ВЕСТИ
од 637 слогова
26.03.2023.

РЕШЕЊЕ ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ СИТУАЦИЈЕ ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА БОШКО БУХА НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ КАТАСТРА - ГРЕШКЕ НИЈЕ БИЛО

Драги суграђани, били сте сведоци вишедневне хајке на катастар од стране појединих медија који су пласирали дезинформацију да је катастар направио грешку и да ће због тога наше најпознатије дечје позориште Бошко Буха бити исељено. Како би забринути грађани Србије имали тачне информације, катастар је 21. марта 2023. године демантовао ове неправедне оптужбе и потпуно транспарентно објаснио да је катастар поступио у складу са законом.
24.03.2023.

ЈАВНО ОБРАЋАЊЕ РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА ГЛАВНОМ И ОДГОВОРНОМ УРЕДНИКУ „НОВА С“ Г. ЈОВИЋЕВИЋУ

Поштовани господине Јовићевићу, обраћамо Вам се поводом текста под насловом „Шта премијерка Брнабић не зна да прочита у текстовима Nova.rs, шта је прећутала, а шта слагала“, чији сте потписник и који је објављен на порталу чији сте уредник, а који анализира тренутну ситуацију са позориштем „Бошко Буха“.   
21.03.2023.

Катастар исправно поступио у случају уписа права на непокретности које користи Позориште „Бошко Буха“

Поводом тврдњи у медијима које су се појавиле 21. марта 2023. и у којима се наводи да позориште "Бошко Буха" не може започети реконструкцију због грешке у катастру која још није исправљена, Републички геодетски завод саопштава да грешке у катастру није било и да су све промене носиоца права извршене на основу достављених подобних исправа.
21.03.2023.

Процес потпуног регулисања тржишта непокретности

Гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б, Маја Радовић је истакла да су све непокретности које су уписане у катастар регулисане што значи да садрже сву потребну документацију. Насупрот томе постоји нерегулисано тржиште које обухвата некретнине у процесу регулације и незаконите непокретности.
21.03.2023.

СВЕТСКИ ДАН ГЕОДЕТА

Драге колегинице и колеге, данас 21. марта, обележавамо Светски дан геодета и геодезије који је посвећен нашој струци и важности коју има у друштву. Овај дан нам пружа прилику да се подсетимо колико је геодезија значајна за очување живота на нашој планети, као и да се захвалимо свим геодетама на њиховом свакодневном раду и доприносу у развоју наше професије.
14.03.2023.

КБФ/РГЗ: Преко 4,5 милиона објеката на нерегулисаном тржишту непокретности

Гостујући у емисији "Београде добро јутро" на ТВ Студио Б, Маја Радовић је истакла да је РГЗ на Копаоник бизнис форуму представио Регистар нерегулисаних објеката у катастру непокретности који приказује да постоји скоро 4,8 милиона нерегулисаних објеката у Србији, од којих око 3 милиона има неку врсту документације која, из различитих разлога, није подобна за упис у катастар. Проналажење решења да ови објекти пређу из нерегулисаног у регулисани статус један је од приоритета на којем РГЗ ради заједно са Министарством правде.
13.03.2023.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ ЗВЕЗДАРА

Обавештавамо вас да због увођења новог информационог система за катастар непокретности Служба за катастар непокретности Звездара неће радити у периоду од четвртка 16. марта 2023. године до среде 29. марта 2023.
13.03.2023.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо вас да због радова на увођењу новог информационог система данас до 12 часова Службе за катастар непокретности Савски Венац, Стари Град, Врачар, Раковица, Сопот, Барајево и Лазаревац неће бити у могућности да примају захтеве странака.
Започните разговор са оператером