активности учествовало је 11 јединица локалних самоуправа у којима су прикупљени подаци о потенцијалним локацијама и формиран регистар инвестиционих локација за те општине.
10-05-2022

Одржана акција добровољног давања крви

Акција добровољног давања крви организована је у сарадњи Републичког геодетског завода и Института за трансфузију крви, 10. маја 2022. године у просторијама Геосиндиката. Традиционална акција добровољног давања крви, коју организују РГЗ, Геосиндикат и Институт за трансфузију крви, два пута годишње, почела је у 10 и трајала до 15 часова. Током овог периода прикупљено је више од педесет јединица крви. Републички геодетски завод и Геосиндикат се захваљују колегиницама и колегама који су испунили једну хуману мисију и добровољно дали крв, те на тај начин допринели још једној успешној акцији.
05-05-2022

О кретањима на тржишту непокретности

О кретању на тржишту непокретности, у директном укључењу у „Ново јутро“ ТВ Пинка, говорила је Маја Радовић. Она је том приликом истакла да је током последњих пет година дошло до континуираног раста тржишта непокретности које није значајно успорено ни избијањем пандемије корона вируса.
04-05-2022

О дигиталним сервисима који су доступни корисницима 24 часа дневно 7 дана у недељи

О дигиталним сервисима РГЗ-а који су доступни корисницима 24/7 у емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б говорила је Милица Малешић. Она је објаснила погодности које грађани могу имати коришћењем дигиталних сервиса који су им на располагању. Осим могућности еЗаказивања које не ствара гужве на шалтерима и чекање у редовима, корисници коришћењем дигиталних сервиса могу проверити статус предмета, добити информације о адреси путем апликације „Моја адреса“ или упутити оператерима ИНФО центра питања из делокруга рада РГЗ-а путем једног од три канала комуникације (позивањем броја телефона, електронском поштом или путем онлајн чета).
26-04-2022

О стању на тржишту непокретности и најтраженијим непокретностима у Србији

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о стању на тржишту непокретности и најтраженијим непокретностима у Србији говорила је Ивана Штрбац. Она је истакла да су у Србији у првом кварталу ове године најтраженије биле непокретности у Београду, при чему је у српској престоници забележена и највиша цена по квадрату од вртоглавих 9.115 евра за стан продат у Београду на води. У престоници је у првом тромесечју количина новца инвестираног у некретнине достигла 807,9 милиона евра што је раст од 21,2% за исти период прошле године.
22-04-2022

О ауторитативном извештају о стању на тржишту непокретности за I квартал 2022. године и изради модела масовне процене вредности непокретности

У емисији „Јутро'' на ТВ Euronews о ауторитативном извештају о стању на тржишту непокретности за I квартал 2022. године и изради модела масовне процене вредности непокретности говорили су Ивана Штрбац из Републичког геодетског завода и Расел Тимјан (Russell Thimgan) експерт за масовну процену. Ивана Штрбац је истакла да се укупна количина новца на тржишту непокретности у I кварталу 2022. године повећала за 22,2 одсто у односу на исти квартал претходне године и да износи 1,6 милијарди евра.
19-04-2022

О значају дигиталног архива и моделу масовне процене за праведније опорезивање

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о дигиталном архиву и моделу масовне процене говорила је Маја Радовић. Она је рекла да је архив комплексна организација у РГЗ-у и да је управо завршена нова зграда депоа за архив у којој ће се налазити део обимне документације. Додала је да је завршено дигитално скенирање комплетне земљишне књиге и да је у току скенирање збирке исправа. Такође је говорила о масовној процени вредности непокретности, која ће омогућити праведнији модел опорезивања.
29-03-2022

Ивана Штрбац за РТС: Продаја кућа је скочила за 44, а викендица за 64 одсто у односу на годину пре почетка пандемије

У директном укључењу у Дневник 1 РТС-а Ивана Штрбац је говорила о промету викендица и кућа током 2021. године. Она је објаснила да је током претходне године продаја викендица скочила за 64% у односу на 2019. док је продаја кућа такође доживела експанзију од 44% у односу на годину пре почетка пандемије корона вируса, а да је улогу у томе имала и сама пандемија током које су грађани научили да цене могућности живота у руралним подручјима.
29-03-2022

О припреми докумената за поступак подношења захтева и заказивању термина за предају у катастару непокретности

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о припремању документације за поступак подношења захтева за упис у катастар непокретности и заказивању термина за предају истих, говорила је Милица Малешић. Она је истакла да је веома важно да се грађани пре подношења захтева информишу о томе шта је све неопходно од документације која ће пратити захтев за промену, а све у циљу како би се захтевана промена успешно спровела у катастру непокретности.
23-03-2022

О поступку уписа непокретности у катастар на ТВ Belle Amie

У емисији „Између редова" на ТВ Belle Amie гостовао је Митар Трбовић. Он је говорио о поступку уписа непокретности у катастар. Том приликом је истакао да је за грађане најбоље да се службама за катастар обраћају писаним путем. Такође је објаснио на који начин грађани могу да закажу термин за састанак са службеницима катастра.
15-03-2022

О учешћу Републичког геодетског завода на Копаоник бизнис форуму

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о учешћу РГЗ-а на панелу Копаоник бизнис форума: „Дигитализација јавних услуга: на путу ка дигиталном друштву“ говорила је Душица Лакић. Она је истакла да је информисано одлучивање веома важан аспект савременог друштва и да геопросторни подаци данас представљају кључни елемент у процесу доношења одлука, што може бити од изузетне користи за јавни и приватни сектор, а и за грађане.
10-03-2022

Директор мр Борко Драшковић за ТВ Танјуг са Копаоник бизнис форума

Након успешно одржаног Панела „Дигитализација јавних услуга: на путу ка дигиталном друштву“ директор РГЗ-а изјавио је за ТВ Танјуг да дигитализација у Републичком геодетском заводу није само средство већ начин размишљања и да може бити пример другим државним институцијама.
09-03-2022

Ана Брнабић са Копаоник бизнис форума: Влада и привреда могу само заједно да остваре резултат

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас на затварању 29. Копаоник бизнис форума да се привреда и Влада заједно суочавају са кризом и да само заједно могу да остваре резултате. Брнабићева је честитала Савезу економиста Србије на још једном успешно организованом КБФ и истакла да је тај Форум са својим закључцима важан јер већ годинама фукнционишемо у кризном менаџменту.
09-03-2022

Директор РГЗ-а на Копаоник бизнис форуму: „Развијамо пројекте инвестиционих мапа“

„Од способности разумевања и успешне имплементације дигитализације, одрживог развоја и информисаног одлучивања, зависи успешност привреде једног друштва. То је будућност која нас чека“, рекао је за Блиц директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић. Опширније прочитајте у наставку.
08-03-2022

Информисано одлучивање и геопросторни подаци су будућност

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић учествовао је у раду XXIX Копаоник бизнис форума. Потпуна дигитализација и сервисна оријентација услуга које су грађанима и привреди веома лако доступне доказ су да је РГЗ један од лидера у овој области нагласио је Драшковић, као један од говорника у оквиру веома запаженог Панела 20: „Дигитализација јавних услуга: на путу ка дигиталном друштву“, који је модерирала Јасна Атанасијевић чланица председништва Савеза економиста Србије и професор Универзитета у Новом Саду.
01-03-2022

О извештају са тржишта непокретности за 2021. годину

У емисијама „Дневник 1" на РТС-у, „Euronews Јутро", „Ново јутро" на ТВ Пинк и "Београде добро јутро" на ТВ Студио Б о извештају са тржишта непокретности за 2021. годину говорила је Ивана Штрбац. Она је рекла да је према подацима РГЗ-а у претходној години порастао промет непокретности у односу на 2020. годину за чак 28%. Такође је истакла да је вредност тржишта непокретности у Републици Србији 6,1 милијарди евра, што је повећање од 47% у односу на претходну годину. Опширније погледајте у наставку.
22-02-2022

О додели признања најуспешнијим службама за катастар непокретности у 2021. на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о додели признања за 10 најуспешнијих служби за катастар непокретности у претходној години говорила је Марина Кањо. Она је истакла да се вредновање радне успешности свих служби за катастар непокретности врши на нов и модеран начин, а на основу више параметара који се оцењују. Такође је истакла да је један од битнијих параметара и објављивање директиве о нормирању радних процеса у РГЗ-у. Опширније погледајте у наставку.
17-02-2022

О моделу масовне процене вредности непокретности

На ТВ К1 о моделу масовне процене непокретности који ће за сваку непокретност утврдити праведну и тржишну вредност говорила је Ивана Штрбац која је том приликом истакла да РГЗ ради на изради модела који би требало да представља подршку доносиоцима одлука приликом утврђивања праведне пореске политике за грађане и привреду. Она је изјавила да су порески систем и масовна процена комплексни системи који морају да се успоставе на стабилним темељима уз координиран рад државних институција.
08-02-2022

О награди Топ 50 Геосрбији на ТВ Студио Б и ТВ Вести

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б и ТВ Вести о награди Топ 50 - најбољих онлајн ствари, коју је добила Геосрбија говорио је Милош Николић. Он је истакао да ово признање представља још једну потврду да је дигитална трансформација коју спроводи РГЗ препозната од стране грађана Србије, који су се у потпуности привикли на дигитални начин комуникације са катастром и коришћење онлајн сервиса и сетова података који су им доступни. Опширније погледајте у наставку.
01-02-2022

О извештају са тржишта непокретности за IV квартал 2021. на ТВ Студио Б и ТВ Happy

У емисијама „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б и „Телемастер“ на ТВ Happy о извештају са тржишта непокретности за IV квартал 2021. говорила је Ивана Штрбац. Она је истакла да је према подацима РГЗ-а у IV кварталу забележен рекордан број купопродајних уговора, као и да је количина новца на тржишту непокретности достигла рекордан ниво, у односу на исти период претходне године. Такође је говорила о све већем значају извештаја са тржишта непокретности РГЗ-а, а нарочито о годишњем извештају који ће бити објављен већ у марту ове године. Опширније погледајте у наставку.
25-01-2022

О надзору над радом геодетских организација на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о надзору над радом геодетских организација говорио је Далибор Бабић. Он је објаснио на који начин РГЗ обавља инспекцијски надзор и како се поступа у случају када геодетска организација не послује у складу са позитивним прописима. Такође је истакао да надзор има за циљ да грађанима и привреди пружи информације о поузданим и сигурним геодетским организацијама, како би се створила повољнија пословна клима. Опширније погледајте у наставку.
20-01-2022

Стручњак РГЗ-а гост у емисији „Саветник“

У емисији „Саветник“ на ТВ „Happy“ 19. јаунара 2021. године гостовао је Митар Трбовић из Сектора за правне послове РГЗ-а. Он је, између осталог, говорио о најчешћим проблемима који се јављају у поступању по предметима са старим исправама. Такође је објаснио на који начин се грађани обавештавају у ситуацијама када је неопходно допунити предмет исправама које недостају. Опширније погледајте у наставку.
18-01-2022

О извештају са тржишта непокретности за децембар 2021. на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о извештају са тржишта непокретности за децембар 2021. говорила је Ивана Штрбац. Она је истакла да је према подацима РГЗ-а у децембру месецу забележен рекорд што се тиче количине новца на тржишту непокретности, као и броја реализованих купопродајних уговора. Опширније погледајте у наставку.
11-01-2022

О раду ИНФО центра РГЗ-а на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о раду ИНФО центра у претходној години говорила је Милица Малешић. Она је истакла да је ИНФО центар један од најважнијих сервиса комуникације између грађана и РГЗ-а. Такође је подсетила грађане на које све начине могу остварити контакт са оператерима ИНФО центра. Опширније погледајте у наставку.
04-01-2022

Катастарски аларм и упис непокретности по старим исправама

У емисијама ТВ Прве, ТВ Euronews, ТВ Танјуг и NewsMax Adria о апликацији „Катастарски аларм” и начину на који ће он штитити права власника некретнина говорио је Дарко Вучетић, а о томе како је нови систем уписа у катастар пружио сигурност учесницима у процесу купопродаје говорио је Милош Бјелановић. Они су истакли да ће се у наредном периоду изменама Закона о упису у катастар непокретности и катастар водова на бржи начин решавати и предмети по старим исправама. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
04-01-2022

Интервју директора мр Борка Драшковића за Real Estate магазин

Опширније прочитајте у наставку.
04-01-2022

О дигиталним сервисима РГЗ-а на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о дигиталним сервисима које је РГЗ покренуо говорила је Душица Лакић. Она је направила ретроспективу најважнијих услуга које су у дигиталном формату доступне грађанима Србије, међу којима су еКатастар - јавни приступ, о предаји захтева за упис права својине, еСтатус предмета, ИНФО центар, Електронска огласна табла, Моја адреса и Катастарски аларм. Опширније погледајте у наставку.
21-12-2021

О кретању цена на тржишту непокретности

У емисији „Београде, добро јутро!“ о кретању цена на тржишту непокретности говорила је Маја Радовић. Она је истакла да је према подацима РГЗ-а у новембру месецу реализован рекордан број уговора о купопродаји непокретности у односу на исти период прошле године. Такође се осврнула и на тему прошлонедељне емисије у којој је било речи о упису у катастар непокретности по старим исправама. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
14-12-2021

О упису у катастар непокретности по старим исправама

У емисији „Београде, добро јутро!“ о упису у катастар непокретности по старим исправама говорила је Маја Радовић. Питање старих предмета је веома комплексно и укорењено у више различитих извора проблема који су сви системског карактера и због тога им се мора приступити на исти начин - системски. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
09-12-2021

