17.05.2021.

Швајцарски научници цитирали рад српских аутора у издању Springer-a

Научници Швајсцарског института за банкарство и финансије Универзитета у Сент Галену цитирали су у чланку „Утицај COVID-19 на тржишта непокретности: преглед и разматрање“ (COVID-19’s impact on real estate markets: review and outlook) који је објављен у реномираном часопису „Финансијска тржишта и портфолио менаџмент“ (Financial Markets and Portfolio Management) издавача Спрингер (Springer), научни рад „Утицај пандемије COVID-19 на развојне пројекте у домену тржишта непокретности“ (The Impact of Covid-19 Pandemic on the Real Estate Market Development Projects) аутора др Марине Јовановић-Миленковић, Ане Ђурковић, Дарка Вучетића и мр Борка Драшковића из Републичког геодетског завода.

Рад швајцарских научника у коме је референциран рад експерата Републичког геодетског завода можете прочитати у дигиталном издању код издавача Спрингер ОВДЕ.

Научни рад српских аутора, који је објављен у августу 2020. године у стручном часопису „Европски журнал управљања пројектима“ (European Project Management Journal), анализирао је ауторитативне податке о промету непокретности које је прикупило Одељење за процену и вођење непокретности Републичког геодетског завода.

/content/Vesti/2021/06/experti.jpg

Домаћи аутори анализирали су колико је пандемија COVID-19 утицала на економију земље и тржиште непокретности почетком 2020. године. Да би се сагледала глобална слика о тржишту непокретности, направљен је преглед тржишта некретнина у Кини, САД-у, појединим европским земљама и Републици Србији. Иако се пандемија вируса појавила у различитим временским периодима у свету, закључено је да показатељи кретања промена на тржишту некретнина указују на исти тренд понашања.

Рад експерта Републичког геодетског завода можете прочитати на линку ОВДЕ.

Подсетимо, током ванредног стања у Србији, Републички геодестки завод је радио и водио евиденцију промена на домаћем тржишту непокретности.