УНАПРЕЂЕЊЕ ЗЕМЉИШНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ У СРБИЈИ И ДОДАТНО ФИНАНСИРАЊЕ
ВЕСТИ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА
23-11-2021

Масовна процена вредности непокретности за праведно опорезивање

У емисијама „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б, „Телемастер“ на ТВ Хепи и „Уранак“ на ТВ К1 о Масовној процени вредности непокретности и њеном значају за спровођење праведног опорезивања у Републици Србији, говорили су Маја Радовић из Републичког геодетског завода и Расел Тимган (Russell Thimgan) експерт за Масовну процену. Он је истакао да је за праведно опорезивање потребно пре свега пописати све непокретности које подлежу опорезивању, а затим и одредити основицу за израчунавање пореза. Опширније о овој теми погледајте у наставку.
18-11-2021

РГЗ опет запошљава: 60 геодетских стручњака за дигитализацију катастра биће ангажовано уз подршку Светске банке

Процес дигитализације ушао је у трећу и завршну фазу што је створило потребу да се повећа број стручног кадра за импелемнтацију новог софтверског модула.
06-02-2020

Закон о потврђивању Споразума о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој

На двадесетом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву расправљало се током 27. и 28. јануара 2020. године о предлозима неколико закона.
05-10-2018

Директорка Светске банке за регион Западног Балкана у посети РГЗ-у

Пројекат „Унапређење земљишне администрације у Србији“ представљен Регионалној директорки Светске банке за Западни Балкан Линди ван Гелдер у седишту Републичког геодетског завода.
10-07-2018

Директор за стратешке и оперативне послове у Светској банци Ана Веленстаин посетила РГЗ

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић са најближим сарадницима представио је данас Ани Веленстаин резултате пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ који се реализује уз подршку Светске банке, као и пројекат Унапређење адресног регистра који својим средствима подржава Влада Републике Србије.
08-01-2018

Интервју директора РГЗ-а за агенцију Бета

Директор РГЗ-а Борко Драшковић говорио је о увођењу новог информационог система у катастру. Бројни медији пренели су овај интервју.
28-11-2017

Постављање темеља за постизање COR

Пут ка родној равноправности у власништву над земљиштем у Србији
Румјана Тончовска, ФАО при УН
27-09-2017

У Нишу одржана обука “Вештине комуникације”

У оквиру пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ 26. септембра у Нишу је одржана је обука „Вештине комуникације“ као наставак иницијалних обука одржаних током априла и јуна месеца у оквиру Кампање за подизање свести јавности. Начелник Одељења за пројектовање и планирање у Сектору за катастар непокретности, Биљана Мартиненко поздравила је учеснике и са њима разговарала о начину рада служби и упознала их са плановима даљих реформи РГЗ-а и катастра.