28.07.2015.

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић примио делегацију Европске Уније

На иницијативу представника Делегације Европске Уније, аташеа задуженог за пројекте у области пољопривреде, руралног развоја и животне средине Карла Вогела и вође тима за техничку подршку на пројекту „Размена катастарских података између Приштине и Београда“, који се реализује уз подршку ЕУ, Мариане Пошфаи одржан је састанак са директором РГЗ-а Борком Драшковићем.

Аташе Делегације Европске Уније у Србији Карл Вогел честитао је Драшковићу на преузимању функције директора Републичког геодетског завода и захвалио се што је одвојио време за састанак са представницима Европске Уније већ током свог првог радног дана. Вогел је презентовао досадашње донаторске и развојне пројекте Европске Уније који су имплементирани у Републичком геодетском заводу и детаљно упознао Драшковића са донаторским пројектом „Размена катастарских података између Приштине и Београда“ након чије имплементације Србији остаје „know-how“ у области индексирања дигиталних података ради претраживања по броју парцеле.

Мариана Пошфаи је истакла да је овај пројекат од посебне важности за Републику Србију јер ће његовом реализацијом Србија дигитализовати комплетну косовску документацију која је у поседу Републичког геодетског завода и која на тај начин постаје део грађе дигиталног архива РГЗ-а.

 Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић је исказао спремност да пружи пуну подршку сарадњи са Европском Унијом на пројектима посвећеним унапређивању ефикасности РГЗ-а као важног сервиса грађана.