15.12.2023.

Републички геодетски завод са поносом обавештава јавност да је РГЗ постао носилац престижне ISO сертификације од стране једне од водећих светских сертификационих организација, TÜV Austria, за три кључна ISO стандарда: ISO 9001, ISO/IEC 27001 и ISO/IEC 27701. Тиме је добијена независна потврда да је РГЗ постигао највише стандарде управљања квалитетом целокупног пословања, укључујући регистрацију непокретности, као и информационе безбедности и приватности информација грађана Србије.

Ове сертификације такође значе да се одговор на решавање проблема старе документације из прошлог века морају тражити изван РГЗ-а, у оквиру правне теорије и домена утврђивања права власништва на непокретностима.

Сертификација представља круну вишегодишњих реформи које РГЗ спроводи од 2016. године у складу са глобално признатим стандардима и најбољом светском праксом. Тиме је, осим УН-а и Светске банке, добијена још једна међународна потврда за реформе које спроводи Србија којом се потврђује лидерска позиција РГЗ-а у процесу дигитализације у Србији.

ISO 9001 сертификација за систем менаџмента квалитетом је печат преданог рада РГЗ-а на унапређењу ефикасности и квалитета услуга. Овај стандард доказује да је РГЗ поставио високе критеријуме у пружању услуга, елиминисао недостатке и успоставио систем континуираног побољшавања. Овај сертификат обара стереотип о корупцији, јер доказује да су транспарентност и ефикасност темељ рада ове институције.

ISO/IEC 27001 сертификација за систем менаџмента информационом безбедношћу јасно показује посвећеност РГЗ-а заштити пословних информација и информација свих корисника. Овај стандард елиминише стереотип о застарелом раду, јер доказује фокус РГЗ-а на потпуној дигитализацији, примени најновијих технологија и приступу информацијама са највишим степеном безбедности.

Стицање ISO/IEC 27701 сертификата потврђује изузетну пажњу РГЗ-а према заштити приватности свих грађана Србије. Овај стандард осигурава да лични подаци буду адекватно заштићени, демантујући стереотипе о небризи за приватност и транспарентност у раду.

Ове сертификације заједно чине Републички геодетски завод новом референтном тачком, модерним и транспарентним сервисом који се залаже за интересе грађана. Нови Републички геодетски завод је савезник свих грађана у постизању јасних, брзих и безбедних решења.

Релевантне вести