Euronews: О кретању на тржишту напокретности

У емисији „Euronews jutro“ о ауторитативним подацима Републичког геодетског завода са тржишта непокретности и о решавању уписа у катастар непокретности на основу старих исправа говорила је Маја Радовић. О кретањима на тржишту непокретности говорио је председник стручног савета Кластер некретнина Милић Ђоковић. Опширније погледајте у наставку.
30-11-2021

О Електронском печату на документима РГЗ-а

У емисији „Београде, добро јутро!“ и у вестима на ТВ Курир о еПечату који ће пружити додатну правну сигурност грађанима пре свега у купопродајним поступцима говорили су Дарко Вучетић и Данило Радуновић. Они су нагласили да се печат налази у горњем десном углу на сваком документу и само визуелно изгледа као слика, а да у себи носи прегршт информација које омогућавају проверу валидности докумената. Документа оверена на овај начин су апсолутно валидна пред свим органима јавне управе и могу се преузети на Електронској огласној табли Републичког геодетског завода. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
23-11-2021

Масовна процена вредности непокретности за праведно опорезивање

У емисијама „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б, „Телемастер“ на ТВ Хепи и „Уранак“ на ТВ К1 о Масовној процени вредности непокретности и њеном значају за спровођење праведног опорезивања у Републици Србији, говорили су Маја Радовић из Републичког геодетског завода и Расел Тимган (Russell Thimgan) експерт за Масовну процену. Он је истакао да је за праведно опорезивање потребно пре свега пописати све непокретности које подлежу опорезивању, а затим и одредити основицу за израчунавање пореза. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
22-11-2021

Стручњаци РГЗ-а гости у емисији „Саветник“ на ТВ „Happy“

У емисији „Саветник“ 19. новембра 2021. године гостовала је Вера Милошевић из Сектора за катастар непокретности, а раније ове године у истој емисији гостовао је Митар Трбовић из Сектора за правне послове.
15-11-2021

Интервју директора мр Борка Драшковића за „Blic

Опширније прочитајте у наставку...
15-11-2021

Експанзија градње у Србији видљива и на сателитским снимцима

За ТВ „Вести“ и ТВ „Студио Б“ о новим сателитским снимцима високе резолуције који су доступни на порталу геоСрбија говорила је помоћница директора Гео сектора у Републичком геодетском заводу Јелена Матић Вареница. Она је истакла да је у до сада обрађеном делу снимака забележено повећање броја објеката од 25% у односу на стање из 2015. године и да се овакви снимци могу користити у разним областима као што су планирање и изградња, заштита животне средине, пољопривреда, водопривреда итд. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
12-11-2021

Преносе локални медији: Додела рачунарске опреме представницима локалних самоуправа

У просторијама Републичког геодетско завода представницима Јединица локалне самоуправе које су учествовале у пилот пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ додељена је рачунарска опрема коју је уручио пројектни менаџер Матијас Рантаген (Матхиас Рантанен) који се захвалио присутнима на успешној реализацији пројекта.
10-11-2021

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић гост емисије „Јутарњи програм“ на РТС-у

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић био је гост јутарњег програма РТС 1 и том приликом је рекао да је од 2015. до 2020. изграђено приближно милион објеката, што је 10 одсто укупно изграђених објеката у Србији. Поред тога рекао је да се на сателитским снимцима из 2015. и 2020. године може видети и колико се изградило у Србији за то време. Директор РГЗ-а је навео да је највише објеката изграђено у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, на магистралним коридорима, али и у туристичким центрима. Опширније погледајте у наставку.
09-11-2021

Додела рачунарске опреме Јединицама локалне самоуправе

У просторијама Републичког геодетско завода представницима Јединица локалне самоуправе које су учествовале у пилот пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ додељена је рачунарска опрема коју је уручио пројектни менаџер Матијас Рантаген (Mathias Rantanen) који се захвалио присутнима на успешној реализацији пројекта.
09-11-2021

О пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“

О регистру инвестиционих локација и пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ у емисији „Београде, добро јутро!“ говорили су виши саветник у Лантматериету Кент Нилсон (Kent Nilsson), Саша Рикановић и Бојан Теодосијевић из РГЗ-а. Они су представили пројекат који улази у последњу фазу и на којем заједно учествују РГЗ и Шведска управа за картографију, катастар и упис земљишта - Лантматериет (Lantmäteriet). Опширније о овој теми погледајте у наставку.
02-11-2021

Представници пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ на ТВ Студио Б

О регистру инвестиционих локација и пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ у емисији „Београде, добро јутро!“ говорили су пројектни менаџери Матијас Рантаген (Mathias Rantanen), Марина Јовановић Миленковић и Бојан Теодосијевић. Они су представили пројекат који улази у последњу фазу и на којем заједно учествују РГЗ и Шведска управа за картографију, катастар и упис земљишта - Лантматеријет (Lantmäteriet). Опширније о овој теми погледајте у наставку.
30-10-2021

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић у посети Крагујевцу

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић присуствовали су свечаној академији удружења геодета Централне Србије која је обележила 20 година успешног рада. Обележавању јубилеја присуствовали су и представници струке, републичких и градских установа и институција.
29-10-2021

ТВ К1 пита: Шта одређује цену некретнина?

У емисији „Уранак“ на ТВ К1 о ценама непокретности у Републици Србији говорили су Маја Радовић и Ненад Ђорђевић председник управног одбора Кластер некретнине. Том приликом Маја Радовић изнела је податке из новог кварталног извештаја РГЗ-а о промету некретнина током трећег квартала 2021. године и нагласила да се десило повећање промета од 27% у односу на исти период 2020. године. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
26-10-2021

О тржишту непокретности у Србији у III кварталу у 2021. години

О подацима из ауторитативног извештаја Републичког геодетског завода за III квартал 2021. године , у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Ивана Штрбац. Она је истакла да је укупан обим новчаних средстава на тржишту непокретности у Србији у трећем кварталу ове године износио 1.5 милијарди евра, што представља повећање од 27% у односу на исти квартал 2020. године, односно 74% у односу на трећи квартал 2018. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
19-10-2021

О дигиталном катастру

Маја Радовић гостовала у емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б. Видео погледајте у наставку.
13-10-2021

Директор Републичког геодетског завода најавио прву панел дискусију

Мр Борко Драшковић у укључењу „Јутарњи програм“ РТС-а најавио отварање новог формата комуникације са грађанима и привредом. Опширније погледајте у наставку.
13-10-2021

О онлине дискусији Републичког геодетског завода

О наступајућој онлине дискусији Републичког геодетског завода, у емисији „Београде, добро јутро!“ говорио је Дарко Вучетић. Он је нагласио да завод позива све грађане да присуствују, поставе питања за све несугласице и нејасноће. Вучетић такође наводи да ће на тој сесији бити присутан и представник ОТП банке, представник Агенције за промет непокретности али и дигитални експерти.
05-10-2021

Акција добровољног давања крви у РГЗ-у

О заједничкој акцији Института за трансфузију крви и Геосиндиката, јединог репрезентативног синдиката у Републичком геодетском заводу, у емисији „Београде, добро јутро!“ говорили су Сузана Протић председница и Далибор Бабић генерални секретар Геосиндиката. Они су истакли значај ових акција, нарочито у доба пандемије Корона вируса, али и нагласили да се акција спроводи уз поштовање свих епидемиолошких мера. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
28-09-2021

О конверзији права коришћења у право својине на грађевинском земљишту

О новој антикоруптивној мери у Републичком геодетском заводу која се односи на процес конверзије говорио је Милош Бјелановић. Он је пре свега објаснио грађанима шта је процес конверзије и у ком случају за њега није надлежан катастар непокретности већ јединица локалне самоуправе, а да је ова мера најзначајнија за привреднике. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
27-09-2021

Нова антикоруптивна мера у РГЗ-у

Полазећи од чињенице да је у Републици Србији у току процес успостављања права својине на грађавинском земљишту које је дуги низ година био у режиму права коришћења (свачије и ничије) Републички геодетски завод је преко интернета, јавно и транспарентно, дао јасно и образложено упуство око покретања поступка по питању земљишта које је ушло у процену вредности приватизованог објекта.
24-09-2021

У ucentar.rs пише: Ко би други? Пироћанци реформом РГЗ уштедели 117 милиона динара и 120 хиљада сати чекања!

О томе колико је значајна дигитализација и реформа катастра илуструје податак да су само у Пироту грађани уштедели око 117 милиона динара јер нису морали да плате таксу. Поред тога грађани нису чекали у реду преко 120 хиљада сати у односу на стари систем када су лично прибављали документа…
21-09-2021

Западнобачки округ дигитализован

Добри резултати и значајан напредак који је остварио Сомбор и цео Западнобачки округ, захваљујући сарадњи са Републичким геодетским заводом, као и заједнички рад на пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ били су повод за посету мр Борка Драшковића, директора Завода, том граду.
21-09-2021

О регистру инвестиционих локација на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о пројекту Унапређење пословне климе у Србији и Регистру инвестиционих локација говорила је др Марина Јовановић-Миленковић. Она је истакла да ће формирањем Регистра инвестиционих локација бити омогућено да се на једном месту у свега неколико кликова претраже подаци о локацији, а да се тек након проналаска локације која одговара потребама инвеститора ступа у контакт са локалном самоуправом. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
17-09-2021

„Сад сваки сељак из трактора у њиви има приступ катастру“ рекао је мр Борко Драшковић директор РГЗ-а

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић данас је посетио град Чачак и одржао састанак са градонажелником Милуном Тодоровићем, директором Службе за катастар непокретности Чачак Миодрагом Радивојевићем и представницима локалне самоуправе на тему пројекта “Унапређење пословне климе у Србији”.
14-09-2021

Нерешене имовинско-правне односе грађни често перципирају као проблем у катастру

Земљишна администрација је комплексан систем у коме своју улогу имају судови, нотари, локалне самоуправе, катастар и други актери на тржишту непокретности. Уколико у документацији постоји нека грешка она се мора исправити у институцији која је тај документ издала. Грађани често покушавају да усменим објашњењима утичу на рад службеника катастра како би прихватили неисправан или непотпун документ. Службеници катастра искључиво доносе одлуке на основу писане документације, а прихватање неисправних докумената представља кривично дело.
07-09-2021

Потребно је разбити предрасуде о катастру

Поводом информација у медијима о инциденту који се догодио у Служби за катастар непокретности Нови Београд, у емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да је потребно да се промени став грађана према катастру и истакла да је неопходно са катастром бити у комуникацији писаним путем како би о предузетим акцијама остао траг.
04-09-2021

Баснословне суме се врте у Београду

Драгана Милићевић Секулић из Републичког геодестског завода говорила је за РТС о стању цена на тржишту непокретности. Опширније погледајте у наставку.
02-09-2021

Стање на тржишту непокретности за прву половину 2021. године

У емисији „Београде, добро јутро!“ о извештају са тржишта непокретности за прву половину 2021. године говорила је начелница Одељења за процену и вођење вредности непокретности Драгана Милићевић Секулић. Она је нагласила да је укупан обим новчаних средстава у току прве половине 2021. године износио 2,9 милијарди еура, а да је највише непокретности прометовано на територији општине Нови Сад. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
31-08-2021

Нова апликација - Моја адреса

У емисијама „Београде, добро јутро!“, „Ново јутро“, „Уранак“, „Јутарњи програм“ и „Телемастер“ о електронској потврди о промени називу улице, коју је могуће бесплатно преузети на сајту Републичког геодетског завода говорила је начелница одељења за Адресни регистар Весна Протулипац. Она је истакла да је великом броју улица у нашој земљи додељен нови назив и да је за потребе промене личних докумената потребно преузети потврду о промени адресе преко апликације Моја адреса.
23-08-2021

Председник Општине Земун Гаврило Ковачевић похвалио Републички геодетски завод

У емисији „Јутро са Сањом“ на ТВ Студио Б о екпропријацији земљишта за потребе изграње нове саобраћајнице говорио је Гаврило Ковачевић, председник Општине Земун. Он је нагласио да је сарадња са Службом за катастар непокретности Земун одлична.
17-08-2021

О делокругу рада професионалних корисника на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе које услуге катастра непокретности пружају професионални корисници - агвокатске канцеларије, лиценциране геодетске организације и јавни бележници, говорила је Милица Малешић. Она је истакла да би пре свега грађани требало да се обраћају професионалним корисницима који ће им прегледати документацију пре предаје у катастру и указати на недостатке. Поред професионалних корисника било је речи и о апликацји Моја адреса преко које је бесплатно могуће добити уверење о промени кућног броја за потребе промене личних докумената.
04-08-2021

О надлежностима катастра непокретности

У емисији „Добро јутро Србијо“ на ТВ Happy Маја Радовић говорила је о три сегмента земљишне администрације: утврђивању права на непокретностима, упису у катастар неепокретности и дистрибуцији и архивирању. Она је нагласила да сва комуникација са катастром мора бити у писаном облику, у дигиталној или папирној форми. У емисији се такође говорило и о легализацији и истакнуто је да се тај процес одвија у локалним самоуправама. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
03-08-2021

О начину комуникације са службама за катастар непокретности

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о томе како је некада изгледао катастар и колико је важно уписати непокретност у катастар како би оне биле сасвим сигурно у нашем власништву говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да је најбоље комуницирати са службама за катастар непокретности писаним путем како би грађани имали најпоузданије информације. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
27-07-2021

