1.4.2016.

У оквиру IMPULS пројекта – радни пакет 2 „Политика размене података и регулативе“ одржана је национална радионица – округли сто чији је домаћин била Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске

Представљене су следеће теме:

  • развојни пут НИПП закона и сарадња са заинтересованим странама у Хрватској,
  • препреке и проблеми у процесу усвајања НИПП законодавства у Македонији,
  • развојни процес НИГП законодавног оквира и стратегије у Србији,
  • статус НИПП законодавног оквира у Црној Гори,
  • развој НИПП стратегије и законодавног оквира у Федерацији БиХ,
  • локалне заинтересоване стране и НИГП у Републици Српској.

На округлом столу су, поред представника домаћина, учествовали чланови Савјета инфраструктуре геопросторних података Републике Српске и представници катастарско-картографских агенција из региона: Државне геодетске управе Републике Хрватске, Агенције за катастар непокретности Македоније, Управе за некретнине Црне Горе, Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ и Републичког геодетског завода Републике Србије.

 

Релевантне вести

Директор РУГИПП-а Драган Станковић подржао РГЗ у унапређењу модела пословања

"Модел који ми имамо у Републици Српској представља нешто што би Републички геодетски завод (РГЗ) Србије могао да преузме од нас. Сматрам да наш систем функционише беспрекорно и верујем да би те предности требало да препознају не само колеге из РГЗ-а, већ и Влада Србије. Још 2010. године, Влада Републике Српске уочила је изазове које смо имали док смо били под Министарством правде, а од тада смо као самосталан републички орган постали много ефикаснији у доношењу одлука, предлагању закона и прилагођавању новим технологијама. Данас, када свет користи вештачку интелигенцију и напредне технолошке алате, неопходно је брзо реаговати и пратити развој. То је пут којим Србија треба да крене." изјавио је Станковић директор РУГИПП-а, мр Драган Станковић на Првом сабору геодета Србије и Српске.