ВЕСТИ
од 659 слогова
30.08.2022.

Катастар омогућава купцима да направе „информисан избор“ при промету некретнина

„Увидом у базу података РГЗ-а грађани имају прилику да се информишу о статусу непокретности за коју су заинтересовани, што би требало да представља први и обавезни корак приликом одлучивања о куповини некретнине“ - изјавила је Душица Лакић гостујући у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б. Она је напоменула да катастар штити уписане власнике непокретности и гарантује будућим власницима, односно потенцијалним купцима сигурност, омогућавајући им да направе „информисан избор“ приликом куповине некретнине.
23.08.2022.

О кретању на тржишту пољопривредног земљишта

О кретању на тржишту пољопривредног земљишта у емисији „150 минута“ на ТВ Прва говорила је Ивана Штрбац из РГЗ-а. Она је истакла да је најскупље пољопривредно земљиште у Србији ове године продато за милион евра у општини Рума.
23.08.2022.

О каналима комуникације РГЗ-а са грађанима

О свим расположивим каналима комуникације путем којих грађани могу да се обрате Републичком геодетском заводу, у емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б, говорила је Милица Малешић. Она је истакла да је Републички геодетски завод у претходном периоду додатно унапредио канале комуникације између грађана и РГЗ-а.
22.08.2022.

Квалитетна комуникација РГЗ-а са грађанима добија континуирану подршку корисника

Континуирано добра комуникација, коју је Републички геодетски завод успоставио са грађанима путем три канала (телефоном, електронском поштом и четом уживо), непрестано добија похвале корисника и потврду од грађана Србије да се истраје на путу дигиталне реформе комуникационих канала.
15.08.2022.

О ауторитативним подацима РГЗ-а са тржишта непокретности за II квартал 2022. године

Упркос глобалној кризи и константном расту цена непокретности, потражња за непокретностима у Србији не јењава, рекла је за ТВ Пинк, ТВ Студио Б, ТВ К1 и TV Happy Ивана Штрбац из Републичког геодетског завода. Она је истакла да су непокретности и даље веома популарна и тражена инвестиција и да је обим новчаних средстава на тржишту у другом кварталу већи за 27,5 одсто у односу на исти квартал прошле године.
15.08.2022.

Кретање тржишта непокретности у Србији у II кварталу 2022. године

Укупан обим новчаних средстава на тржишту непокретности у Републици Србији у другом кварталу 2022. године износио је 2 милијарде евра, што представља повећање од 27,5% у односу на исти квартал 2021. године.
11.08.2022.

О међународној сарадњи, признању и примеру добре праксе РГЗ-а

У оквиру информативног програма ТВ Вести, помоћник директора Сектора за развој Дарко Вучетић говорио је о презентовању резултата при УН у Њујорку које је РГЗ остварио у домену земљишне администрације. Он је говорио и о разлозима због којих је наша земља изабрана као пример добре праксе.
10.08.2022.

Списак кандидата међу којима се спроводи даљи Јавни конкурс

У наставку можете пронаћи шифре кандидата међу којима се спроводи конкурсни поступак за Јавни конкурс за попуњавање извршилачких радних места у Републичком геодетском заводу.
Започните разговор са оператером