Представљање извештаја са тржишта непокретности за други квартал 2021. године

У емисијама „Београде, добро јутро!“, „Уранак“ и „Ново јутро“ о промету на тржишту непокретности говорила је Драгана Милићевић Секулић, начелница Одељења за процену и вођење вредности непокретности. Она је истакла да је промет свих врста непокретности током другог квартала 2021. године знатно већи у односу на исти период 2020. године што је узроковало ванредно стање. Такође истакла је цене најскупље прометованих некретнина где се јавља цена од 9721 € по метру квадратном. Опширније погледајте у наставку.
23-07-2021

Nova S пренела деманти Републичког геодетског завода

Опширније прочитајте у наставку.
20-07-2021

О промету непокретности током јуна 2021. године

У емисији „Београде, добро јутро!“ о извештају са тржишта непокретности који се односи на јун 2021. године говорила је Драгана Милићевић Секулић. Она је нагласила да се десио пораст од 16% у промету непокретности и да су највећи удео у прометовању непокретности чинили станови, грађевинско земљиште и гаражни простори. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
13-07-2021

О услугама еШалтера за грађане

У емисији „Београде, добро јутро!“ о еШалтеру за грађане говорили су Маја Радовић, Николина Зиројевић и Немања Човић. Они су приказали на који начин грађани могу доћи до одговора на сва питања који се тичу уписа у катастар непокретности али и до информација о квалитету рада професионалних корисника. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
12-07-2021

О анализи ефеката Закона о поступку уписа у катастар непокретности

На ТВ Вести о ефектима примене новог Закона о поступку уписа у катастар непокретности говорио је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима. Он је нагласио да се резултати примене новог закона огледају пре свега у поједностављењу процедура уписа у катастар непокретности.
07-07-2021

Медији о exPost анализи ефеката Закона о поступку уписа у катастар непокретности

Медији: РГЗ јавно објавио анализу ефеката досадашње примене Закона о поступку уписа у катастар непокретности.
29-06-2021

О службеницима Републичког геодетског завода на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о подршци фонду Геодетско техничке школе „Професор Живко Чукурановић“ и могућностима за студије на смеру посвећеном геоинформатици говорила је Маја Радовић. Такође, додала је да је Друштво урбаниста Србије доделило награде Републичком геодетском заводу и директору мр Борку Драшковићу и истакла посебне резултате запослених у РГЗ-у.
23-06-2021

Уписивање ЈМБГ-а власника у катастар непокретности

О значају уписа ЈМБГ-а власника у катастар непокретности и на који начин грађани могу проверити да ли им је уписан ЈМБГ говорио је Митар Трбовић. Он је објаснио на који начин грађани могу проверити да ли им је ЈМБГ уписан у катастар непокретности, и ако није на који начин је могуће уписати га. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
22-06-2021

О упису у катастар непокретности преко ЈМБГ-а

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе колико је важно да се у катастар непокретности уз име и презиме власника упише и јединствени матични број (ЈМБГ) особе која поседује ту непокретност говорили су Николина Зиројевић и Немања Човић. Они су нагласили да би грађани преко апликације еКатастар требало да провере да ли су уписани преко матичног броја и уколико нису, закажу термин за предају документације у катастру и изврше ову промену. Поред ове значајне новине, једна од тема била је и друштвено ангажовање РГЗ-а и сарадња са Центром за унапређење друштва.
15-06-2021

О начину подношења захтева у Републичком геодетском заводу на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о начину подношења захтева преко професионалних корисника говорила је Милица Малешић. Она је истакла да грађани код професионалних корисника поред подношења захтева могу добити и стручну помоћ у погледу прегледа документације како не би дошло до пропуста, а након тога сву документацију достављају у дигиталном формату чиме се убрзавају процеси. Поред тога још увек је могуће да грађани самостално поднесу захтев на шалтеру РГЗ-а, али је потребно заказати термин за предају захтева путем апликације еЗаказивање или путем Инфо Центра.
08-06-2021

О сарадњи РГЗ-а и СУК-а

У емисији „Београде, добро јутро!“ о провери индивидуалних потенцијала за развој руководиоца унутрашњих јединица РГЗ-а говорила је Маја Радовић. Она је објаснила да ће РГЗ у сарадњи са колегама из Службе за управљање кадровима доћи до унапређења знања и процедура у раду. На овај начин долази до убрзања радних процеса и смањења могућности за корупцију. Такође у наредном периоду биће спроведена анализа рада професионалних корисника. Опширније погледајте у наставку.
01-06-2021

О професионалним корисницима и могућностима на сајту РГЗ-а

У емисији „Београде, добро јутро!“ о посећености веб сајта РГЗ-а на којима се налазе дигитални сервиси говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да су професионални корисници управо они који у највећој мери користе дигиталне сервисе чиме се купопродаја непокретности убрзава. Такође када су у питању станови који су у изградњи постоји могућност да се сачине предуговори којима би се заштитили купци. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
25-05-2021

О новим услугама Републичког геодетског завода

У емисији „Београде, добро јутро!“ о апликацији еШалтер коју користе адвокати говорила је Љубица Драгутиновић. Она је нагласила да се на сајту РГЗ-а налази списак адвоката који су корисници еШалтера, а да на овај начин грађани имају правну помоћ при упису у катастар непокретности. Опширније погледајте у наставку.
18-05-2021

Акција добровољног давања крви у просторијама Геосиндиката

У просторијама Геосиндиката у Булевару војводе Мишића 39 организована је акција добровољног давања крви. Запослени у Републичком геодетском заводу на терирорији Београда имају прилику да учествују у акцији добровољног давања крви и покажу своју хуманост. У овој акцији пријављено је 44 потенцијалних давалаца од којих је њих 39 било здравствено способно за давање крви.
17-05-2021

Швајцарски научници цитирали рад српских аутора у издању Springer-a

Научници Швајсцарског института за банкарство и финансије Универзитета у Сент Галену цитирали су у чланку „Утицај COVID-19 на тржишта непокретности: преглед и разматрање“ (COVID-19’s impact on real estate markets: review and outlook) који је објављен у реномираном часопису „Финансијска тржишта и портфолио менаџмент“ (Financial Markets and Portfolio Management) издавача Спрингер (Springer), научни рад „Утицај пандемије COVID-19 на развојне пројекте у домену тржишта непокретности“ (The Impact of Covid-19 Pandemic on the Real Estate Market Development Projects) аутора др Марине Јовановић-Миленковић, Ане Ђурковић, Дарка Вучетића и мр Борка Драшковића из Републичког геодетског завода.
13-05-2021

О стању на тржишту непокретности на ТВ Прва

У емисији „Exploziv“ о стању на тржишту непокретности говорила је Драгана Милићевић Секулић, начелница Одељења за процену и вођење вредности непокретности. Она је истакла колики је пораст цена станова у оквиру 10 централних општина у 2020. години.
11-05-2021

О Адресном регистру и Јавном конкурсу који је у току

У емисији „Београде, добро јутро!“ о Адресном регистру и нумерацији објеката говорила је Николина Зиројевић. Она је нагласила да је ажурирање Адресног регистра веома важан пројекат за читаву земљу. Немања Човић говорио је о току Јавног конкурса, пожелео свим будућим колегама срећу на тестирању и истакао да у РГЗ-у могу очекивати стални рад и напредак у погледу знања и вештина.
15-04-2021

Министар Томислав Момировић о раду РГЗ-а

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је Републички геодетски завод и том приликом похвалио рад читавог РГЗ-а, нарочито у погледу дигитализације радних процеса и решавању старих предмета. Изјаву министра можете погледати у наставку.
14-04-2021

Посета министра Томислава Момировића РГЗ-у

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је данас Републички геодетски завод Србије где се састао са директором Борком Драшковићем, са којим је разговарао о унапређењу и побољшању услова рада у заводу све у циљу што бржег  и ефикаснијег пружања услуга грађанима.
14-04-2021

О стању на тржишту непокретности током I квартала 2021. године на ТВ Вести, ТВ Пинк и ТВ Студио Б

У емисијама „Ново јутро“ и „Београде, добро јутро!“ о промету на тржишту непокретности говорила је Драгана Милићевић Секулић, начелница Одељења за процену и вођење вредности непокретности. Она је истакла да је промет свих врста непокретности током првог квартала 2021. године знатно већи у односу на исти период 2020. године. Такође истакла је цене најскупље прометованих некретнина где се јавља цена од 9600 € по метру квадратном. Опширније погледајте у наставку.
30-03-2021

О апликацији еПримедбе на рад катастра на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе какве могућности пружа апликација еПримедбе на рад катастра говорила је Милица Малешић. Она је гледаоцима приказала на који начин се попуњава електронски образац и указала на шта посебно да обрате пажњу при попуњавању. Поред апликације еПримедбе на рад катастра, Милица је подсетила грађане на канале комуникације са Републичким геодетским заводом преко Инфо центра. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
23-03-2021

О поступку уписа у катастар након озакоњења објекта

У емисији „Београде, добро јутро!" о поступку уписа у катастар након озакоњења објекта говорио је Славиша Томовић. Он је нагласио да решења о озакоњењу објекта по службеној дужности доставља надлежни орган и да се након тога, уколико на објекту не постоје претходни захтеви, врши промена у катастру непокретности. Јако је важно да грађани схвате да иако је њихова непокретност озакоњена, уколико се она налази на парцели са више власника, може доћи до застоја при упису у случају да остали власници имају поднете захтеве. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
16-03-2021

О актуелном јавном конкурсу за запошљавање у РГЗ-у

У емисији „Београде, добро јутро!“ о јавном конкурсу за запослење који се организује у Републичком геодетском заводу говорила је Ивана Лаловић, начелница Одељења за људске ресурсе. Она је навела да овај конкурс отвара могућност за запослење великог броја високо образованих људи из правне и геодетске струке али и оних са факултета природно-математичких и друштвено-хуманистичких наука. Конкурсна документација се доставља до 18. марта, а тестирања ће се обављати у Служби за управљање кадровима. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
01-03-2021

Представљање извештаја са тржишта непокретности на ТВ Пинк и ТВ Студио Б

У емисијама „Ново јутро“ и „Београде, добро јутро!“ о извештају са тржишта непокретности за 2020. годину говорила је Драгана Милићевић Секулић, начелница Одељења за процену и вођење вредности непокретности. Она је нагласила да је тржиште у току 2020. године постигло раст од 2,2% у односу на 2019. годину, а да је промет викендица у односу на претходну годину у експанзији. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
26-02-2021

Стручњаци из РГЗ-а оформили централни регистар водова

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић изјавио је за Вечерње новости: „Дигитална платформа РГЗ-а је најбољи начин за умрежавање свих јавних предузећа и свих институција којима су ти подаци потребни.“. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
25-02-2021

У емисији „Srbija on line“ о бази података катастра водова

На ТВ Коперникус било је речи о бази катастра непокретности која се налази на порталу ГеоСрбија. О томе колико је важно за једну државу да поседује централизовану базу ових података говорио је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима. Он је нагласио да могућност уписа права над њима водовима и упис промене на терену доводи до лакшег функционисања јавних предузећа и одржавања инсталација. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
23-02-2021

У емисији „Јутро са Сањом“ о бази података катастра водова

На ТВ Студио Б о дигиталној платформи ГеоСрбија и бази података катастра непокретности која се налази на њој говорио је Дарко Вучетић, начелник Центра за управљање геопросторним подацима. Он је нагласио да је Републички геодетски завод успоставио централни регистар водова и могућност уписа права над њима. Управо то ће у наредном периоду довести до бржег спровођења радова на једносј врсти инсталација и смањити могућност оштећења осталих инсталација. Општирније о овој теми погледајте у наставку.
22-02-2021

О бази података катастра водова на ГеоСрбији

У јутарњем програму РТС о катастру водова чији се подаци налазе на дигиталној платформи ГеоСрбија говорио је начелник Центра за управљање геопросторним подацима у Републичком геодетско заводу Дарко Вучетић. Након тога уследила су гостовања на ТВ „Happy“ и ТВ Вести где је платформа ГеоСрбија представљена као једна од првих националних платформи у свету на којој се налази база геопросторних података које достављају јавна предузећа, чија је обавеза да у катастар водова уписују све промене. Опширније о овој теми погледајете у наставку.
09-02-2021

О поступку укњижбе непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о претходним захтевима и како они утичу на упис непокретности у катастар говорила је Маја Радовић. Она је подсетила грађане да пре куповине непокретности у апликацији еКатастар - Јавни приступ, могу проверити да ли је непокретност у власништву продавца и да ли постоје претходни захтеви који би успорили упис. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
05-02-2021

Жене у геодезији

У емисији „Јутро са Сањом“ на ТВ Студио Б Маја Радовић је говорила о женама које се баве геодезијом и катастром, о њиховој улози у процесима дигитализације и унапређења родне равноправности. На крају разговора осврнула се и на важност унапређења положаја особа са инвалидитетом када је у питању доступност права на непокретности.
02-02-2021

О начинима уписа у катастар непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе да више није потребно одлазити у катастар непокретности, већ да се све измене могу извршити посредством јавних бележника и адвоката, говорила је Маја Радовић. Она је истакла да је најбитније имати писани траг на основу кога је могуће извршити жалбу на решење, али и да свака измена у катастру непокретности оставља траг, па је немогуће вршити махинације у овој области. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
26-01-2021

Стање на тржишту непокретности

У емисији „Београде, добро јутро!“ о извештају који се односи на четврти квартал 2020. године говорила је Драгана Милићевић Секулић. Она је споменула да су највећи удео у прометовању непокретности чинили станови, грађевинско и пољопривредно земљиште, а да су највише цене по метру квадратном углавном у оквиру комплекса „Београд на води“. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
20-01-2021

