ВЕСТИ
од 659 слогова
09.09.2022.

Српски модел масовне процена вредности непокретности успешно представљен у Америци

Модел масовне процене вредности непокретности, који се развија у Републичком геодетском заводу, представљен је као пример добре праксе и иновативног решења на 88. годишњој конференцији Међународног удружења проценитеља непокретности (IAAO) одржаној у Бостону.
09.09.2022.

УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ ОБЈАВИЛЕ СРПСКИ КАТАСТАР КАО ПРИМЕР НАЈБОЉЕ СВЕТСКЕ ПРАКСЕ

У најновијој студији Уједињених нација под насловом „Финансирање дигиталне трансформације земљишне администрације“ Србија је, захваљујући реформи која се спроводи у Републичком геодетском заводу, наведена као пример најбоље светске праксе у дигиталној трансформацији управљања непокретностима. У студији се наводи да је Србија, поред Велике Британије и Северне Ирске, земља која је највише урадила на пољу дигитализацији евиденција и пословних процеса и креирању дигиталних услуга корисницима са чврстом ИТ инфраструктуром. Посебно је наглашена трансформација и реаговање Републичког геодетског завода током ЦОВИД пандемије као и најновијим услугама и платформом у случају ванредних ситуација и регистру ризика. Такође, посебно место у студији су заузели резултати које је Републички геодетски завод постигао на пољу родне равноправности у земљишној администрацији.
07.09.2022.

РГЗ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ У ЦИЉУ ОДБРАНЕ ИНТЕГРИТЕТА ИНСТИТУЦИЈЕ

Републички геодетски завод је у претходном периоду успео да кроз разговоре и компромис заједничким снагама са скоро свим заинтересованим странама и учесницима у систему управљања непокретностима у Србији, а уз помоћ Владе Србије, покрене реформу система у складу са Законом и најбољом светском праксом а кроз пројекат „Унапређења земљишне администрације у Србији“ који се спроводи у сарадњи са Светском банком.
06.09.2022.

РГЗ против коруптивних посредника

Републички геодетски завод је, анализирајући структуру ланаца корупције, дошао до закључка да се највећи део коруптивних активности дешава ван катастра, у повезаним системима и кафанама. Између грађана и РГЗ-а исплетена је читава индустрија илузије, која ради на коруптивној основи. Користећи манипулације представља се као да је највећи проблем у РГЗ-у и да он може бити решен само путем некога ко „има везу“ у катастру.
06.09.2022.

Нова антикоруптивна акција РГЗ-а

Републички геодетски завод је покренуо још једну антикоруптивну акцију која има за циљ подизање нивоа јавне свести о штетности корупције и елиминисање злоупотребе рада институција - изјавио је Милош Николић гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б. Он је истакао и да РГЗ охрабрује и позива грађане да слањем поруке на prijavikorupciju@rgz.gov.rs, пријаве све сумњиве радње и потенцијалне покушаје злоупотребе.
05.09.2022.

ВЛАДА СРБИЈЕ ЈАЧА КАПАЦИТЕТЕ ЈЕДНЕ ОД НАЈВАЖНИЈИХ ИНСТИТУЦИЈА У СРБИЈИ

Сређен систем управљања непокретностима подиже БДП државе за 7% док у неким привредним гранама као што је грађевина подиже ефикасност и до 15%, закључци су кредибилних међународних истраживања.
Започните разговор са оператером