01.09.2017.

Подршка надлежним институцијама у увођењу просторних и урбанистичких планова у Централни регистар планских докумената

У организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, дана 30. августа 2017. године у Београду одржан је састанак / радионица у циљу унапређења Централног регистра планских докумената, као и пружања подршке корисницима система у уношењу планске документације из њихове надлежности. Радионица је одржана у просторијама Сталне конференције градова и општина за представнике градова и општина из четири управна округа и то Мачванског, Колубарског, Подунавског и Браничевског и града Београда.

Господин Ђорђе Милић, помоћник Министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у уводној речи указао је на значај Централног регистра планских докумената и перспективе његовог даљег унапређивања у оквиру дигитализације која је један од приоритета развоја у Републици Србији. Представници Министарства из Сектора за просторно планирање и урбанизам и компаније ОСА рачунарски инжењеринг одржали су интерактивну презентацију током које је учесницима приказан поступак уноса просторних и урбанистичких планова у Централни регистар. Учесници скупа задужени за унос планских докумената у Централни регистар имали су прилику да заједно са представницима Министарства и компаније Оса изврше унос просторног плана општине/града или урбанистичког плана по избору за чије доношење је надлежна институција коју представљају, као и да постављају питања и изнесу проблеме са којима су се сусретали у досадашњем раду.

Ово је био само први у низу радних састанака који ће се одржавати на простору целе Републике Србије током септембра 2017. године.