ВЕСТИ
од 658 слогова
06.10.2022.

РГЗ добио признање као лидер одрживог развоја у региону Подунавља

Сертификат лидера одрживог развоја и конкурентности Подунавља додељен је директору РГЗ-а мр Борку Драшковићу на Дванаестом дунавском бизнис форуму одржаном у хотелу Фрушке терме у оквиру комплекса Врдничка кула. Ово је још једно признање раду Републичког геодетског завода и улози ове институције у постизању циљева одрживог развоја одређених Агендом УН-а 2030.
04.10.2022.

Одржана акција добровољног давања крви

Акција добровољног давања крви организована је у сарадњи Републичког геодетског завода и Института за трансфузију крви, 4. октобра 2022. године у просторијама Геосиндиката. Традиционална акција добровољног давања крви, коју организују РГЗ, Геосиндикат и Институт за трансфузију крви, два пута годишње, почела је у 10 и трајала до 15 часова. Током овог периода прикупљено је скоро педесет јединица крви. Републички геодетски завод и Геосиндикат се захваљују колегиницама и колегама који су испунили једну хуману мисију и добровољно дали крв, те на тај начин допринели још једној успешној акцији.
04.10.2022.

О процени тржишне вредности некретнина

О напретку у изради модела масовне процене вредности непокретности говорили су Ивана Штрбац из Републичког геодетског завода и Расел Тимјан (Русселл Тхимган) експерт за масовну процену из САД-а. Ивана Штрбац је објаснила које су новине у процесу израде модела масовне процене, док је Расел Тимјан испричао о одушевљењу учесника 88. годишње конференције Међународног удружења проценитеља непокретности у Бостону, којима је представљен модел масовне процене који се развија у Србији.
27.09.2022.

О процедури уписа у катастар непокретности

У емисији „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б Сузана Протић из Републичког геодетског завода причала је о поступку уписа у катастар непокретности. Она је том приликом истакла да је од сада заказивање термина за предају захтева у службама за катастар непокретности олакшано за грађане и да самом сервису може да се приступи директно са насловне стране веб сајта РГЗ-а. Такође је најавила традиционалну акцију добровољног давања крви, коју Републички геодетски завод организује у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, која ће бити одржана 4. октобра у просторијама Геосиндиката.
23.09.2022.

Директор РГЗ-а дао уводну реч на стручном саветовању Кластера некретнине - НАУЧИ ДА УСПЕШ 2022

На позив удружења посредника у области промета и закупа некретнина, Кластер Некретнине, директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић држао је уводну реч на отварању стручног саветовања „НАУЧИ ДА УСПЕШ 2022“. У свом говору мр Борко Драшковић је представио резултате реформе катастра који су постигнути у оквиру пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ који Републички геодетски завод реализује уз подршку Светске банке.
23.09.2022.

Делегација из Норвешке у посети РГЗ-у - Српски модел катастра као пример најбоље европске праксе

Делегација из Сектора за планирање и изградњу главног града Норвешке Осла, посетила је 22.9.2022. Републички геодетски завод у оквиру студијске посете најбољих европских пракси из домена земљишне администрације. Одржан је низ састанака и презентација српског модела катастра непокретности и рада РГЗ-а као и будућим плановима уз отварање могућности и за будућу међународну сарадњу са овом норвешком институцијом.
20.09.2022.

О надлежностима Сектора за надзор и контролу

У емисији „Београде, добро јутро!“ на ТВ Студио Б о надлежностима Сектора за надзор и контролу РГЗ-а и контроли рада геодетских организација говорио је Далибор Бабић. Он је објаснио да је безбедност и доступност података грађанима и корисницима на највишем нивоу, што се осигурава активностима у оквиру овог сектора.
16.09.2022.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација потврдило - РГЗ адекватно реаговао током сајбер напада а подаци у базама катастра су безбедни

Дана 8.9.2022. године Министарство трговине, туризма и телекомуникација обавило је ванредни инспекцијски надзор у Републичком геодетском заводу поводом безбедности база података катастра током сајбер напада који се догодио у јуну ове године. Током инспекцијског надзора потврђено је да је РГЗ адекватно поступио, у условима интензивног сајбер напада, и да је својим правоременим деловањем заштитио податке о имовини грађана које се налазе у базама података.
13.09.2022.

О кретањима на тржишту непокретности у првих шест месеци 2022. године

Гошћа емисије „Београде добро јутро“ на ТВ Студио Б и „Ново јутро“ на ТВ Пинк била је Ивана Штрбац из РГЗ. Она је говорила о кретањима на тржишту непокретности током првих шест месеци 2022. године и укупном броју трансакција. Током разговора Ивана Штрбац је истакла и да се најскупљи стан који је продат налазио на Београду на води.
Започните разговор са оператером