23.05.2016.

Хуманост на делу

Обновљена је традиција добровољног давања крви у Републичком геодетском заводу, а међу првим добровољним даваоцима био је и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.

Републички геодетски завод је још једном показао да је институција са високим нивоом друштвене одговорности.

Традиционално, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, Републички геодетски завод по 7. пут организује добровољно давање крви. У акцији која се одржава у управној згради у улици Булевар Војводе Мишића 39 учествују запослени из седишта РГЗ-а и свих београдских Служби за катастар непокретности, који су овим хуманим гестом дали свој допринос у обезбеђивању здравствених установа неопходним резервама крви.

Акција је организована 23. маја 2016. године у периоду од 09 до 14 часова и већ до 11 часова је прикупљено око 50 јединица крви, а како је према досадашњем искуству прикупљано преко 100 јединица, надамо се да ће и данашњи резултат бити такав или бољи.

Учешће компанија и институција у организовању акција добровољног давања крви доприноси да Институт за трансфузију крви Србије буде у могућности да правовремено и континуирано обезбеди снабдевање здравствених центара довољним количинама крви.

 

slika
slika
slika
slika