17.9.2015.

На конференцији ИНТЕРГЕО у Штутгарту, Немачка, представљене су и дискутоване актуелне теме у области геодезије, геоинформација, управљања земљиштем и картографије.

У уторак и среду, 15. и 16. 09. одржане су пленарне седнице. Првог дана разговарало се о визији будућности каратографске делатности, а водеће компаније за производњу софтвера за обраду геоинформација представиле су карте и планове будућности. Другог дана конференције, учесници пленарне седнице дискутовали су са Бенгтом Кјелсоном представником Иницијативе за глобални геопросторни менаџмент Уједињених Нација о значају геоинформација на светском нивоу.

Током трајања ИНТЕРГЕО конференције још се говорило и националним геоинформационим стратегијама и INSPIRE темама које су обухватиле најбоље праксе у области еУправе. Такође, детаљно су обрађене теме које се тичу улоге геоинформација у области саобраћаја, управљања великим грађевинским пројектима, а разговарало се и о стратегијама и примерима напредне употребе земљишта и управљања градским грађевинским земљиштем.

Уз подршку GIZ-а, на конференцији ИНТЕРГЕО учествовали су и представници Републичког геодетског завода.

Релевантне вести