4.2.2016.

У оквиру IX годишње конференције „Реформе у Србији и нова економска агенда“ која је одржана у петак, 29. 01. 2016. „Признање за допринос реформама“, које се додељују изузетним појединцима из државне управе и локалне самоуправе, уручено је колеги Зорану Стојановићу шефу Одсека за планирање и координацију у Републичком геодетском заводу.

Свечаном уручењу признања и представљању осмог издања „Сиве књиге“ присуствовали су премијер Србије Александар Вучић, потпредседнице Владе Зорана Михајловић и Кори Удовички, као и министри Никола Селаковић, Жељко Сертић и Александар Вулин.

Ове године уместо традиционалне награде „Реформатор године“, NALED је одао признање професионалцима из државне управе и локалне самоуправе. Како се наводи у образложењу признање се додељује за лично залагање и резултате остварене у сарадњи са НАЛЕД-ом током претходне године у домену примене Закона о планирању и изградњи и увођењу система е-дозвола у Србији. Даље се наводи да је залагање колеге Зорана Стојановића допринело реформи процеса издавања грађевинских дозвола у Србији и омогућило да се Републички геодетски завод благовремено припреми и несметано укључи у систем е-дозвола и истовремено послужи као пример другим институцијама.

Национална алијанса за локални економски развој (NALED) је исказала захвалност и колеги Драгану Богдановићу, начелнику Одељења за информатичку подршку у Републичком геодетском заводу, за допринос у организацији стручних обука за коришћење система за издавање е-дозвола.

Релевантне вести