На ТВ Пинк о тржишту непокретности

Драгана Милићевић Секулић из Одељења за процену и вођење вредности непокретности гостовала је у емисији „Ново јутро“ код чувеног водитељског пара, Жике Николића и Ирине Вукотић, и представила најновији извештај о тржишту непокретности за четврти квартал 2020. године. Потом је гостовала и у емисији „Свитање“ код Ирене Јовановић. Између осталих тема, говорила је о врстама прометованих непокретности, ценама у новоградњи и староградњи и промету пољопривредног земљишта. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
19-01-2021

Начини информисања о статусу предмета на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како је неопходно да се грађани обраћају Републичком геодетском заводу у писаној форми како би постојао траг о предузетим активностима говорила је Николина Зиројевић. Она је позвала грађане да се о упису у катастар информишу преко Инфо центра и одељења правне подршке како би добили тачне информације, а у случају да постоје примедбе на рад катастра, могу користити апликацију еПримедбе.
12-01-2021

О новом изгледу странице Инфо центра и „Online“ подршци

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новој аликацији за комуникацију грађана са Инфо центром говорила је Милица Малешић. Она је гледаоцима приказала на који начин се приступа апликацији са насловне стране сајта Републичког геодетског завода, али и са странице Инфо центра која сада има нови изглед, што је чини прегледнијом и лакшом за коришћење. Опширније о овим темама погледајте у наставку.
05-01-2021

О апликацији „Онлине“ подршка и упису у катастар на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе да су грађани прихватили комуникацију преко чета и да је број размењених информација дневно око 1000, што је више него телефонским путем говорила је Николина Зиројевић. Она је истакла да је поред нове апликације новина у раду РГЗ-а та што од 1. јануара 2021. грађани који су своју непокретност купили пре 1. јула 2018. године упис у катастар могу обавити преко адвоката електронским путем.
29-12-2020

Новине у раду РГЗ-а у 2021. години

У емисији „Београде, добро јутро!“ о еШалтеру и шалтерима Републичког геодетског завода говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да ће, од 1. јануара 2021. године, сви грађани имати могућност да поднесу захтев у дигиталној форми преко еШалтера и то код професионалних корисника, а у првом реду на располагању ће им бити адвокати. Ипак, уколико им тако буде више одговарало, захтеве за упис непокретности у катастар и даље ће моћи да подносе и самостално, у службама РГЗ-а. Тржиште непокретности је тема која је такође обележила годину за нама, па тако и ову емисију где је сумиран промет непокретности током 2020. године.
26-12-2020

Похвале е-Управи и РГЗ-у

Опширније прочитајте у наставку.
22-12-2020

О начинима комуникације са Инфо центром на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новој апликацији „РГЗ Онлине подршка“ у форми чета, која је почела са радом 15. децембра говорила је Милица Малешић. Том приликом она је нагласила да је путем ове форме до сада размењено више од 4500 порука са грађанима који се поред овог вида комуникације који је свакако најбржи, могу обратити Инфо центру путем email адресе info.centar@rgz.gov.rs.
18-12-2020

Адресни регистар отворен је за јавност на порталу еУправа

О значају Адресног регистра за Републику Србију и току његовог ажурирања, за РТС говорила је Данка Гарић, помоћница директора Сектора за дигиталну трансформацију. Она је рекла да одређени број улица још увек нема назив, али да ће у наредном периоду РГЗ у сарадњи са локалним самоуправама доделити назив и тим улицама, а објектима кућне бројеве. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
17-12-2020

Српка економија о новинама у РГЗ-у

Опширније прочитајте у наставку.
12-12-2020

Портал ucentar.rs доноси репортажу - И то смо дочекали: Грађани хвале РГЗ!

Наша суграђанка из Крагујевца Јасмина Савић није крила одушевљење пријемом који је имала у катастру у Крагујевцу.
08-12-2020

Рад инфо центра и нова апликација

Инфо центар Републичког геодетског завода повећао је капацитете, да би у писаној форми путем email-a одговорио на сва питања у вези са катастром. Email адреса Инфо центра је info.centar@rgz.gov.rs.
01-12-2020

Одговори на питања грађана на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ на питања грађана која су везана за рад катастра одговарала је Маја Радовић. Том приликом објаснила је на који начин је могуће сазнати информације о статусу предмета и који је ток решавања предмета при упису хипотеке. Такође, она је нагласила да Инфо центар одговара на сва питања грађана и путем електронске поште у веома кратком року и да грађани на тај начин могу постављати питања.
24-11-2020

О режиму рада у РГЗ-у и висини таксе за пренос власништва

О томе како је организован рад у Републичком геодетском заводу у складу са одлукама Владе Републике Србије које су донете у служби борбе против заразне болести Covid-19 говорила је Маја Радовић. Такође, она је објаснила на који начин је одређена висина таксе за пренос власништва и са којим проблемима се сусрећу запослени у РГЗ-у при решавању предмета у којима се власници нису на време уписали у катастар.
24-11-2020

Расту идеје и потребе, а са њима и геоСрбија

Три године рада дигиталне платформе Републичког геодетског завода.
17-11-2020

О претходним захтевима и томе како они утичу на ток решавања предмета на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе какви се проблеми јављају при упису у катастар непокретности када нису решени имовинско-правни послови говорила је Маја Радовић. Она је објаснила да се такви спорови решавају на суду а да службеници катастара на основу званичних докумената врше промене власништва.
10-11-2020

Коме се жалити на рад катастра, питали су гледаоци, а РГЗ одговара

У понедељак, 9. новембра 2020. у јутрањи програм Студиа Б укључила се гледатељка која је питала коме се може жалити у случају да није задовољна радом катастра. На ово питање је, у редовном термину уторком одговарала Маја Радовић и објаснила какве све могућности грађани могу да искористе како би остварили своја права. Такође, у првом делу гостовања, објаснила које се превентивне мере користе у циљу спречавања ширења заразе COVID-19.
03-11-2020

ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕДБЕЛЕЖБИ

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе шта је предбележба и шта она значи купцима непокретности које су у изградњи говорио је Милош Бјелановић. Он је нагласио да се од 2018. године подразумева да институције код којих настају исправе за упис, аутоматски те исправе достављају катастру непокретности електронским путем како би предбележба настала. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
23-10-2020

Велики интервју директора РГЗ-а мр Борка Драшковића за Експрес

„Подаци из енглеско-америчких истраживања указују да сређени имовинско-правни односи повећавају државни БДП чак до седам одсто“ рекао је мр Борко Драшковић у интервјуу за Експрес. Интервју у целости прочитајте у наставку.
19-10-2020

Драшковић на РТС-у након састанка са нотарима у Влади

У интервјуу за „Београдску хронику“ директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић говорио је о резултатима састанка, глобалним трендовима у домену уређења земљишне администрације и предностима које доноси дигитализација катастра непокретности.
16-10-2020

ЕКСПРЕС: Нотари на танком леду

У недељнику Експрес о сукобу нотара и РГЗ-а.
13-10-2020

О дигиталним сервисима и начину издавања листа непокретности на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о дигиталним сервисима које је обезбедио Републички геодетски завод као што су еШалтер, еКатастар, геоСрбија, еПримедбе на рад катастра, еЗаказивање и Електронска огласна табла говорила је Милица Малешић. Она је показала на који начин функционише сваки од сервиса и како им грађани могу приступити са насловне стране сајта Републичког геодетског завода. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
09-10-2020

Нотари оштетили више од 50.000 грађана

Медији пренели саопштење Републичког геодетског завода да је одређени број јавних бележника, због непрофесионалног поступања, оштетио више од 50.000 грађана којима је обустављен захтев за упис у катастар.
07-10-2020

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић за Пинк: Изјава Јелисавете Василић је потпуно неоснована, не садржи било какву аргументацију и документацију!

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић, демантовао је, у емисији Правац, аутора и водитеља Александра Васића, тврдње чланице владиног Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић, о наводној незаконитој куповини земљишта у Војводини које је обавио брат председника Србије.
06-10-2020

О документу који јавни бележници издају уместо извода из базе катастра непокретности

Иако је Влада Републик Србије усвојила Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетског катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација, јавни бележници издају документ који није истоветан листу који издаје катастар. О овој теми говорила је Маја Радовић и препоручила грађанима да по лист непокретности одлазе до лиценцираних геодетских организација.
02-10-2020

„Данас“ објавио демант РГЗ-а због објављених неистина у својим текстовима

Републички геодетски завод већ дуже време носи тешко бреме мале групе запослених који се већ годинама скривају иза тзв. синдиката и деградирају струку, институцију у којој раде, а на послетку и саму државу имајући у виду да носе звање државних службеника.
21-09-2020

Медији пренели вест о великом успеху Србије у погледу сигурности власништва над непокретностима

Србија се нашла на 10. месту у Европи и на 14. месту у свету на Приндекс листи која показује Глобални индекс сигурности некретнина за 2020. годину. Опширније о овој теми прочитајте у наставку.
15-09-2020

О процесу препарцелације на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о проблемима који се јављају у случају да се не изврши препарцелација говорила је Маја Радовић. На практичном примеру она је приказала проблеме и објаснила како се они могу решити, али и да се новијим и прецизнијим методама мерења долази до много тачнијих информација о парцелама. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
08-09-2020

О новим корисницима сервиса еШалтер на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о лиценцираним проценитељима, новим корисницима сервиса еШалтер, којима је омогућено да уместо грађана подносе захтев за издавање копије плана или уверења, говорила је Милица Јелић. Она је објаснила да ће увођење још једне категорије професионалних корисника додатно убрзати процес укњижбе непокретности. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
28-08-2020

Медији пренели - Похвале Уједињених нација за имплементацију IGIF

У наставку можете прочитати опширније.
24-08-2020

Шта се крије иза оптужби на рачун РГЗ-а?

Опширније прочитајте у наставку.
07-08-2020

Медији пренели вест о набавци нових сателитских снимака

Медији пренели да РГЗ набавља нове сателитске снимке најбољег квалитета, као гаранцију правне сигурности грађана.
03-08-2020

Медији пренели вест о Србији као лидеру у родној равноправности власништва над земљом

Према најновијем извештају Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО), Србија је задржала лидерску позицију у региону Западног Балкана у родној равноправности у области власништва над земљиштем.
29-06-2020

Влада Репубике Србије донела је Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода

Из Геодетско-катастарског информационог система издаваће се листови непокретности и водова од стране јавних бележника и геодетских организација. У наставку прочитајте опширније.
16-06-2020

РГЗ заступа став да лист непокретности треба да буде дигиталан и бесплатан

У емисији „Београде, добро јутро!“ гостовала је Маја Радовић. Опширније погледајте у наставку.
02-06-2020

Две године рада еШалтера Републичког геодетског завода

О томе како се развијао еШалтер и у којој мери га користе професионални корисници у емисији „Београде, добро јутро!“ говорила је Сања Новаковић. Поред статистике коришћења еШалтера она је споменула да је Републички геодетски завод према глобалном индексу транспарентности у области некретнина на првом месту у Европи. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
28-05-2020

Дигитализација катастра девет месеци пре рока

Републички геодетски завод је девет месеци пре рока прописаног Законом о поступку уписа у катастар непокретности и водова омогућио увид и преузимање ажурних података из геодетско-катастарског информационог система.
26-05-2020

О новим професионалним корисницима еШалтера на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о агентима за некретнине као професионалним корисницима и начину прибављања листа непокретности у процесу добијања кредита говорила је Милица Малешић. Она је објаснила које податке је могуће добити коришћењем дигиталних сервиса Републичког геодетског завода и на који начин се врши пријем странака у службама за катастар непокретности. Опширније о овим темама погледајте у видео прилогу.
18-05-2020

Традиционални катастар више неће постојати

Службеници Републичког геодетског завода радили су и за време ванредног стања, а већ четири године реформишу систем и припремају се за потпуно гашење шалтера и прелазак на дигиталне платформе.
18-05-2020

О стању на тржишту непокретности након ванредне ситуације

У емисији „Београде, добро јутро!“ о томе како се тржиште непокретности опоравља након ванредне ситуације говорила је Јелена Усејновски. Поред тржишта непокретности теме разговора биле су апликација еЗаказивање и злоупотреба еШалтера од стране професионалних корисника.Опширније о овим темама погледајте у наставку.
18-05-2020

О тржишту непокретности за Дневник РТС-а и Национални дневник ТВ Пинк

Током ванредног стања промет непокретности је смањен за 70 одсто. У исто време, грађевински сектор бележи раст, а стручњаци процењују да криза изазвана короном неће значајно утицати на тржиште некретнина и на изградњу.
18-05-2020

Премер на модеран начин

У интервјуу за часопис „Српска економија“ о новим дигиталним методама које се примењују у геодезији говорили су Дарко Вучетић, Милица Миленковић и Данило Луковић запослени у Републичком геодетском заводу. Шта је њих привукло да изаберу баш овај позив прочитајте у наставку.
07-04-2020

Кретање тржишта непокретности у марту 2020. године

За јутарњи програм ТВ Студио Б Маја Радовић говорила је осим о тржишту непокретности и о дигиталним начинима комуникације са Републичким геодетским заводом током ванредног стања. Опширније погледајте у наставку.
31-03-2020

Укључење из Републичког геодетског завода на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о Уредби о примени рокова у управним предметима током ванредног стања и режиму рада Републичког геодетског завода говорила је Маја Радовић. Она је нагласила да се сви захтеви примају електронским путем преко еШалтера и да се они обрађују али се не потписују и не експедују већ ће се то обавити након престанка ванредног стања. Опширније погледајте у наставку.
25-02-2020

О изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова

У емисији „Београде, добро јутро!“ о новинама које доноси Закон о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова говорила је Гордана Зорић. Најбитније промене су у погледу доставе решења грађанима које се од сада може уручити путем јединственог електронског сандучета и препорученом поштом, а решења ће бити објављена и на WEB страници РГЗ-а. Опширније о овој теми можете погледати у наставку.
18-02-2020

О дешавањима у Републичком геодетском заводу на ТВ Студио Б

У емисији „Београде, добро јутро!“ о награди НАЛЕД-а и пресељењу службе за катастар непокредтности Раковица говорили су Николина Зиројевић и Немања Човић. Било је речи о награди коју је примила Данка Гарић као члан једног од реформаторских тимова и о бенефитима које ће осетити грађани Раковице с обзиром на то да им је служба за катастар непокретности сада много ближа него раније. Опширније о овим темама погледајте у наставку.
10-01-2020

B92: РГЗ уштедео 48 милиона

Медији пренели вест о парничним поступцима који су вођени против Републичког геодетског завода. Више можете погледати у наставку.
12-12-2019

Медији пренели вест о припреми новог закона о комасацији

Опширније можете погледати у наставку.
26-11-2019

Медији пренели вест о отварању новог еШалтера

Опширније о овој теми прочитајте у наставку.
04-09-2019

Медији о ценама пољопривредног земљишта

Новосадски Дневник и Б92 известили су о кретању цена на тржишту пољопривредног земљишта на основу ауторитативних података Републичког геодетског завода.
15-08-2019

Медији пренели вест о организацији међународне конференције од стране Републичког геодетског завода

Због изузетних резултата на пољу дигитализације у области управљања геопросторним подацима, Републички геодетски завод изабран је од стране најзначајнијих међународних организација за домаћина и партнера у организацији овог важног интернационалног догађаја, који ће се одржати од 18. до 20. 09. 2019. године у Врднику. Опширније прочитајте у наставку.
12-07-2019

Медији пренели вест о подношењу кривичних пријава

РГЗ је поднео кривичне пријаве против синдикалаца због сумње да су фалсификовали исправе.
09-07-2019

Медији о штрајку Геосиндиката

Неколико дневних листова пренело је вест о штрајку упозорења јединог репрезентативног синдиката у РГЗ-у.
12-06-2019

Медији пренели вест о ванредном инспекцијском надзору у РГЗ-у

У наредних шест месеци спровешће се управни инспекцијски надзор, током кога ће се проваравати ефикасност решавања предмета у законом предвиђеном року. Опширније прочитајте у наставку.
11-06-2019

Медији о младим инжењерима РГЗ-а

Опширније прочитајте у наставку
17-05-2019

Медији пренели вест о највећој набавци ИТ опреме

Опширније погледајте у наставку.
09-05-2019

Медији пренели вест о учешћу РГЗ-а у дигитализацији културног наслеђа Србије

Почиње дигитализација културног наслеђа Србије уз подршку РГЗ-а
08-05-2019

Медији пренели изјаву директора Борка Драшковића

Драшковић: „Изменом и допуном Закона спречава се рекетирање, РГЗ пружа правну сигурност“
06-05-2019

Медији о Геосиндикату

Опширније у наставку.
15-04-2019

Медији о деблокади катастра

Опширније у наставку
03-04-2019

Медији о штрајку у РГЗ-у

Тањуг: Министарка најављује смене, РГЗ подсећа на резултате
24-03-2019

Медији о штрајку у РГЗ-у од 09.03.-31.03.2019.

Дневни лист Курир и Информер преносе став директора РГЗ-а Борка Драшковића поводом актуелног штрајка. О истој теми, за јутарњи програм телевизије „N1”, говорили су Предраг Миљковић представник синдиката и Маја Радовић испред руководства Републичког геодетског завода. Опширније о разлозима за започињање штрајка и које то проблеме ствара грађанима погледајте у наставку.
22-03-2019

Медији о штрајку

У наставку прочитајте цео текст...
08-03-2019

Медији о штрајку у РГЗ-у од 27.02. до 08.03.2019.

Дневни лист Курир и Информер преносе став директора РГЗ-а Борка Драшковића поводом актуелног штрајка. О истој теми, за јутарњи програм телевизије „Н1”, говорили су Предраг Миљковић представник синдиката и Маја Радовић испред руководства Републичког геодетског завода. Опширније о разлозима за започињање штрајка и које то проблеме ствара грађанима погледајте у наставку.
06-03-2019

01.03.2019. - Саопштење за јавност поводом штрајка

У просторијама катастра у улици 27. марта наставља се насиље над институцијом и физичко спречавање грађана да приступе службеним просторијама Републичког геодетског завода. Инспекција рада је наложила да се отвори 8 шалтера писарнице у циљу одржавања минимума процеса рада, међутим, представница синдиката Дијана Константиновић, чиновница у катастру водова Нови Сад, физички уз подршку још неколицине сидикалних активиста, међу њима је и Предраг Миљковић, противзаконито блокира приступ у просторије 4 београдске службе за катастар.
27-02-2019

Поводом штрајка

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
25-02-2019

Директор Републичког геодетског завода о унапређењу пословне климе

У интервјуу за емисију „Предузетник“ на ТВ Студио Б, директор РГЗ-а Борко Драшковић говорио је о досадашњим резултатима рада дигиталне платформе ГеоСрбија и њеном значају за унапређење привреде и пословног амбијента у Србији. Истакао је и да је истраживањем јавног мњења утврђен висок степен поверења грађана у рад РГЗ-а и катастра.
19-02-2019

Говор директора РГЗ-а на церемонији уручења признања Реформатор године

У јутарњем програму ТВ Студио Б емитован је говор директора Борка Драшковића након уручења признања НАЛЕД-а.
12-02-2019

Амбасадор Шведске у Србији о сарадњи са РГЗ-ом

У оквиру емисије „Београде добро јутро" на ТВ студио Б, амбасадор Јан Лундин говорио је о донацији вредној два милиона евра и даљој сарадњи ове две земље, која има за циљ наставак економског успона Србије.
11-02-2019

Немања Човић о раду Инфо центра

„Српска економија" је емисија намењена грађанима и предузетницима, у којој се обрађују различите теме из области економије, бизниса, права и политике. На иницијативу ауторског тима, стручњаци Републичког геодетског завода објашњавају одређене појмове у вези са катастром и другим областима свога деловања. Емисија се емитује на РТС 2, понедељком у 18.10 часова.
05-02-2019

Гостовање Милене Ивановић и Срђана Поповића

У јутарњем програму ТВ Студио Б, ТВ Пинк и ТВ Коперникус гостовали су Милена Ивановић и Срђан Поповић из РГЗ-а. Том приликом су говорили о признању Реформатор године, додељену директору РГЗ-а Борку Драшковићу и електронском систему еШалтер.
29-01-2019

НАЛЕД и РГЗ организовали 20 обука за запослене у службама за катастар непокретности

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Републички геодетски завод, уз подршку Фонда за добру управу Владе Уједињеног Краљевства, одржали су обуке на тему правног оквира за упис у катастар непокретности и водова и увођења једношалтерског система, као и њихове примене и реализације у РГЗ-у.
24-01-2019

Гостовање Весне Протулипац на ТВ Студио Б и ТВ Пинк

Весна Протулипац из Републичког геодетског завода у оквиру емисије "Београде добро јутро", на ТВ Студио Б, одговарала је на питања гледалаца које је занимало решавање проблема везано за улице без имена и њихово увођење у јединствени регистар. Приликом гостовања на ТВ Пинк говорила је о значају Адресног регистра и напретку тог пројекта.
21-01-2019

О Адресном регистру у јутарњем програму РТС 1

О садржају Адресног регистра, његовој намени, као и о томе у којој је фази ажурирање података, говорили су Весна Протулипац из РГЗ-а и Вукашин Гроздић из Кабинета председника Владе Србије.
16-01-2019

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић истакао је значај платформе Гео Србија у интервјуу за Радио Нови Сад

Министар Недимовић је рекао да је помоћу дигиталне платформе Гео Србија откривено 6.000 хектара обрадивог државног пољопривредног земљишта које до сада није било евидентирано у систему. Министар је говорио за Радио Нови Сад, а изјаву је пренео и пословни портал е-Капија.
15-01-2019

Гостовање Немање Човића на ТВ Студио Б

Немања Човић из Републичког геодетског завода гостовао је у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б и том приликом демонстрирао практичну примену веб апликације „е-заказивање“, која се налази на сајту РГЗ-а.
08-01-2019

На ТВ Студио Б и ТВ Пинк сумирање резултата РГЗ-а у 2018.

Гости „Јутарњег програма“ и емисије „Свитање“ били су Маја Радовић и Немања Човић.
31-12-2018

Медији пренели - Успостављена евиденција о објектима за подручје Србије

Републички геодетски завод је по први пут успоставио евиденцију о објектима који нису уписани у катастар непокретности за целокупну територију Републике Србије.
21-12-2018

Заштићена културна добра и установе културе на дигиталној платформи ГеоСрбија

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић представили су, на конференцији за штампу у Влади Србије, осам сетова података који се односе на установе културе: архиве, библиотеке, биоскопе, заводе за заштиту споменика, заводе за културу, музеје и галерије са фондовима, позоришта и поливалентне центре за културу.
20-12-2018

Нови подаци о заштићеним културним добрима на ГеоСрбији

Помоћник министра културе Дејан Масликовић и начелник из Републичког геодетског завода Дарко Вучетић на РТС 1 представили су нове сетове података на порталу ГеоСрбија који се односе на културна добра и споменике културе.
18-12-2018

Високо поверење у рад РГЗ-а

Медији пренели истраживање агенције "Дип Дајв" (DEEP DIVE).
18-12-2018

Представљене услуге РГЗ-а које се могу реализовати електронски, путем веб-сајта РГЗ-а

Немања Човић и Милица Малешић из Инфо центра РГЗ-а гостовали су на ТВ Студио Б и ТВ Пинк и говорили о услугама и информацијама које грађани могу добити путем веб-сајта РГЗ-а.
12-12-2018

На ТВ Happy и ТВ Прва о могућем штрајку у РГЗ-у

Гост централне информативне емисије „Телемастер“ ТВ Happy и емисије „Јутро са Јованом и Срђаном“ ТВ Прва био је Александар Благојевић, председник штрајкачког одбора РГЗ-а.
11-12-2018

Медији о годину дана рада ГеоСрбије

За ТВ Студио Б говорио је Дарко Вучетић из Републичког геодетског завода.
03-12-2018

Ана Брнабић за медије говорила о адресном регистру

У својој изјави председница Владе Србије Ана Брнабић похвалила је рад РГЗ-а.
03-12-2018

О адресном регистру на РТС-у, ТВ Студио Б, ТВ Пинк и РТВ 1

Вукашин Гроздић из Кабинета председнице Владе Ане Брнабић, и Весна Протулипац и Маја Радовић из Републичког геодетског завода говорили су о унапређењу адресног регистра за РТС 1, Студио Б, Пинк и РТВ 1.
03-12-2018

ГеоСрбија у Илустрованој политици

Илустрована политика: На платформи ГеоСрбија коју су направили људи из Републичког геодетског завода Србије можете лако сазнати да ли је одређена зграда укњижена, на којим парцелама може да се гради, где је земљиште трусно или плавно...
30-11-2018

Катастар наставља борбу против корупције

Геодетски завод: Нови систем уписа непокретности контролише рад државних службеника, преносе медији.
29-11-2018

О упису у катастар непокретности у медијима

За телевизије Студио Б, Коперникус и Пинк говорила је Наталија Пилиповић из Републичког геодетског завода.
21-11-2018

Дигитална платформа ГеоСрбија у вестима ТВ Прве

Директор Управе за пољопривредно земљиште Бранко Лакић у укључењу уживо у Вести ТВ Прве говорио је о пројекту који су заједно реализовали Управа и Републички геодетски завод, а чији је резултат приказ комплетног пољопривредног земљишта у државном власништву на дигиталној платформи ГеоСрбија.
20-11-2018

Заштићена културна добра на дигиталној платформи ГеоСрбија

У емисији Свитање ТВ Пинк Маја Радовић говорила је о различитим могућностима коришћења дигиталне прлатформе ГоеСрбија и о новом сету података који се односи на културна добра.
20-11-2018

Српска економија: Упис имовине супружника у катастар

Новим Законом о поступку уписа у катастар непокретности и водова прописано је да се као власници имовине стечене у браку у катастар уписују оба супружника. О овој теми, за емисију "Српска економија", која се емитује на РТС 2, говорила је Василија Живановић из Репубичког геодетског завода.
19-11-2018

Сарадња РГЗ-а са емисијом Предузетник

"Предузетник" је емисија намењена пословним људима и предузетницима у којој се обрађују различите теме из области економије, права и бизниса. На иницијативу ауторског тима стручњаци Републичког геодетског завода сваке недеље објашњавају одређене појмове у вези са катастром и другим областима свога деловања, а које могу бити интересантне привредницима. Емисија се емитује на ТВ Студио Б, у оквиру сателитског програма БН телевизије, као и на бројним локалним ТВ станицама.
13-11-2018

Питања гледалаца - Сарадња са Студиом Б

У вези предмета у катастру непокретности на питања гледалаца одговарају стручњаци РГЗ-а.
06-11-2018

