05.10.2018.

Директорка Светске банке за регион Западног Балкана у посети РГЗ-у

Пројекат „Унапређење земљишне администрације у Србији“ представљен Регионалној директорки Светске банке за Западни Балкан Линди ван Гелдер у седишту Републичког геодетског завода.

 

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић и државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и члан Савета пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ Имре Керн били су домаћини састанка. Драшковић је презентовао резултате пројекта, док је Керн дао нешто шири преглед различитих међународних инфраструктурних пројеката који се, попут овог, реализују у Србији.

Потребе и планове за наставак пројекта презентовао је директор Пројекта Драган Павловић.

Начелник центра за управљање геопросторним подацима Дарко Вучетић демонстрирао је рад дигиталне платформе Националне инфраструктуре геопросторних податаке и све предности овог новог система.

„С обзиром да веома волим географске карте, очигледно је да сам у правој институцији“ рекла је ван Гелдер и додатно изразила задовољство резултатима пројекта.

Регионална директорка за Западни Балкан Линда ван Гелдер преузела је ту позицију у јулу 2017. године и ангажована је у канцеларији Светске банке са седиштем у Бечу. Задужена је да води дијалог о економским реформама са шест земаља Западног Балкана и развој стратегија Светске банке за сарадњу са тим земљама, а главни задатак је постизање економског раста и смањење сиромаштва у земљама Западног Балкана.