17.12.2015.

Састанак националних координатора IMPULS пројекта

У Загребу се, на састанку координатора, 14. 12. 2015. детаљно разговарало о предлозима и сугестијама за унапређење и усаглашавање радног плана за први квартал 2016. године, а сачињен је и детаљан програм следећих националних и регионалних радионица који укључује теме радионица, време и место одржавања.

Кратким презентацијама национални координатори упознали су колеге из региона о активностима, иницијативама и пројектима унутар својих организација.

Шведска агенција за међународни развој и сарадњу - SIDA представила је податке о планираном буџету IMPULS пројекта за 2016. годину, а представници корисника пројекта су презентовали предлоге за унапређење будуће сарадње на пројекту.

Како би се додатно осигурала успешна имплементација IMPULS пројекта, национални координатори, хрватски и шведски експерти током састанка направили су анализу резултата претходних радионица и извели закључке о томе шта се на пројекту може унапредити.

Током састанка у Загребу одређени су нови регионални координатори за сваки радни пакет и представљен је нови менаџер IMPULS пројекта, кога је именовала Шведска геодетска управа - Лантматериет, Ленарт Јохансон.

Ленарт Јохансон радио је за сектор међународне сарадње као координатор за корпоративне услуге где је стекао велико међународно искуство, а као виши аналитичар система, специјализовао се и за развој рачунарских информационих система у Шведској и иностранству.