13.07.2016.

Начелници најбољих катастара у Србији састали се са директором РГЗ-а

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и начелнице у Сектору за катастар непокретности Соња Ракић и Анита Божиновић одржали су данас, у седишту РГЗ-а, састанак са начелницима десет најуспешнијих служби за катастар непокретности у протеклом периоду.

Циљ састанка био је да се размене искуства које представници ових различитих служби имају и размотре добре праксе које се примењују како би се утврдило које су сличности у раду ових служби које су им омогућиле да буду на водећим позицијама. Закључено је, не само да су службе биле међу водећим, већ су и њима уподобљени одсеци у својим категоријама показали одличне резултате.

Руководство РГЗ-а представило је начелницима идеје о будућем развоју РГЗ-а и позвало их да дају своје предлоге и сугестије.

/content/Vesti/2016/Nove standardizovane slike/Начелници најбољих катастара у Србији састали се са директором РГЗ-а 1.png

Начелницу су представили на који начин управљају својим службама, како организују процес рада, управљају људским ресурсима и пружају подршку својим канцеларијама ван седишта службе. Закључено је да је веома важно да свака већа служба, којој гравитира и неколико мањих, има на располагању све неопходне техничке и људске ресурсе како би се лако могла спровести организација рада и како би се одговорило на све захтеве корисника. Истакли су да имају веома добру сарадњу са Сектором за катастар непокретности у седишту Завода, али и да би било добро да се убрза и унапреди комуникација са осталим секторима.

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић је на крају састанка још једном честитао начелницима на оствареном успеху и пожелео им да и у наставку свог рада одрже водеће позиције, истакавши да очекује да ће се конкуренција у напорима за титулу најбоље службе, заоштрити.