Нови подаци на дигиталној платформи ГеоСрбија

На ТВ Студио Б и ТВ Пинк приказано је како пронаћи графички приказ на дигиталној платформи ГеоСрбија www.geosrbija.rs, као и нови подаци који се налазе на сајту а односе се на приказ споменика културе и мапе сеизмолошког хазарда.
30-10-2018

На ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк о учешћу РГЗ-а на сајму Учила

Маја Радовић и Немања Човић из Републичког геодетског завода били су гости ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк и говорили су о учешћу РГЗ-а на овогодишњем сајму "Учила". Она је приликом гостовања на ТВ Студио Б уручила тој телевизији зидну карту Београда.
24-10-2018

Београдска хроника истражује предности службене употребе електронске комуникације

Новинари РТС-ове емисије проверавали су колико би се времена могло уштедети уколико би изменама законског оквира било омогућено да електронска пошта постане званични пут комуникацеје између катастра и грађана.
23-10-2018

Портал геоСрбија представљен на ТВ Студио Б и ТВ Пинк

Начелник Центра за управљање геопросторним подацима, Дарко Вучетић био је гост ТВ Студио Б и ТВ Пинк и говорио је о могућностима које пружа Дигитална платформа Националне инфраструктуре геопросторних података.
19-10-2018

Борко Драшковић био гост Београдске хронике РТС-а

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић гостовао је у "Београдској хроници" на РТС1 и говорио је о поступку озакоњења објеката и Дигиталној платформи Националне инфраструктуре геопросторних података.
18-10-2018

О легализацији објеката и упису у катастар непокретности на РТС-у говорила Јелена Матић Вареница

Гост емисије "Око економије" на РТС1 била је Јелена Матић Вареница, помоћник директора Сектора за геодетске послове. Она је том приликом говорила о упису објеката у катастар непокретности.
17-10-2018

Медији о резултатима у домену родне једнакости

Бројни медији пренели су изјаву Викторије Стенли, експерта Светске банке за рурални развој и земљиште, о резултатима у реформама правног оквира са циљем да се повећа број жена којима је доступно власништво над земљиштем и непокретностима.
16-10-2018

По службеној дужности упис супружника у катастар непокретности

О упису непокретности брачних партнера у катастар приликом куповине непокретности говорила је Гордана Зорић на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк.
15-10-2018

О тржишту непокретности у Србији на РТС-у

Марија Рашковић, начелник Одељења за процену и вођење вредности непокретности, говорила је за "Дневник" РТС1 о порасту броја трансакција на тржишту непокретности у Србији.
09-10-2018

О Инфо центру и електронским сервисима РГЗ-а на ТВ Студио Б и ТВ Пинк

Немања Човић из Републичког геодетског завода гостовао је у емисијама "Јутро са Сањом" на ТВ Студио Б и "Свитање" на ТВ Пинк, и говорио је о Инфо центру и електронским сервисима који су грађанима доступни на веб сајту РГЗ-а.
04-10-2018

На ТВ Студио Б, ТВ Пинк и ТВ Коперникус о електронским сервисима - еЗаказивању и еКатастру

Маја Радовић из Републичког геодетског завода била је гост ТВ Студио Б, ТВ Пинк и ТВ Коперникус и говорила је о коришћењу апликација путем веб сајта РГЗ-а, а то су еЗаказивање и еКатастар.
04-10-2018

О еЗаказивању на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус, ТВ Пинк и ТВ Хепи

Наталија Пилиповић говорила је на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус, ТВ Пинк и ТВ Хепи о апликацији еЗаказивање и другим електронским сервисима које пружа Републички геодетски завод.
11-09-2018

Почело усмено тестирање кандидата на јавном конкурсу за запослење у РГЗ-у

Дејан Ђорђевић, помоћник директора Сектора за стратешки развој био је гост ТВ Студио Б и ТВ Пинк и говорио је о актуелним дешавањима у вези наредних фаза у избору кандидата за пријем у РГЗ.
11-09-2018

О значају сателитских снимака на РТВ1 и Новосадској ТВ

Јелена Матић Вареница, помоћник директора Сектора гедетских послова, у интервјуима за РТВ1 и Новосадску ТВ говорила је о примени сателитских снимака и њиховом практичном значају.
05-09-2018

Блиц о броју објеката који нису уписани у катастар непокретности

Дневни лист "Блиц" се заинтересовао за информацију која се тиче броја објеката који постоје на терену али нису уписани у катастар непокретности.
04-09-2018

О ценама непокретности у Србији за РТС говорио директор РГЗ-а Борко Драшковић

Борко Драшковић, директор Републичког геодетског завода, гостовао је у "Јутарњем програму" на РТС1 и том приликом је говорио о промету непокретности у Србији у првој половини 2018. године.
04-09-2018

О промету непокретности у Србији на ТВ Студио Б

Гост емисије "Јутро са Сањом" на ТВ Студио Б била је Марија Рашковић, начелник Одељења за процену и вођење вредности непокретности. Она је том приликом говорила о промету непокретности у Србији у првој половини 2018. године.
03-09-2018

Медији пренели ауторитативне податке РГЗ-а о тржишту непокретности у Србији

Бројни медији пренели су ауторитативне податке Републичког геодетског завода о тржишту непокретности у Србији.
28-08-2018

Дигитална платформа геоСрбија на ТВ Студио Б, ТВ Копернукус и ТВ Пинк

Начелник Центра за управљање геопросторним подацима Дарко Вучетић у емисији Јутро са Сањом на ТВ Студио Б, на ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорио о свим предностима коришћења дигиталне платформе.
28-08-2018

Како до уписа у катастар

У емисији ТВ Прва "150 минута" раговор о проблематици уписа у катастар непокретости приликом постојања претходног захтева.
27-08-2018

За Дневник РТС-а говорила је Гордана Зорић

О упису у катастар непокретности за Дневник 2 РТС-а говорила је Гордана Зорић, шеф Одсека за информисање и сарадњу.
Портал "Дневник" пренео је изјаву Гордане Зорић.
21-08-2018

О новинама у РГЗ-у на ТВ Студио Б и ТВ Пинк говорила Маја Радовић

О актуелностима везаним за јавни конкурс за запослење и новинама у РГЗ-у говорила је Маја Радовић на ТВ Студио Б и ТВ Пинк.
07-08-2018

О јавном конкурсу за запослење у РГЗ-у на ТВ Студио Б и ТВ Пинк

Ивана Лаловић, начелник Одељења људских ресурса, говорила је на ТВ Студио Б и ТВ Пинк о актуелним дешавањима која се односе на јавни конкурс за запослење у РГЗ-у.
06-08-2018

Урош Илић - млади талент РГЗ-а

Урош Илић, дипломирани инжењер геодезије запослен у Републичком геодетском заводу, гостовао је у уторак 31. јула у 19 часова у најгледанијем РТС-овом квизу „Слагалица“, где је у рекордних 16 секунди решио игру Асоцијације и за то му је била довољна само једна реч.
18-07-2018

Директор РГЗ-а Борко Драшковић био гост РТС1

Борко Драшковић, директор Републичког геодетског завода, гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорио је о модернизацији катастра и актуелним дешавањима у РГЗ-у.
17-07-2018

Упис непокретности у катастар по службеној дужности

Јавни бележници од 1. јула 2018. године катастру непокретности достављају документацију у електронској форми, по службеној дужности, а службе за катастар непокретности покрећу и воде поступак уписа и доносе решења о упису. О овој теми говорили су Гордана Зорић, Маја Радовић, Биљана Мартиненко и Митар Трбовић на телевизијама Студио Б, Хепи, Коперникус, ТВ Пинк, Новосадска ТВ и РТВ.
12-07-2018

Медији о посети Ане Веленстаин у РГЗ-у

Посета директорке за стратешке и оперативне послове у Светској банци Ане Веленстаин Републичком геодетском заводу изазвала је велику пажњу медија.
26-06-2018

Завршена имплементација Документ менаџмент система на територији целе Републике Србије

Данка Гарић, помоћник директора Сектора за информатику и комуникационе технологије, била је гост телевизија Студио Б, Коперникус и Пинк и говорила је о завршетку прве фазе имплементације новог информационог система у Републичком геодетском заводу.
21-06-2018

О унапређењу адресног регистра на ТВ Пинк

О адресном регистру и регистру стамбених заједница говорила је на ТВ Пинк Весна Протулипац из Републичког геодетског завода.
21-06-2018

Од 1. јула јавни бележници електронским путем РГЗ-у достављају документацију за упис у катастар

Гордана Зорић, дипл. правник из Републичког геодетског завода приликом гостовања на ТВ Студио Б, ТВ Пинк, ТВ Хепи и ТВ Коперникус објаснила је које ће измене наступити од 1. јула у процесу уписа непокретности у катастар непокретности.
08-06-2018

Медији о признању Светске банке директору РГЗ-а Борку Драшковићу

Медији су пренели вест о признању Светске банке директору РГЗ-а Борку Драшковићу.
08-06-2018

РГЗ објаснио зашто је забрањено - Само нешто да питам

Ево како су то пренели медији...
06-06-2018

О Закону о поступку уписа у катастар непокретности на ТВ Хепи и ТВ Коперникус

Гордана Зорић, шеф одсека за информисање и сарадњу била је гост ТВ Хепи и ТВ Коперникус и говорила је о Закону о поступку уписа у катастар непокретности и одржаним радиницама у РГЗ-у поводом упознавања 170 службеника са новим законом.
05-06-2018

Пристигло 26140 појединачних пријава на јавни конкурс за запослење

Ивана Лаловић, начелник Одељења људских ресурса гостовала је на ТВ Студио и ТВ Пинк Б и изнела је податке који се тичу пријаве кандидата на јавном конкурсу за запослење у Републичком геодетском заводу.
29-05-2018

О упису хипотеке на ТВ Студио Б и ТВ Пинк

Лидија Милићев и Славољуб Степић, начелници служби за катастар непокретности били су гости ТВ Студио Б и ТВ Пинк и говорили о озакоњењу објеката и прецедури уписа хипотеке на непокретности.
28-05-2018

Усвојен Закон о поступку уписа у катастар

Скупштина Србије усвојила је данас Закон о поступку уписа у катастар непокретности и водова, па убудуће грађани и привреда неће морати да обилазе неколико шалтера и институција да би уписали имовину у катастар, већ ће све то радити на једном месту - код нотара.
24-05-2018

РГЗ одговара на питања ТВ Прва

У емисији "150 минута" гостовала Маја Радовић.
22-05-2018

Акција добровољног давања крви у РГЗ-у 22.05.2018.

На ТВ Студио Б најављена је акција добровољног давања крви која ће се организовати у уторак 22.05.2018. од 9 до 15 часова, у седишту Републичког геодетског завода на петом спрату.
21-05-2018

Бројни медији пренели интервју директора РГЗ-а Борка Драшковића

Интервју који је директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић дао за Бизнис магазин пренели су бројни медији.
18-05-2018

Директор РГЗ-а Борко Драшковић дао интервју за Бизнис магазин

У наставку можете прочитати цео интервју...
16-05-2018

С новим Законом упис имовине само на једном месту

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је да је доношењем Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова грађани ће упис имовине завршавати само на једном месту - код јавног бележника, уместо на досадашњих пет места.
11-05-2018

Нови промотивни видео РГЗ - а

Кампања за подизање свести грађана о важности уписа власништва у катастар непокретности.
11-05-2018

Ток конкурса за запослење у РГЗ-у

У емисији "Свитање" ТВ Пинк и Србија "on-line" ТВ Коперникус гостовала је начелница Одељења људских ресурса Републичког геодетског завода Ивана Лаловић.
24-04-2018

У емисији Јутро са Сањом на ТВ Студио Б о сервисима еУправе

Саша Ђуровић, начелник Одељења за развој и примену информационих технологија, говорио је на ТВ Студио Б и ТВ Пинк о електронском сервису еЗУП који омогућава електронску размену података и докумената између државних институција.
20-04-2018

Унапређење адресног регистра

У Малом Зворнику је у току формирање адресног регистра, тако да ће сва насеља у тој општини имати називе улица и кућне бројеве.
17-04-2018

РГЗ у Београдској хроници на РТС 1

Код Раде Ђурић гостовала је Маја Радовић и говорила о катастру.
17-04-2018

Дневни лист Политика о активностима адресног регистра

Четрдесет локалних самоуправа у Србији донело је предлоге о новим називима улица.
17-04-2018

О реформама у поступку уписа у катастар

Милош Бјелановић, начелник Одељења за другостепени поступак био је гост ТВ Пинк и ТВ Студио Б и говорио је о новинама у начину уписа некретнина у катастар. На исту тему говорила је Маја Радовић и Митар Трбојевић.
13-04-2018

Гордана Зорић, дипл. правник РГЗ-а била је гост ТВ Пинк

О томе како грађани могу да се заштите приликом куповине станова у изградњи говорила је Гордана Зорић из Републичког геодетског завода.
10-04-2018

РГЗ одговорио на питања Блица

У Блицу објављен интервју са Горданом Зорић, шефом Одсека за информисање и сарадњу у РГЗ-у, о темама везаним за катастар а које су важне за грађане Србије.
10-04-2018

О запошљавању у РГЗ-у на ТВ Студио Б

Маја Радовић говорила је на ТВ Студио Б о јавном конкурсу за запошљавање у Републичком геодетском заводу.
05-04-2018

На ТВ Коперникус, ТВ Студио Б и ТВ Прва о актуелним дешавањима у Републичком геодетском заводу

