11.09.2015.

Радионица Управљање подацима и анализа података из Збирке купопродајних цена

Радионица је одржана у организацији Републичког геодетског завода и GIZ/ AMBERO- ICON пројекта „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији“...

Учеснике радионице поздравили су директор РГЗ-а Борко Драшковић и заменик вође пројекта Кристоф Јохајм Вирц. Директор Завода Борко Драшковић истакао је важност развоја масовне процене вредности непокретности у Републичком геодетском заводу имајући у виду да је то област која представља новину у Србији и да је пред нама озбиљан посао развоја капацитета, с тога је захвалио немачким колегама на подршци коју Завод добија кроз пројекат „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији“.

Кључна предавања одржао је немачки експерт Холгер Петерс, дипломирани геодетски инжењер, представник Већа вештака округа Меркиш, покрајина Северна Рајна – Вестфалија. Презентације које је одржао,„Структура Збирке купопродајних цена и извођење података неопходних за процену вредности непокретности“, „Проценитељи вредности непокретности у Немачкој, актери у области процене вредности непокретности“ и „ГИС информациони систем“ могу се наћи на адреси www.urbanlandmanagement.rs.

Представници Републичког геодетског завода презентовали су досадашњи развој система масовне процене вредности непокретности и учествовали у дискусији са представницима локалне самоуправе, Високе грађевинско геодетске школе и Независног удружења проценитеља Србије.