Катастарски Аларм


ЧУВАР ВАШЕ НЕПОКРЕТНОСТИ

Катастарски аларм власника или некога ко има правни интерес, у реалном времену, обавештава о променама, у смислу подношења било каквог захтева, као и о свакој активности везано за одређену непокретност.

Коришћење апликације омогућава константан увид у податке о непокретности и добијање обавештења о радњама у циљу заштите власничких права. Корисници апликације се обавештавају уколико дође до подношења захтева за промену власништва или уписа забележби, предбележби и терета, вођења судског спора, исправке грешке.

Обавештења о евентуалним променама стижу путем електронске поште. Увођењем Катастарског аларма Републички геодестки завод заокружио је систем који ефикасно штити права на непокретностима, а обухвата коришћење еПечата, сервиса за потврђивање аутентичности електронских докумената и најмодернију апликацију за одбрану и заштиту од сајбер напада.

Дигитализацијом и новим услугама Републички геодетски завод је онемогућио злоупотребу система земљишне администрације ван Катастра тако што идентификује све преваре и пропусте настале пре поступка уписа у Катастар. Уписане непокретности у Катастру више никада не могу да буду предмет незаконитих радњи и малверзација, јер сада дигитални систем РГЗ-а то аутоматски детектује, а Катастарски аларм упозорава.

Да бисте добили информације о свим променама везано за непокретност коју пратите, потребно је само да попуните захтев

Захтев-за отварање налога за катастарски аларм 2.0
Упутство за коришћење катастарског аларма