12.02.2020.

Служба за катастар непокретности Раковица од данас у просторијама у згради општине Раковица

У згради Градске општине Раковица данас је са радом почео да ради катастар. Део просторија Републичког геодетског завода, Службе непокретности Раковица, током децембра је пресељен у просторије Градске општине Раковица у улици Мишка Крањца 12. Контакт телефон службе за катастар непокретности Раковица је: 011-3583-963.

Службу непокретности Раковица данас су обишли заменик градоначелника Горан Весић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић и председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

/content/Vesti/2020/02 Фебруар/раковица 1.png

Они су обишли шалтере 14, 15 и 16 Услужног центра Градске општине Раковица који обављају послове катастра, где су разговарали са службеницима и грађанима који су чекали да предају неки од захтева. Након тога обишли су и просторије у приземљу које су уступљене Републичком геодетском заводу.

/content/Vesti/2020/02 Фебруар/раковица 2.png

Доласком катастра, грађанима Раковице је олакшан процес легализације објеката површине до 400 метара квадратних који је сада у надлежности градских општина, као и других послова који се налазе у надлежности Републичког геодетског завода.

/content/Vesti/2020/02 Фебруар/Rakovica 5.jpg

Уговор о међусобној сарадњи Градске општине Раковица и Републичког геодетског завода потписан је 17. децембра 2019. године. За потребе Републичког геодетског завода издвојене су просторије у сутерену зграде ГО Раковица затим седам канцеларија на четвртом спрату и три шалтера Услужног центра ГО Раковица. Укупна површина читавог простора у којем се налази Служба непокретности Раковица је 438 метара квадратних.

/content/Vesti/2020/02 Фебруар/раковица 3.png

Радове на адаптацији просторија које су прилагођене потребама Републичког геодетског завода, као и опремање просторија извршила је Градска општина Раковица.

Извор: WЕБ сајт оштине Раковица

Започните разговор са оператером