07.04.2017.

Прва седница Групе за координацију донација

У оквиру пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“, у среду 5. априла 2017. године одржана је прва седница Групе за координацију донација. Седница је одржана у складу са Оперативним приручником за Пројекат који се финансира из средстава кредита Светске банке.

Групу за координацију донација чине представници амбасада Норвешке, Шведске, Холандије, Британије, Јапана и Азербејџана. Ове земаље су у предходном периоду донирале средства или изразиле спремност да помогну имплементацији Пројекта. Такође, у групи су и представници међународних институција које пружају активну подршку реформама у Републици Србији већ дужи временски период: ГИЗ (Немачка), УСАИД (Сједињене Америчке Државе) и Европска Делегација у Србији.

Поред наведених гостију седници су присуствовали и учествовали у њеном раду државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре Имре Керн и вођа Пројекта испред Светске банке Оливера Јордановић.

Седницу је отворио директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић који је као домаћин и председавајући пожелео добродошлицу присутним гостима и објаснио циљеве Групе за координацију донација. Затим је одржана презентација о активностима и циљевима пројекта, као и о постигнутим резултатима у протеклом периоду.

По завршеној презентацији отворена је дискусија током које су се чланови боље упознали са тренутним активностима институција из којих долазе и плановима за наредни период. Предвиђено је да се седнице Групе за координацију донација одржавају квартално.