Маја Радовић била је гост ТВ Коперникус, ТВ Студио Б и ТВ Прва.
03-04-2018

Медији о посети премијерке и потпредседнице владе РГЗ-у

Премијерку Владе Републике Србије Ану Брнабић и потпредседницу Владе и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић у РГЗ-у дочекао директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић. Бројни медији пренели су ову вест.
29-03-2018

Које су користи од отворених података државних институција

Безбедност деце у саобраћају у близини једне београдске школе може да буде повећана једноставним приближавањем постојећег „лежећег полицајца“ пешачком прелазу.
29-03-2018

На Новосадској ТВ о дигитализацији катастарских планова

Маја Радовић из РГЗ-а говорила је за Новосадску ТВ о дигиталним катастарским плановима. Наиме, у Војводини 28 служби за катастар непокретности користи искључиво планове настале дигитализацијом.
28-03-2018

Неопходно заштити непокретности од губитка због туђег дуга

У медијима се све чешће појављају примери када грађани остају без својих непокретности због дуга претходних власника јер своје право на непокретност нису уписали у катастар . О важности и процедури уписа у катастар непокретности за Национални дневник ТВ Пинк говорила је Наталија Пилиповић.
28-03-2018

Документ менаџмент систем почео са радом у 77 служби за катастар непокретности

Убудуће ће се сва документација скенирати и електронски евидентирати кроз специјалан софтвер чиме ће се рад катастра учинити ефикаснијим и транспарентнијим, без могућности евентуалних злоупотреба или губитка неког документа у папирном облику.
27-03-2018

Пуштена у рад нова апликација на веб сајту РГЗ-а

Наталија Пилиповић на ТВ Студио Б и ТВ Пинк говорила је о новој апликацији РГЗ-а која је пуштена у рад. Путем апликације могуће је проверити статус предмета без доласка у катастар, а такође је могуће и заказати пријем код службеника у катастру.
23-03-2018

О важности уписа у катастар непокретности на ТВ Пинк и ТВ Коперникус

Светлана Рацков из РГЗ-а на ТВ Пинк и ТВ Коперникус говорила је о остваривању права својине и важности уписа непокретности у катастар непокретности.
16-03-2018

О другостепеном поступку на ТВ Пинк и ТВ Студио Б

Милош Бјелановић из Републичког геодетског завода био је гост ТВ Пинк и ТВ Студио Б и говорио је о другостепеном решавању предмета и функционисању е-жалбе.
09-03-2018

Е-заказивање у РГЗ-у

Маја Радовић говорила је о Инфо центру и новом систему е-заказивања у Републичком геодетском заводу на ТВ Пинк.
06-03-2018

О годишњем извештају цена непокретности у медијима

Маја Радовић из Републичког геодетског завода била је гост ТВ Пинк, ТВ О2, ТВ Студио Б и ТВ Коперникус и говорила о годишњем извештају цена непокретности у Србији за 2017. годину.
28-02-2018

У емисији Српска економија о Сајму запошљавања

У емисији "Српска економија" на РТС 2 известили су о Београдском сајму запошљавања и наступу Републичког геодетског завода на Сајму.
27-02-2018

О запошљавању младих кадрова у РГЗ-у на ТВ Студио Б

У Јутарњем програму ТВ Студио Б гошће су биле Стевка Голић и Милена Ивановић. Оне су том приликом говориле о запошљавању младих кадрова у РГЗ-у на пословима адресног регистра и процене и вођења вредности непокретности које се реализује из пројекта Светске банке "Унапређење земљишне администрације у Србији".
27-02-2018

Српска економија пренела вест о додели Плакета најуспешнијим службама у РГЗ-у

Часопис "Српска економија" пренео је вест о додели Плакета руководиоцима најуспешнијих служби за катастар непокретности у Републичком геодетском заводу.
20-02-2018

О запошљавању нових стручњака на пројекту унапређења адресног регистра на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк

Сања Сабљић из Републичког геодетског завода била је гост ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк и говорила је о запошљавању тридесет нових стручњака који ће радити на ажурирању и унапређењу адресног регистра.
19-02-2018

Брнабић: 5 милиона евра за табле са именима улица

РГЗ ангажовао 30 стручњака за унапређење и ажурирање адресног регистра.
09-02-2018

Биљана Мартиненко говорила је на ТВ Пинк и ТВ Студио Б о дигитализацији катастра

Биљана Мартиненко, начелник катастра непокретности, била је гост ТВ Пинк и ТВ Студио Б и том приликом је говорила о дигиталним плановима и модернизацији катастра.
08-02-2018

Од Марије Терезије до дигитализације

Вест о дигитализацији катастра пренели бројни медији.
05-02-2018

Данас о Геосрбији

У Бизнис додатку дневног листа Данас представљена дигитална платформа Геосрбије.
05-02-2018

О Регистру стамбених заједница на ТВ Коперникус, ТВ Пинк и ТВ Студио Б

Весна Протулипац говорила је о упису стамбених заједница у Регистар стамбених заједница на ТВ Коперникус, ТВ Пинк ТВ Студио Б.
30-01-2018

Директор РГЗ-а посетио СКН Димитровград

За ТВ Цариброд интервју је дао директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.
26-01-2018

О имплементацији ДМС-а

Јелена Усејновски из Републичког геодетског завода била је гост емисије Свитање на ТВ Пинк и том приликом је говорила о имплементацији документ менаџмент система.
25-01-2018

Адресни регистар интересантан медијима

Медији пренели вест о унапређењу адресног регистра.
25-01-2018

Нови софтвер за катастар у Београдској хроници

У Београдској хроници на РТС 1 представљен је нови софтвер за катастар непокретности. Интервјуе су дале Наталија Пилиповић и Јелена Усејновски из Републичког геодетског завода.
24-01-2018

На ТВ Пинк и ТВ Студио Б о појму - Претходни захтев

Наталија Пилиповић, дипл. правник говорећи о скраћењу рокова за решавање поднетих захтева у Републичком геодетском заводу објаснила је шта значи "претходни захтев" и на који начин утиче на решавање предмета.
19-01-2018

Нетачни наводи у медијима поводом соларне буре

Републички геодетски завод није издао упозорење нити саопштење за јавност поводом геомагнетске буре најављене за 19.01.2018. године као што су то пренели поједини штампани медији, портали и новинарске агенције.
15-01-2018

Нови софтвер за катастар на РТС-у

У Дневнику у 19:30 на РТС 1 представљен је нови документ менаџмент систем РГЗ-а.
12-01-2018

О активностима током 2017. године у РГЗ-у говорила је Маја Радовић

Маја Радовић у емисији Свитање на ТВ Пинк и на ТВ Студио Б говорила је о активностима током 2017. године у Републичком геодетском заводу.
09-01-2018

О адресном регистру на РТС-у

Весна Протулипац из РГЗ-а говорила је у Јутарњем програму на РТС1 о адресном регистру.
09-01-2018

Пројекат унапређења адресног регистра на иницијативу председнице Владе Ане Брнабић

За Јутарњи програм РТС 1 и Дневник у 19:30, говорила је Весна Протулипац из Републуичког геодетског завода који је надлежан за вођење адресног регистра.
08-01-2018

Интервју директора РГЗ-а за агенцију Бета

Директор РГЗ-а Борко Драшковић говорио је о увођењу новог информационог система у катастру. Бројни медији пренели су овај интервју.
04-01-2018

Наталија Пилиповић о активностима Републичког геодетског завода

Наталија Пилиповић у Јутарњем програму ТВ Студио Б говорила је о активностима које су се дешавале током 2017. године у Републичком геодетском заводу.
28-12-2017

О катастру непокретности и катастру водова на ТВ Коперникус

Митар Трбовић из РГЗ-а на ТВ Коперникус говорио је о упису парцела и стамбених јединица у катастар непокретности и о упису у катастар водова.
27-12-2017

Немања Човић био је гост ТВ Студио Б

Немања Човић из Републичког геодетског завода говорио је о начинима на које грађани могу да се информишу о услугама катастра.
19-12-2017

Гостовање Наталије Пилиповић на ТВ Пинк и ТВ Студио Б

Наталија Пилиповић била је гост ТВ Пинк и ТВ Студио Б и говорила је о потребној документацији и процедури уписа у катастар непокретности.
19-12-2017

О Инфо центру РГЗ-а

Немања Човић говорио је на ТВ Коперникус о Инфо центру Републичког геодетског завода и начинима информисања грађана о потребној документацији приликом уписивања непокретности у катастар.
15-12-2017

О адресном регистру у емисији Војводином

Весна Протулипац и Бане Вујанац говорили су о адресном регистру на РТВ 1.
15-12-2017

О катастру у емисији Ово је Србија

Маја Радовић из седишта РГЗ-а и Петар Трајковски из СКН Крушевац говорили су о упису у катастар непокретности.
05-12-2017

Медији о НИГП конференцији

Више медијских кућа припремило је текстове и видео прилоге о Конферецији о НИГП-у: "Повежи, пронађи, прикажи - наше речи за будућност".
29-11-2017

Нови веб сајт Републичког геодетског завода

Маја Радовић била је гост ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк где је говорила о новом веб сајту Републичког геодетског завода и новим могућностима које он пружа грађанима
29-11-2017

Сања Сабљић била је гост ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк

Сања Сабљић говорила је на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк о 180 година геодетске делатности у Србији
17-11-2017

Потписан Споразум о сарадњи између ФОН-а и РГЗ-а

Данас је у просторијама Факултета потписан Споразум о сарадњи између Факултета организационих наука Универзитета у Београду и Републичког геодетског завода.
14-11-2017

Милош Бјелановић говорио је о упису у катастар непокретности

Милош Бјелановић, начелник одељења за другостепени поступак у Републичком геодетском заводу говорио је о упису у катастар непокретности на ТВ Студио Б и ТВ Коперникус и говорио је о процедури уписа непокретности у катастар непокретности, потребној документацији и његовој важности за стицање права својине.
13-11-2017

Укључење у Јутарњи програм РТС-а из Републичког геодетског завода

Наталија Пилиповић, дипломирани правник и шеф одсека за управне послове у Републичком геодетском заводу, говорила је за Јутарњи програм РТС-а.
13-11-2017

О документ менаџмент систему говорила је Маја Радовић

Маја Радовић, ПР Републичког геодетског завода говорила за ТВ Коперникус и ТВ Пинк о новом документ менаџмент систему и дигиталној платформи Националне инфраструктуре геопросторних података
09-11-2017

Митар Трбовић био је гост на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк

Митар Трбовић, начелник у Сектору за правне послове, говорио је на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк о документацији која је неопходна за упис непокретности у катастар непокретности. Он је такође навео колики је рок за упис у катастар и колике су висине такси за упис непокретности у катастар непокретности и такси за упис хипотеке на непокретност.
04-11-2017

Дарко Вучетић говорио о SPATIAL пројекту

Дарко Вучетић, руководилац пројекта SPATIAL, био је гост ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорио је о регионалном SPATIAL пројекту.
03-11-2017

Директор РГЗ-а гостовао на РТС-у

Борко Драшковић, директор Републичког геодетског завода, говорио је за Јутарњи програм РТС-а о новој дигиталној платформи Националне инфраструктуре геопросторних података.
02-11-2017

Српска економија: Преко е-шалтера катастра до боље позиције на Дуинг бизнис листи

Напретку Србије на Дуинг бизнис листи уз лакше издавање грађевинских дозвола и ефикасније процедуре оснивања фирми допринеле су и реформе катастра где је уведен е-шалтер, пише српска економија.
26-10-2017

Новинар измислио рупе у сателитском снимку

Сателитски снимци врло високе резолуције садрже мноштво квалитетних и ажурних информација о физичким појавама на површи Земље. Сателитски снимци имају широку примену у свим друштвеним делатностима везаним за просторну компоненту: масовна процена вредности непокретности, заштита животне средине, пољопривреда, шумарство, водопривреда, рударство, енергетика, просторно планирање.
20-10-2017

Наталија Пилиповић на ТВ Пинк говорила о важности уписа непокретности у катастар

Наталија Пилиповић, шеф одсека за управне послове била је гост емисије Свитање на ТВ Пинк.
12-10-2017

Гостовање Весне Протулипац

Гошћа емисије "Србија он лине" била је Весна Протулипац, из Републичког геодетског завода, која је говорила о новоформираном Координационом телу за унапређење адресног регистра, чији је задатак унапређење података адресног регистра.
05-10-2017

Медији о акцији добровољног давања крви

Сања Сабљић из Сектора за топографију и картографију и добровољни давалац крви говорила за Студио Б и ТВ Коперникус.
25-09-2017

Гостовање Маје Радовић на ТВ Пинк и ТВ Коперникус

Маја Радовић из Републичког геодетског завода, на ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорила је о важности уписа непокретности у катастар непокретности. Радовићева је такође говорила о могућностима које РГЗ пружа грађанима путем интернета и о услугама еШалтера.
18-09-2017

Гостовање Василије Живановић на ТВ Пинк

Василија Живановић, дипл. правник у Републичком геодетском заводу говорила је о резултатима анализе која је спроведена у оквиру пројекта “Унапређење земљишне администрације у Србији”, а која се односи на застуљеност полова када је у питању упис права над непокретностима у катастар непокретности.
07-09-2017

Марија Рашковић на ТВ Коперникус и ТВ Пинк говорила о тржишту непокретности

Марија Рашковић, шеф Одсека масовне процене вредности непокретности у РГЗ-у, говорила је о кретањима на тржишту непокретности и регистру цена непокретности.
07-09-2017

