02.07.2018.

РГЗ учествовао на Сталној конференцији градова и општина

Републички геодетски завод узео је активно учешће на Трећем састанку мреже грађевинских инспектора у организацији Сталне конференције градова и општина која је одржана 3. јула 2018. године у Београду. РГЗ је представио модерне сервисе и апликације које олакшавају рад органима локалних самоуправа.

Након излагања представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уследила су излагања представника РГЗ-а. Марија Рашковић и Срђан Поповић из Одељења за процену и вођење вредности непокретности говорили су о улози грађевинских инспектора и изазовима у прикупљању података о објектима за масовну процену вредности непокретности. Они су такође представили и Регистар цена непокретности. 

Након сесије са питањима уследило је друго излагање под називом "Геосрбија. Градимо просторне регистре заједно.", које је обухватило тренутни статус НИГП-а, као и делатности Центра.

Немања Паунић из Центра за управљање геопросторним подацима присутнима је изложио актуелне услуге и будуће планове са акцентом на сарадњу са локалним самоуправама. Паунић је посебно објаснио могућности Дигиталне платформе, са освртом на доступне алате и сетове података. 

Кроз примере добре праксе представљени су интерфејси за претрагу и мониторинг елабората уличног система, решења о рушењу, регистар објеката, стамбених заједница, инвестиционих мапа, као и могућност њиховог комбиновања и генерисања извештаја.

/content/Vesti/2018/јул/slika-1.JPG

/content/Vesti/2018/јул/slika-2.JPG

/content/Vesti/2018/јул/slika-3.JPG

/content/Vesti/2018/јул/slika-4.JPG