11.6.2024.

Републички геодетски завод започео је имплементацију ISO 37001 стандарда против мита. За потребе потпуне и ефикасне примене међународних стандарда, РГЗ је почео да користи и вештачку интелигенцију. Став РГЗ-а према миту је јасан: имамо нулту толеранцију према корупцији.

Одржана је и прва радионица за руководиоце служби за катастар непокретности из целе Србије како би се стекла неопходна знања и вештине за примену овог стандарда у свакодневном пословању.

Ова обука је део ширег плана усклађивања са међународним стандардима, чиме РГЗ подиже квалитет, ефикасност, безбедност и одрживост података и пословања на виши ниво. Посвећеност интегритету и етичком понашању је од посебне важности у овој области, и РГЗ је истински опредељен за спречавање, откривање и реаговање на мито.

Подсећамо да је РГЗ крајем прошле године сертификован према ISO 9001, 27001 и 27701 стандардима од стране једног од најстаријих европских сертификационих тела, TUV Austria, што потврђује нашу посвећеност квалитету, сигурности информација и заштити приватности.

Један од најважнијих корака у унапређењу нашег пословања је увођење вештачке интелигенције за примену и имплементацију ISO стандарда. Ово иновативно решење омогућава РГЗ-у да брже и ефикасније идентификује потенцијалне ризике и неправилности, што додатно јача нашу борбу против корупције.

Кроз ове иницијативе, РГЗ показује своју преданост транспарентности, доступности, ефикасности и поузданости, с циљем да грађанима Србије пружи што квалитетније и сигурније услуге.

Релевантне вести