Марија Рашковић на ТВ Коперникус,ТВ Пинк,ТВ Студио Б и ТВ Хаппy говорила о тржишту непокретности

Марија Рашковић, шеф Одсека масовне процене вредности непокретности у РГЗ-у, говорила је о кретањима на тржишту непокретности и регистру цена непокретности.
06-09-2017

Наталија Пилиповић говорила је о новом документ менаџмент систему

На ТВ Студио Б и ТВ Хепи гост је била Наталија Пилиповић, дипл. правник у Републичком геодетском заводу. Говорила је о процесу унапређења рада писарнице и радних процеса у оквиру РГЗ-а, који се реализује уз подршку пројекта Светске банке. Пилиповићева је објаснила шта представља и како функционише нови документ менаџмент ситем из угла практичне примене.
25-08-2017

Маја Радовић на РТВ говорила је о еКатастру

Маја Радовић је на РТВ говорила о значају еКатастра и могућностима које овај сервис пружа грађанима. Радовићева је такође том приликом објаснила у чему се огледа разлика између еКатастра и еШалтера.
24-08-2017

Гостовање Данила Радуновића на ТВ Коперникус,ТВ Пинк,ТВ Happy и ТВ Студио Б

Данило Радуновић, начелник Одељења архива Републичког геодетског завода говорио је о процесу дигитализације београдске збирке јавних исправа и значају дигитализације ДН решења за грађане.
23-08-2017

РТВ пренела вест да је еШалтер почео са радом и у Новом Саду

"Након Београда, сада је и у Новом Саду, Краљеву и Панчеву услуге катастра водова могуће обавити помоћу еШалтера", пренела је РТВ. Од сада ће геодетске фирме које израђују пројектну документацију моћи да је предају катастру без одласка на шалтер.
21-08-2017

Најављен нови извештај РГЗ-а о кретањима цена на тржишту непокретности

Марија Рашковић, шеф Одсека масовне процене вредности непокретности говорила је за ТВ Коперникус и ТВ Пинк о Регистру цена непокретности у коме се прикупљају све остварене цене у купопродајама на територији Србије.
24-07-2017

Бројни медији пренели интервју директора РГЗ-а

Интервју који је за Српску економију дао директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић пренели су Танјуг, Вечерње новости и бројни други медији.
20-07-2017

Директор РГЗ-а у интервјуу за Српску економију „Улазимо у дигиталну еру корацима од седам миља“

Коришћењем сателитских снимака, савремених технологија и вештачке интелигенције у оквиру ТЗВ. „машинског учења“, РГЗ ће направити регистар свих објеката у Србији који ће бити представљени на плановима у дигиталном облику, изавио је директор РГЗ-а Борко Драшковић. Цео интервју, прочитајте овде.
20-07-2017

Унапређена АГРОС мрежа за пријем сателитских сигнала

Кроз пројекат са Светском банком РГЗ је набавио 20 савремених пријемника за пријем сателитских сигнала за унапређење рада перманентних станица АГРОС мреже.
17-07-2017

Славиша Томовић на Првој телевизији говорио је о поступку комасације

Славиша Томовић, помоћник директора из сектора за стручни и инспекцијски надзор, говорио је на ТВ Прва о значају комасације.
14-07-2017

Гостовање Василије Живановић на ТВ Happy, ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк

Василија Живановић, дипл. правник РГЗ-а, говорила је на Happy, ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Пинк о потписивању Протокола са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије.
14-07-2017

РГЗ у Дневнику РТС-а

Упис у катастар непокретности, нови закон о поступању пред катастром и услуге особама са инвалидитетом биле су теме о којима се говорило у јутарњем Дневнику и Дневнику у 19.30 на РТС-у у четвртак, 13. јула 2017.
07-07-2017

Унапређење рада са странкама у службама за катастар

За емисије Добро јутро Србијо на ТВ Happy, Београде добар дан на ТВ Студио Б, Србија on-line ТВ Коперникус и Свитање ТВ Пинк говорила је Маја Радовић из Републичког геодетског завода и представила одржане обуке „Вештине комуникације“ које су одржане за запослене у службама за катастар. Она је такође најавила скоро усвајање два закона који се односе на рад РГЗ-а, један који се односи на Националну инфраструктуру геопросторних података и други који се тиче поступања пред катастром.
03-07-2017

Нова Уредба о адресном регистру

Гост ТВ Коперникус и ТВ Пинк Весна Протулипац, руководилац Групе за адресни регистар
01-07-2017

Значај еШалтера за катастар водова

Марија Рашковић била је гост ТВ Коперникус и том приликом говорила је о начину на који ће функционисати и олакшицама које ће донети увођење е шалтера корисницима услуга РГЗ-а.
09-06-2017

Сања Сабљић представила основни топографски модел на ТВ Коперникус ТВ Пинк, ТВ Студио Б и ТВ Happy

Сања Сабљић из Сектора за топографију и картографију, говорила је о основном топографском моделу, о томе шта он представља, које су му намене и где се све примењује.
24-05-2017

Када стан постаје својина купца

У рубрици „Међу нама“ објављен је текст читаоца „Политике“ дипл. правника Симе С. Стокића о важности уписа права својине у јавне књиге.
19-05-2017

Топографски и картографски кључ, тема разговора на ТВ Пинк, ТВ Коперникус и ТВ Happy

Гост емисија “Свитање” и “Србија on Line” био је Раде Гољовић из Сектора за топографију и картографију РГЗ-а.
15-05-2017

Гостовање Митра Трбовића на ТВ Студио Б, ТВ Хепи, ТВ Пинк и ТВ Коперникус

Митар Трбовић, начелник у Сектору за правне послове, говорио је о процедури уписа непокретности у катастар и о начину уписа хипотеке на непокретност.
05-05-2017

Гостовање Наталије Пилиповић на ТВ Happy и ТВ Пинк

Гост ТВ Happy и ТВ Пинк била је Наталија Пилиповић, шеф одсека за правне послове Центра за катастар непокретности Београд. Тема разговора била је како да се заштити имовина и зашто је важно да непокретност буде уписана у катастар.
27-04-2017

Катастар на време, потврдио лист непокретности

РГЗ је медијима доставио страницу листа непокретности са подацима о теретима и ограничењима где је јасно видљива уписана Забележба о поднетом захтеву за упис хипотеке у Улици војводе Степе 105, дана 31.8.2012.
11-04-2017

Катастар водова представљен на ТВ Студио Б, ТВ Коперникус, ТВ Пинк и ТВ Happy

Начелник Одељења за ГИС у Републичком геодетском заводу Нада Тадић представила је катастар водова и говорила о информатичким решењима која су у употреби, као и о плановима за будуће активности.
11-04-2017

О Инфо центру РГЗ-а на ТВ Пинк

За Студио Б и Коперникус о раду Инфо центра РГЗ-а и услугама које пружа странкама говорио је Немања Човић.
03-04-2017

Гостовање Марије Смиљанић на ТВ Студио Б

На ТВ Студио Б, у емисији Београде добар дан, говорила је Марија Смиљанић, технички секретар служби за катастар непокретности Стари град и Врачар. Она је представила на који начин странке могу да добију корисне информације о упису у катастар.
10-02-2017

ТВ Студио Б - 5 питања, 5 одговора

У сарадњи са Студиом Б Републички Геодетски Завод одговара на питања гледалаца
03-02-2017

Упис у Катастар чува имовину

О проблемима за власнике који могу настати јер нису уписали непокретности у Катастар за Б92 и ТВ Прва говорили су Митар Трбовић и Маја Радовић.
16-01-2017

У емисији Боља земља, гост Митар Трбовић

Начелник у Сектору за правне послове Митар Трбовић говорио је о важности уписа у катастар.
06-01-2017

Сарадња РГЗ-а са Агенцијом за катастар непокретности из Македоније

О сарадњи за Студио Б говорио је Славче Трпески, директор Агенције за катастар непокретности из Македоније, о раду катастра у Србији говорила је Наталија Пилиповић, шеф Одсека за правне послове Центра за катастар непокретности Београд.
04-01-2017

Вечерње Новости - Хиљаде покојника у катастру

Пратите линк да прочитате чланак из Вечерњних Новости.
03-01-2017

Вечерње Новости - Међа неће свађати комшије

Пратите линк да прочитате чланак из Вечерњних Новости.
28-12-2016

Подршка министарке Михајловић за упис жена у катастар

Више информације у чланку дневног листа Курир
27-12-2016

Директор Борко Драшковић на РТС-у

За Београдску хронику 27. децембра директор РГЗ-а Борко Драшковић говорио је о олакшицама за упис супружника у катастар непокретности, а 23. децембра био је гост у јутарњем програму Радио телевизије Србије.
23-12-2016

О важности уписа у катастар непокретности на ТВ Студио Б и ТВ Хепи

Маја Радовић из РГЗ-а представила је у Јутарњем програму ТВ Студија Б нови изглед веб сајта РГЗ-а и говорила за Телемастер и Јутарњи програм ТВ Хепи о могућим последицама уколико непокретности нису уписане у катастар.
23-12-2016

Соња Ракић на ТВ Хепи и ТВ Студио Б о резултатима РГЗ-а у 2016.

Помоћник директора Сектора за катастар непокретности Соња Ракић гостовала је у јутарњем програм.
23-12-2016

ТВ Прва, ТВ Хепи, Вечерње Новости и Курир о иницијативи за упис власништва оба супружника

Републички геодетски завод покренуо је иницијативу за упис непокретности стечених у брачној или ванбрачној заједници на оба супружника.
16-12-2016

Признање Републичком геодетском заводу за допринос у акцијама добровољног давања крви

На свечаности коју је организовао Институт за трансфузију крви Србије, директор РГЗ-а Борко Драшковић, у име свих запослених, примио је Плакету за најуспешнију средину у категорији компанија / институција / савеза / удружења.
13-12-2016

Нацрт закона о Националној инфраструктури геопросторних податак на ТВ Студио Б и Хаппy

О нацрту закона говорили су начелница Одељења за нормативно правне послове Гордана Зорић и шеф Одсека за успостављање и развој НИГП-а Дарко Вучетић.
05-12-2016

Применом методе 8д до ефикаснијег катастра

Гостовање на TV Happy Наталије Пилиповић, шефа Одсека за правне послове Центра за катастар непокретности Београд.
05-12-2016

Студио Б о регионалном Центру изврсности за управљање геопросторним информацијама

Национална инфраструктура геопросторних података у служби имплементације Глобалне агенде одрживог развоја
21-11-2016

Вечерње новости о РГЗ-у

Интервју директора РГЗ-а Борка Драшковића.
13-11-2016

Михајловићева - Катастар ће бити ефикасан као електронске грађевинске дозволе

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са директором Републичког геодетског завода Борком Драшковићем о наредним корацима и приоритетима у спровођењу свеобухватне реформе катастра.
02-11-2016

РТВ Пинк - Поводом гашења камера у РГЗ-у

У сегменту јутарњег програма под називом „Сви причају о...“ разговор помоћника Повереника за информације од јавног значаја и представника Републичког геодетског завода са новинарима.
24-10-2016

Курир - Успех Републичког геодетског завода

Курир известио о резултатима пројекта дигитализације катастарских планова у РГЗ-у, „Србија у дигиталном облику“.
24-10-2016

Отворена врата катастра- РТС1

У емисији „Ово је Србија“ представљена иницијатива менаџмента РГЗ-а „Отворена врата катастра“ током које су руководиоци РГЗ-а разговарали са грађанима о проблемима на које наилазе. О акцији „Отворена врата катастра“ известиле су и Вечерње новости и бројни локални медији и портали.
18-10-2016

Медији и грађани о иницијативи за уклањање камера РГЗ-а

Медији су пренели упозорење повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића које се односи на постављање видео камера у пријемним просторијама РГЗ-а. У коментарима на ту вест, грађани су дали своје мишљење о томе. Преносимо текстове из медија и коментаре.
19-07-2016

О катастру у емисији Боља земља на Хепи телевизији

Начелник у сектору за правне послове Митар Трбовић гостовао је у емисији „Боља земља“ у недељу 17.07.2016.
19-07-2016

Представљање нових услуга еКатастра на ТВ Пинку, ТВ Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Хепи

Услуга „еКатастар - преглед статуса предмета" и нови интернет сервис који пружа уживо преглед рада пријемних канцеларија РГЗ-а, представљени су ове недеље на телевизијама РТВ Пинк, Студио Б, ТВ Коперникус и ТВ Хепи.
18-07-2016

Експерт Републичког геодетског завода за питања комасације на Б92

Мр Стојанка Бранковић гостовала је у емисији „Добра земља“ са представником ГИЗ-а Ненадом Гвозденовићем.
10-06-2016

РТВ Пинк - О решавању другостепених предмета у РГЗ-у

Видео можете погледати на следећем линку:
06-06-2016

Унапређење услуга Инфо центра Републичког геодетског завода

Већ од данас грађани могу брже добити информације о тренутном статусу нерешених катастарских предмета у другом степену
18-05-2016

Медији о нама

Упркос кампањи која је покренута са циљем да омаловажи резултате РГЗ-а у процесу модернизације, Републички геодетски завод наставља са увођењем системских реформских мера
21-12-2015

Интервју директора РГЗ-а Борка Драшковића у Јутарњем програму РТС-а

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић гостовао је у Јутрањем програму РТС-а у недељу 20. децембра 2015. године поводом договора о прекиду штрајка у РГЗ-у са представницима синдиката...
31-07-2015

Сарадња GIZ-а и Републичког геодетског завода

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић састао се са представницима Немачке асоцијације за међународну сарадњу – GIZ.