ВЕСТИ
од 638 слогова
17.05.2022.

Најава конференције Регистар инвестиционих локација

О конференцији "Регистар инвестиционих локација", у емисији "Београде добро јутро" на Студију Б, говорили су Бени Андерсон из Lantmäteriet-a (Шведска управа за картографију, катастар и упис земљишта) и Бојан Теодосијевић из РГЗ-а. Ова конференција се реализује у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ уз финансијску подршку СИДА-е. У оквиру пројектних активности учествовало је 11 јединица локалних самоуправа у којима су прикупљени подаци о потенцијалним локацијама и формиран регистар инвестиционих локација за те општине.
10.05.2022.

Одржана акција добровољног давања крви

Акција добровољног давања крви организована је у сарадњи Републичког геодетског завода и Института за трансфузију крви, 10. маја 2022. године у просторијама Геосиндиката. Традиционална акција добровољног давања крви, коју организују РГЗ, Геосиндикат и Институт за трансфузију крви, два пута годишње, почела је у 10 и трајала до 15 часова. Током овог периода прикупљено је више од педесет јединица крви. Републички геодетски завод и Геосиндикат се захваљују колегиницама и колегама који су испунили једну хуману мисију и добровољно дали крв, те на тај начин допринели још једној успешној акцији.
10.05.2022.

О 185 година геодетске делатности у Србији и акцији добровољног давања крви

О обележавању 185 година геодетске делатности у Србији и заједничкој акцији Института за трансфузију крви и Геосиндиката у емисији „Београде, добро јутро!“ говорили су Сузана Протић председница и Далибор Бабић генерални секретар Геосиндиката. Они су истакли значај ових традиционалних акција добровољног давања крви, које се у Републичком геодетском заводу спроводе на отприлике сваких шест месеци. Такође су гледаоце упознали са првим корацима геодетске делатности у Србији и њеном развоју током претходних 185 година.
05.05.2022.

О кретањима на тржишту непокретности

О кретању на тржишту непокретности, у директном укључењу у "Ново јутро" ТВ Пинка, говорила је Маја Радовић. Она је том приликом истакла да је током последњих пет година дошло до континуираног раста тржишта непокретности које није значајно успорено ни избијањем пандемије корона вируса.
04.05.2022.

О дигиталним сервисима који су доступни корисницима 24 часа дневно 7 дана у недељи

О дигиталним сервисима РГЗ-а који су доступни корисницима 24/7 у емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б говорила је Милица Малешић. Она је објаснила погодности које грађани могу имати коришћењем дигиталних сервиса који су им на располагању. Осим могућности еЗаказивања које не ствара гужве на шалтерима и чекање у редовима, корисници коришћењем дигиталних сервиса могу проверити статус предмета, добити информације о адреси путем апликације „Моја адреса“ или упутити оператерима ИНФО центра питања из делокруга рада РГЗ-а путем једног од три канала комуникације (позивањем броја телефона, електронском поштом или путем онлајн чета).
26.04.2022.

О стању на тржишту непокретности и најтраженијим непокретностима у Србији

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о стању на тржишту непокретности и најтраженијим непокретностима у Србији говорила је Ивана Штрбац. Она је истакла да су у Србији у првом кварталу ове године најтраженије биле непокретности у Београду, при чему је у српској престоници забележена и највиша цена по квадрату од вртоглавих 9.115 евра за стан продат у Београду на води. У престоници је у првом тромесечју количина новца инвестираног у некретнине достигла 807,9 милиона евра што је раст од 21,2% за исти период прошле године.
23.04.2022.

О изради модела масовне процене вредности непокретности и ауторитативном извештају о стању на тржишту непокретности за I квартал 2022. године

У емисијама „Добро јутро Србијо'' на ТВ Happy, „Ново јутро'' на ТВ Пинк и „150 минута'' на ТВ Прва о изради модела масовне процене вредности непокретности и ауторитативном извештају о стању на тржишту непокретности за I квартал 2022. године говорили су Расел Тимјан (Russell Thimgan) експерт за масовну процену и Ивана Штрбац из Републичког геодетског завода. Господин Тимјан је рекао на који начин би локалне самоуправе могле да повећају свој буџет уз помоћ модела масовне процене вредности непокретности. Ивана Штрбац је истакла да се укупна количина новца на тржишту непокретности у I кварталу 2022. године повећала за 22,2 одсто у односу на исти квартал претходне године и да износи 1,6 милијарди евра.
22.04.2022.

О ауторитативном извештају о стању на тржишту непокретности за I квартал 2022. године и изради модела масовне процене вредности непокретности

У емисији „Јутро'' на ТВ Euronews о ауторитативном извештају о стању на тржишту непокретности за I квартал 2022. године и изради модела масовне процене вредности непокретности говорили су Ивана Штрбац из Републичког геодетског завода и Расел Тимјан (Russell Thimgan) експерт за масовну процену. Ивана Штрбац је истакла да се укупна количина новца на тржишту непокретности у I кварталу 2022. године повећала за 22,2 одсто у односу на исти квартал претходне године и да износи 1,6 милијарди евра.
21.04.2022.

Инвестиције у непокретности на рекордно високом нивоу, показује ауторитативни извештај РГЗ-а о тржишту непокретности

Од 2019. присутан је стални раст количине новца на тржишту непокретности у Србији. У првом кварталу 2022. дошло је до пораста инвестирања у непокретности од 23, 1% у односу на исти период прошле године, која је до сада била рекордна по улагању у некретнине у Србији, а у односу на 2019. годину количина инвестираног новца је чак удвостручена и сада износи 1,6 милијарди евра.
Започните разговор са оператером