ВЕСТИ
од 637 слогова
07.03.2023.

Директор РГЗ-а на Копаоник бизнис форуму

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић, говорећи на Панелу 19: „Пословна клима и дигитализација јавних услуга: достигнућа и изазови“ у оквиру јубиларног 30. Копаоник бизнис форума, истакао је да потпуна дигитализација и сервисна оријентација услуга које су грађанима и привреди веома лако доступне доказују да је РГЗ један од лидера у овој области.
06.03.2023.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ СУРЧИН

Обавештавамо вас да због увођења новог информационог система за катастар непокретности Служба за катастар непокретности Сурчин неће радити у периоду од четвртка 09. марта 2023. године до среде 22. марта 2023.
03.03.2023.

Обележено двадесет година подршке Краљевине Шведске РГЗ-у

„Републичком геодетском заводу је изузетно значила подршка институција Краљевине Шведске јер је она била својеврсна јавна порука да наша институција има пријатеље“ – рекао је директор РГЗ-а мр Борко Драшковић на обележавању двадесет година подршке Краљевине Шведске РГЗ-у. Драшковић је истакао да је одлична сарадња са Лантматеријетом – Шведском агенцијом за картографију, катастар и регистрацију земљишта, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA) омогућила да превазиђемо бројне изазове и остваримо изванредне резултате у реформи катастарског система.
01.03.2023.

О извештају са тржишта непокретности за 2022. годину

У емисијама на ТВ К1, Euronews, TV Happy, ТВ Пинк и ТВ Студио Б о извештају са тржишта непокретности за 2022. годину говорила је Ивана Штрбац која је рекла да је вредност тржишта непокретности у Србији у претходној години износио 7,5 милијарди евра што је 22 посто више у поређењу са 2021. годином. Она је истакла да је потписано више од 140.000 купопродајних уговора.
01.03.2023.

Кретање тржишта непокретности у Србији у 2022. години

Према извештају Републичког геодетског завода за 2022. годину, тржиште непокретности у Републици Србији наставља са растом већ четврту годину заредом и то мерено бројем остварених трансакција промета и укупне вредности купопродаја. За разлику од тржишта непокретности у већем броју европских земаља, где је под утицајем пре свега раста каматних стопа дошло до знатног успоравања раста или чак пада – како цена тако и обима трансакција, ниво цена непокретности у Србији у протеклој години бележи снажан раст. Број остварених трансакција на нивоу целе земље је, такође, и даље у порасту, али слабијем него у претходним годинама.
01.03.2023.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА

Обавештавамо вас да због увођења новог информационог система за катастар непокретности Служба за катастар непокретности Гроцка неће радити у периоду од четвртка 02. марта 2023. године до среде 15. марта 2023.
28.02.2023.

О недоумицама грађана приликом уписа у катастар непокретности

Реформе катастарског система, спроведене од 2015. године, значајно су промениле и унапредиле систем уписа у катастар и знатно скратиле процедуру уписа према новим исправама – рекла је Сузана Протић гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б. Она је говорила и о најчешћим недоумицама које грађани имају приликом подношења захтева и функционисању Одељења за другостепени поступак РГЗ-а.
24.02.2023.

Директор РГЗ-а мр Борко Драшковић одликован Архипастирском граматом митрополита црногорско-приморског Јоаникија

Његово високо преосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије одликовао је директора РГЗ-а мр Борка Драшковића Архипастирском граматом. У образложењу митрополије наводи се да се ова повеља додељује „за дјелатну љубав и несебичну помоћ Српској православној цркви, нарочито за опремање Архива Митрополије црногорско-приморске“.
22.02.2023.

Геопросторни подаци кључни за реализацију инфраструктурних пројеката

Геопросторни подаци, које прикупља, производи и дистрибуира Републички геодетски завод, део су свих 17 циљева одрживог развоја и учествују у припремним фазама, пројектовању и реализацији инфраструктурних пројеката, као што су путни коридори, железница и гасовод, од изузетног су значаја за развој Републике Србије - закључак је данашњег саветовања одржаног у Крагујевцу којем су присустовали директор РГЗ-а мр Борко Драшковић, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић. О спремности Републичког геодетског завода да одговори на све изазове говори признање које је добио од Уједињених нација за најбоље урађену дигитализацију земљишног катастра.
21.02.2023.

О унапређењу катастарског система

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Милош Николић је рекао да је захваљујући дигитализацији РГЗ допринео већој ефикасности и транспарентности у раду, што је за грађане веома битно, јер на тај начин могу бити сигурни у поузданост података и безбедност своје имовине. Он је истакао да потпуно сређивање земљишне администрације доприноси повећању БДП-а за чак 7 одсто.
Започните разговор са оператером