ВЕСТИ
од 659 слогова
27.09.2022.

О процедури уписа у катастар непокретности

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Сузана Протић из Републичког геодетског завода причала је о поступку уписа у катастар непокретности. Она је том приликом истакла да је од сада заказивање термина за предају захтева у службама за катастар непокретности олакшано за грађане и да самом сервису може да се приступи директно са насловне стране веб сајта РГЗ-а. Такође је најавила традиционалну акцију добровољног давања крви, коју Републички геодетски завод организује у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, која ће бити одржана 4. октобра у просторијама Геосиндиката.
23.09.2022.

Директор РГЗ-а дао уводну реч на стручном саветовању Кластера некретнине - НАУЧИ ДА УСПЕШ 2022

На позив удружења посредника у области промета и закупа некретнина, Кластер Некретнине, директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић држао је уводну реч на отварању стручног саветовања „НАУЧИ ДА УСПЕШ 2022“. У свом говору мр Борко Драшковић је представио резултате реформе катастра који су постигнути у оквиру пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ који Републички геодетски завод реализује уз подршку Светске банке.
23.09.2022.

Делегација из Норвешке у посети РГЗ-у - Српски модел катастра као пример најбоље европске праксе

Делегација из Сектора за планирање и изградњу главног града Норвешке Осла, посетила је 22.9.2022. Републички геодетски завод у оквиру студијске посете најбољих европских пракси из домена земљишне администрације. Одржан је низ састанака и презентација српског модела катастра непокретности и рада РГЗ-а као и будућим плановима уз отварање могућности и за будућу међународну сарадњу са овом норвешком институцијом.
20.09.2022.

О надлежностима Сектора за надзор и контролу

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о надлежностима Сектора за надзор и контролу РГЗ-а и контроли рада геодетских организација говорио је Далибор Бабић. Он је објаснио да је безбедност и доступност података грађанима и корисницима на највишем нивоу, што се осигурава активностима у оквиру овог сектора.
16.09.2022.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација потврдило - РГЗ адекватно реаговао током сајбер напада а подаци у базама катастра су безбедни

Дана 8.9.2022. године Министарство трговине, туризма и телекомуникација обавило је ванредни инспекцијски надзор у Републичком геодетском заводу поводом безбедности база података катастра током сајбер напада који се догодио у јуну ове године. Током инспекцијског надзора потврђено је да је РГЗ адекватно поступио, у условима интензивног сајбер напада, и да је својим правоременим деловањем заштитио податке о имовини грађана које се налазе у базама података.
13.09.2022.

О кретањима на тржишту непокретности у првих шест месеци 2022. године

Гошћа емисије „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б и „Ново јутро“ на ТВ Пинк била је Ивана Штрбац из РГЗ. Она је говорила о кретањима на тржишту непокретности током првих шест месеци 2022. године и укупном броју трансакција. Током разговора Ивана Штрбац је истакла и да се најскупљи стан који је продат налазио на Београду на води.
12.09.2022.

КРЕТАЊЕ ТРЖИШТА НЕПОКРЕТНОСТИ У СРБИЈИ У ПРВОМ ПОЛУГОДИШТУ 2022. ГОДИНЕ

Укупан обим новчаних средстава на тржишту непокретности у Републици Србији у првом полугодишту 2022. године износио је 3,6 милијарди евра, што представља повећање од 25% у односу на исти период претходне године.
Започните разговор са оператером