23.11.2016.

Сарадња са Министарством правде и јавним бележницима

Представници Републичког геодетског завода, Министарства правде и Јавнобележничке коморе разговарали су о предстојећој сарадњи поводом Регистра цена непокретности и побољшања међусобне пословне комуникације на састанку који је одржан 22. новембра 2016. године у просторијама РГЗ-а.

На састанку чији је домаћин био директор Републичког геодетског завода настављен је дијалог поводом унапређења доставе података о прометима непокретности за Регистар цена непокретности директним уносом података и докумената путем интернет апликације коју је обезбедио Републички геодетски завод.

Три стране су се током састанка сагласиле да је систем Регистра цена непокретности важан због своје сврхе и услуга које може да пружи. Систем обезбеђује податке за обављање масовне процене вредности непокретности и унапређење система опорезивања у Србији. Истовремено, систем ће обезбедити једноставније и ефикасније пословање јавних бележника. Постоји простор и за поједностављење и појефтињење државне администрације везане за коришћење података са тржишта непокретности.

Постигнута је сагласност да ће презентација система Управном одбору Јавнобележничке коморе бити одржана следеће недеље, а након тога почеће и имплементација система.

Републички геодетски завод и Јавнобележничка комора су посвећени унапређењу међусобне сарадње и развоју узајамног дијалога.