ВЕСТИ
од 637 слогова
27.12.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ - СКН Раковица за грађане

Преласком на нову програмску платформу, све промене у Катастру непокретности биће видљиве након правоснажности решења.
27.12.2022.

О упису непокретности у катастар

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Сузана Протић из Републичког геодетског завода причала је о упису непокретности у катастар и која су предности новог система подношења захтева за упис који је на снази од 1. јула 2018. године. Она је том приликом истакла да су принципи официјелности и законитости значајно променили и унапредили систем уписа у катастар, као и да је процедура уписа према новим исправама знатно скраћена. Грађани, осим што могу лично да предају своје захтеве у службама за катастар то могу учинити и код геодетских организација и регистрованих адвокатских канцеларија које имају дигитални начин комуникације са РГЗ-ом путем еШалтера.
23.12.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

Обавештавамо вас да због увођења новог информационог система за катастар непокретности Служба за катастар непокретности Раковица неће радити у периоду од петка 9. децембра 2022. године до петка 30. децембра 2022. године.
20.12.2022.

Две године рада дигиталне услуге „РГЗ Онлајн подршка“

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Милица Малешић је говорила о апликацији „РГЗ Онлајн подршка“ која је почела са радом пре две године и за то време се показала као најчешће коришћен канал комуникације грађана са РГЗ-ом. У протеклом периоду, преко овог сервиса, размењено је више од 850.000 порука са више од 340.000 грађана, од којих је сваки трећи стални посетилац који редовно користи овај канал комуникације.
15.12.2022.

Две године рада апликације „РГЗ Онлајн подршка“

Апликација „РГЗ Онлајн подршка“ почела је са радом пре тачно две године, као трећи, и најбржи, канал комуникације којим грађани у реалном времену могу да остваре комуникацију са Инфо центром Републичког геодетског завода. За то време оператери ИНФО центра разменили су више од 850.000 порука са више од 340.000 корисника ове апликације. Број размењених порука се удвостручио током друге године рада апликације, а сваки трећи корисник је стални посетилац који редовно користи овај сервис, што показује да су грађани усвојили овај начин комуникације са РГЗ-ом што даје додатни подстрек да се истраје на путу дигиталне реформе комуникационих канала.
13.12.2022.

Како пратити ток предмета и уложити жалбу на решење

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б Вера Танасић, начелница службе за катастар општине Савски венац појаснила је на који начин је могуће заказати термин у катастру, како пратити ток предмета и уложити жалбу на решење.
07.12.2022.

Влада Републике Србије препознаје значај Републичког геодетског завода

Народни посланик Верољуб Матић, у свом обраћању у Народној скупштини Републике Србије, поручио је да му је веома драго што је Влада Републике Србије препознала напоре Републичког геодетског завода на одржавању важних државних регистара – катастара непокретности и катастра водова, као и допринос успостављању система праведнијег опорезивања кроз израду модела масовне процене вредности непокретности.
06.12.2022.

Обавештење за кориснике услуга сервиса Републичког геодетског завода

Обавештавамо кориснике услуга сервиса Републичког геодетског завода да дана 7.12.2022. године у периоду од 00.00h до 06.00h сервиси неће бити доступни због извођења радова на одржавању комуникационе инфраструктуре од стране Телеком Србија а.д.
Започните разговор са оператером