03.07.2018.

Настављамо да правимо добре вести...

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поводом годину дана рада Владе, организовало је прву мултимедијалну изложбу инфраструктуре у згради некадашње Главне железничке станице и представило резултате рада свих институција под својом надлежношћу.

Републички геодетски завод на изложби „Настављамо да правимо добре вести...“ представио је своје интернет сервисе еКатастар, дигиталну платформу геоСрбија, Регистар цена непокретности и нове сервисе за проверу статуса предмета и електронско заказивање.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић отварајући изложбу поручила је да Србија може да напредује само ако постоје људи спремни да граде и мењају Србију и да се за њу боре радом, знањем и енергијом.

„Важни су и нови возови, багери, камиони... Али најважнији су људи. Зато сам желела да на једној оваквој несвакидашњој изложби видите шта све радимо и да представим људе који граде Србију. Да видите путаре, железничаре, бродаре, пилоте, стјуардесе, грађевинаре, геометре, контролоре лета“, рекла је она.

/content/Vesti/2018/јул/2.jpg

На отварању изложбе, уз потпредседницу Владе и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић, говориле су и младе отправница возова Биљана Богићевић и кадеткиња ваздухопловне академије у Вршцу Нина Никитин, а са њима и пензионисани радник ПЗП „Београд“ Томислав Милосављевић.

Изложба је свечано отворена у понедељак 2. јула 2018. године у 19 часова. Само два дана након што је и последњи воз кренуо са перона Главне железничке станице представници српских инфрасруктурних предузећа пристигли су са својом механизацијом и најсавременијом опремом. Посетиоци су могли да виде дронове, брод Лучке капетаније, тест возила за проверу безбедности у саобраћају, савремене возове, али и чувени Плави воз који је привукао много пажње.

На штанду РГЗ-а посетиоци су могли да провере да ли су њихове непокретности уписане у катастар, а на порталу геоСрбија виде своје парцеле на сателитском снимку и катастарском плану. Посебну пажњу присутних привукли су, увек интересантни, стјуарди, стјуардесе и пилоти Ер Србије. Мултимедијална изложба инфраструктуре „Настављамо да правимо добре вести...“ биће отворена до 4. јула у 20 часова.

/content/Vesti/2018/јул/direktor - 2018.07.png

/content/Vesti/2018/јул/04.jpg

/content/Vesti/2018/јул/02.jpg